Mokykloms ir baseinui atnaujinti ieško investuotojo | KaunoDiena.lt

MOKYKLOMS IR BASEINUI ATNAUJINTI IEŠKO INVESTUOTOJO

  • 2

Kauno rajono savivaldybė ieško privataus investuotojo, kuris galėtų per dvejus metus už maždaug 10 mln. eurų atnaujinti tris objektus.

Reikia papildomų lėšų

Savivaldybės administracija šiuo metu vykdo "Švietimo, sporto, laisvalaikio ir sveikatingumo paslaugų prieinamumo didinimo Kauno rajono savivaldybėje, viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu projekto" viešąjį investuotojo atrankos pirkimą. Šiuo projektu siekiama atnaujinti tris objektus Kauno rajone: Kačerginės pradinę, Zapyškio pagrindinę mokyklas ir Mastaičių baseiną.

"Mūsų strateginis tikslas – modernizuoti visas rajono ugdymo įstaigas. Kadangi tam savivaldybės biudžeto nepakanka, racionaliausias sprendimas – bendradarbiauti su privačiu verslu", – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Išlaidos rajone, susijusios su švietimu, nuolat auga, daugėjant ugdymo įstaigų bei mokinių jose. Tai susiję su nuolatiniu rajono gyventojų skaičiaus augimu, besitęsiančiu 1996 m.

Laukia atnaujinimo

Šiuo metu Kauno rajono savivaldybėje yra apie 60 švietimo įstaigų. Didžiąją jų dalį sudaro vaikų darželiai ir kitos ikimokyklinio ugdymo įstaigos, jų skaičius kasmet auga. Prognozuojama, kad mokinių skaičius ateityje didės dar sparčiau.

Vykdant projektą, Mastaičių kaime planuojama rekonstruoti baseiną ir prie jo pastatyti naują priestatą, kuriame įsikurs vaikų darželis ir pradinė mokykla.

Kačerginėje numatyta esamos pradinės mokyklos pastato rekonstrukcija ir priestato statyba. Zapyškio miestelyje mokykla bus padidinta prie jos prijungiant naują priestatą. Jame bus įrengta sporto salė, keli ugdymo kabinetai ir kitos patalpos. Investuotojas visus objektus turės aprūpinti reikiamais baldais ir įranga.

Išaugs paslaugų prieinamumas

"Apskaičiuota, kad investicijos į infrastruktūrą turėtų siekti apie 9,7 mln. eurų. Objektams pastatyti ir rekonstruoti skiriami dveji metai", – pasakojo Kauno rajono savivaldybės Ekonomikos skyriaus vedėjo pavaduotoja Gražina Čepulienė. Numatoma, kad investuotojas teiks statinių eksploatacijos ir priežiūros paslaugas trylika metų po statybos darbų pabaigos.

Įgyvendinus numatytus sprendimus atnaujintuose objektuose, Alšėnų, Zapyškio ir Kačerginės seniūnijose išaugs švietimo, sporto, laisvalaikio bei sveikatingumo paslaugų prieinamumas.

Šiuo metu savivaldybės administracija vykdo investuotojų atrankos viešąjį pirkimą. Paraiškas viešajam pirkimui galima pateikti iki sausio 9 d.

GALERIJA

  • Mokykloms ir baseinui atnaujinti ieško investuotojo
  • Mokykloms ir baseinui atnaujinti ieško investuotojo
Evaldo Virkečio, Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mr Morris

Aš suteikiu greitesnę ir visų rūšių paskolą su 2% palūkanų norma, ar jums reikia skubios paskolos? Paštas: morrisray0loan@gmail.com „Whatsapp“ +1 518 217 6403

Jonas

Nori Meras dar 3 tuscias mokyklas renovuoti.Gal uzteks rajono pinigus svaistyti.2 objektai susieti su mero tevonija.BAISU....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS