Moteris, stojusi ginti gatvėje skriaudžiamos merginos | KaunoDiena.lt

MOTERIS, STOJUSI GINTI GATVĖJE SKRIAUDŽIAMOS MERGINOS

Pirmadienį vykusios "16 dienų be smurto" akcijos metu smurtautoją puolusi Roma Mazuronienė rengiasi į spektaklį.

„Atsiprašykit aktorių nuo manęs. Eisiu į spektaklį, pirksiu bilietą pirmoje eilėje ir rožių Vaidui Maršalkai nunešiu už tą smūgį“, - kuklinosi ilgametė Kauno apylinkės teismo darbuotoja R.Mazuronienė.

Praėjusį pirmadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kartu su Kauno apskrities vyrų krizių centro atstovais ir Kauno dramos teatro aktoriais surengė baigiamąjį "16 dienų be smurto" akcijos etapą - performansą, kurio metu buvo suvaidintas smurto atvejis ir stebima aplinkinių praeivių reakcija bei elgesys.

Smurtautojo rolė buvo patikėta profesionaliam Kauno dramos teatro aktoriui V.Maršalkai. Nesitvardančio vyro įtūžį teko priimti jo kolegei aktorei Martynai Gedvilaitei.

Vidury baltos dienos lupa moterį ir aplinkiniai nieko nedaro.

Pietų pertraukos metu Laisvės alėja ėjusi R.Mazuronienė buvo priblokšta to, ką mato, ir puolė ginti skriaudžiamą merginą.

„Žiūriu, panelė išsilaisvino, tačiau vaikinas ją vėl pasivijo ir teškia. Na, galvoju, virš visko. Vidury baltos dienos lupa moterį ir aplinkiniai nieko nedaro. Prilėkiau ir bumt skėčiu. Tik paskui išgirdau, kad kažkas rėkia, jog filmuoja. Tada suglumau, kad būsiu kažkur ne taip papuolusi“, - R.Mazuronienė neslepia pasijutusi nepatogiai.

Beveik tą pačią akimirką prie nepakančios smurtui R.Mazuronienės priėję policijos pareigūnai paaiškino, kad čia vyko akcija. R.Mazuronienės juokelis, kad teks pareigūnams jai naują skėti nupirkti, nes pastarąjį sulaužė, nenuėjo vėjais.

R.Mazuronienė buvo pagirta už drąsą, o dovanų jai įteiktas naujas skėtis. „Skėtis geras, tvirtas, mano rankai pats tas“, - juokėsi moteris.

Per ilgametę darbo patirtį Kauno apylinkės teisme R.Mazuronienė neslepia prisižiūrėjusi įvairių situacijų.

„Aš pagalvojau, gal kokioje nors byloje apklausos buvo ar dar kas nors. Man iš karto asocijavosi su darbu. Na, kur matyta, kad gatvėje mergaitė ir vyrukas muštųsi, bet iš teismo, tai maža kas gali būti. Ten visko pasitaiko“, - tuo momentu, kai stojo ginti mušamosios, moteris prisipažino nė nepagalvojusi, kad gali pati nukentėti.

Pasak R.Mazuronienės, įvairios patirtys darbe, mokymai, kaip elgtis atitinkamose situacijose, idant išlaikytų psichologinę persvarą neadekvačiai besielgiančio teismo kliento atžvilgiu, turėjo ne antraeilį vaidmenį.

Kita vertus, moteris juokėsi, kad pastovėti už save ji gebėjo nuo mokyklos laikų.

Tąkart Laisvės alėjoje R.Mazuronienė buvo ne viena merginos stojusi ginti, mat smurto sceną aktoriai kartojo keletą sykių.

Tiesa, kitiems neprireikė tokių pastangų, kaip jai. Buvo galima įsitikinti, kad visuomenė nėra tolerantiška smurtui, nors kai kurie gatvėje buvę žmonės mieliau rinkosi stebėtojų vaidmenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Romas

NEABEJINGUMAS - KILNAUS ŽMOGAUS BRUOŽAS

Pasitaisykite ...

„pastovėti už save“?

Gintas

"Tadai",tu tikras p-kas,o Mazuroniene ir aktoriai saunuoliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS