Nauja idėja Kauno rajonui – diskgolfo parkas | KaunoDiena.lt

NAUJA IDĖJA KAUNO RAJONUI – DISKGOLFO PARKAS

  • 1

Netrukus Kauno rajono gyventojai sulauks naujovių – Kulautuvoje planuojama įrengti diskgolfo aikštelę. Savivaldybės vadovai dalyvavo susitikime su MB „Diskų miestas“ atstovais, jie pristatė diskgolfo projektą. Jame siūloma šia sporto šaka pradžiuginti rajono gyventojus žaidimo aikštelę įrengiant kurortinėje teritorijoje – Kulautuvoje.

MB „Diskų miestas“ atstovo Dariaus Griciaus teigimu, diskgolfas yra puikus būdas laisvalaikį leisti aktyviai. Žaidimas teikia ir socialinę naudą – skatinamas visuomenės sveikatinimas, bendruomeniškumas, saugumas viešosiose vietose ir aplinkos tausojimas.

Kauno r. meras Valerijus Makūnas susitikimo metu pritarė specialisto nuomonei, kad ši sporto šaka naudinga: „Mums svarbu, kad žmonės turėtų galimybę laisvalaikį išnaudoti judėdami. Tikimės, kad įrengus diskgolfo aikštelę Kulautuvoje mūsų ir gyventojų lūkesčiai pasitvirtins.“

Mums svarbu, kad žmonės turėtų galimybę laisvalaikį išnaudoti judėdami.

Diskgolfas – tai dvi lietuvių mėgstamos sporto šakos – disko metimas ir krepšinis – sujungtos į vieną žaidimą. Jo principas paprastas – stengtis diską kuo tiksliau pataikyti į krepšį. Specialioje aikštelėje yra 18 krepšių, kurie išdėstyti ratu. Žaidėjo tikslas – diską pataikyti į visus taikinius atliekant kuo mažiau metimų.

„Tai viena greičiausiai populiarėjančių sporto šakų pasaulyje. Ji nereikalauja didelių investicijų ir yra lengvai prieinama visuomenei“, – sakė D. Gricius ir pridūrė, kad šis sportas daugiausia dėmesio sulaukia tarp laisvalaikio aktyvistų, sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių.

Šiuo metu Lietuvoje galima rasti aštuonis diskgolfo parkus, visai netrukus šią sporto šaką galės išbandyti ir Kauno rajono gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Čincia

Reikia įrengti Kauno mieste pvz. Kalniečių parke ar panašioje vietoje. Į

SUSIJUSIOS NAUJIENOS