Nelegalų pastatą Laisvės alėjoje liepė nugriauti | KaunoDiena.lt

NELEGALŲ PASTATĄ LAISVĖS ALĖJOJE LIEPĖ NUGRIAUTI

Be leidimų vykdoma statyba Laisvės alėjoje turi būti stabdoma, o pastatas – nugriautas. Tokią išvadą pateikė specialistai, išnagrinėję gyventojų skundą. Statytojai tikina, kad kreipsis į teismą.

"Kauno diena" rašė apie Laisvės alėjoje sparčiai kylantį pastatą. Vos per kelis mėnesius atsirado pamatai, sienos ir pradėtas dengti stogas. Pasitvirtino kaimynų įtarimai, kad statyba nelegali.

"Vasario pabaigoje statybos vietoje nustatyta, kad valstybinėje žemėje, nesuformuotame sklype Laisvės al. 15B, įrengti monolitinio betono pamatai. Šią statybą leidžiančio dokumento, registruoto informacinėje sistemoje "Infostatyba", nėra. Kokios paskirties statomas statinys, nustatyti nėra galimybės", – komentavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) atstovė spaudai Vida Aliukonienė.

Ji tikino, kad inspekcijai susisiekus su bendrovės "Nidasa" vadovais, kuriai priklauso dalis statomo pastato, buvo pateikti beveik prieš vienuolika metų išduoti leidimai ir ūkinio pastato rekonstrukcijos projektas.

VTPSI atliko tyrimą, ar šie dokumentai galioja ir ar nereikėjo gauti naujų statybos leidimų. Išnagrinėję turimą informaciją specialistai nustatė, kad statybą leidžiančių dokumentų nėra. Todėl statytojus įpareigojo miesto centre stabdyti darbus ir nugriauti jau pastatytą objektą.

Statytojai įpareigoti miesto centre stabdyti darbus ir nugriauti jau pastatytą objektą.

"Kauno departamentas nustatyta tvarka pradėjo savavališkos statybos padarinių šalinimo procedūrą. 2017 04 05 departamentas surašė savavališkos statybos aktą bei privalomąjį nurodymą nevykdyti jokių statinio ar jo dalies statybos darbų, išskyrus darbus, kuriuos būtina atlikti šalinant savavališkos statybos padarinius, apsaugoti statybvietę ir aplinką. 2017 05 02 departamentas statytojui surašė privalomąjį nurodymą iki šių metų spalio 25 d. pašalinti savavališkos statybos padarinius sklype", – konstatuota VTPSI išvadoje.

Rašte taip pat nurodoma, kad inspekcija kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę ir prašė pateikti dokumentų kopijas, susijusias su Laisvės al. 15B statyba.

Paaiškėjo, kad Miesto planavimo ir architektūros skyriuje tokių dokumentų nėra. Čia tik yra saugomas dviejų butų gyvenamojo namo rekonstrukcijos, įrengiant mansardinį aukštą techninis projektas. Tačiau jis registruotas kitu – Vaidilos g. 13 adresu. Tai rodo, kad įžūlūs Laisvės al. 15B statytojai pasinaudojo kitu projektu ir pritaikė jį savo reikmėms ir garsiai visiems sakė, kad rekonstruoja ūkinį pastatą.

"Kauno dienos" žurnalistams nepavyko susisiekti su bendrovės "Nidasa" vadove. Anksčiau apie statybą komentavo tik vardu prisistatęs Šarūnas, kuris tikino, kad pats su Laisvės al. 15B statyba nieko bendra esą neturi, tiesiog bendrauja su statytojais, todėl puikiai žino situaciją.

Šį kartą paskambinus minėtam vyrui, jis nedaugžodžiavo ir teigė, kad statytojai pasinaudos galimybe ir VTPSI sprendimą tikrai apskųs teismui. Šis turės išsiaiškinti, ar prieš beveik vienuolika metų išduoti statybos leidimai vis dar galioja, ar statybos inspektorių išvada yra teisinga ir pastatą reikia nugriauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Kiek tvirtovių išdygo panery ir panemunėj, kiek parkuose.... O čia tai tik mažutis statinukas. Kad Lietuvos betvarkė, tai tikrai. Valdininkų valdoma Lietuva.

CIA

TIK ""NEKALTAS VABALIUKAS",PALYGINUS SU LIETUVOJ GYVENANCIAIS "KARKVABALIAIS",KURIE ISITAISE IR ISAUGO PO TEVU,BUV.VIRSININKU, (KURIE IRGI MITO LIAUDIES MAISTU) SPARNELIU.

Kaunietis

Lietuvos Prezidentei Daliai Grybauskaitei dėl to, kad padėjo likviduoti Rusijos specialiųjų tarnybų ir kriminalinių susivienijimų banką SNORAS skirti Nobelio Taikos premiją`.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS