Nacionalinį diktantą rašė ir Lietuvos policijos mokyklos bendruomenė | KaunoDiena.lt

NACIONALINĮ DIKTANTĄ RAŠĖ IR LIETUVOS POLICIJOS MOKYKLOS BENDRUOMENĖ

  • 2

Šių metų kovo 2 d. 11 val. visi lietuvių kalbos gerbėjai ir mylėtojai buvo kviečiami jau 11-tą kartą rašyti Nacionalinį diktantą, kurį organizuoja VšĮ Pilietinės minties institutas kartu su Vilniaus prekybos paramos fondu. „Dabar“. Prie šios gražios iniciatyvos antrus metus iš eilės prisijungė ir Lietuvos policijos mokykla (LPM). Diktantą rašė 6 kursantės bei 8 LPM darbuotojai.  Nacionalinio diktanto dalyviai rašė Juliaus Sasnausko tekstą „Vienkartinumas“.

Anot diktanto organizatorių, diktantas yra kalbos šventė, o ne griežtas žinių tikrinimas – šiuo šūkiu ir vadovavosi LPM bendruomenė, rašydama tekstą. Be to, LPM įsitikinusi, kad policijos pareigūnas, kaip ir kiekvienas Lietuvos žmogus, turėtų didžiuotis unikalia lietuvių kalba.

Po diktanto tiek kursantai, tiek darbuotojai teigė, kad tekstas gramatiškai nebuvo itin sudėtingas, tačiau dėl skyrybos buvo iškilę daug klausimų.

Kaipgi sekėsi rašyti LPM bendruomenei Nacionalinį diktantą, paaiškės vėliau. Diktantą rašiusieji dėl raštingiausiojo vardo varžosi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

GALERIJA

  • Nacionalinį diktantą rašė ir Lietuvos policijos mokyklos bendruomenė
  • Nacionalinį diktantą rašė ir Lietuvos policijos mokyklos bendruomenė
  • Nacionalinį diktantą rašė ir Lietuvos policijos mokyklos bendruomenė
Lietuvos policijos mokyklos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o jie ir rasyt

moka !!???

kazin

ar isviso be klaidu parasys?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS