Nemune prie Zapyškio neliko kliūčių laivams | KaunoDiena.lt

NEMUNE PRIE ZAPYŠKIO NELIKO KLIŪČIŲ LAIVAMS

  • 3

Zapyškio gyventojai džiaugiasi nusausinta pelke ir nauju paplūdimiu, kurį suformavo Vidaus vandens kelių direkcijai priklausančios žemsiurbės „Nemunas 11“ darbuotojai.

Šią vasarą Nemunas buvo labai nusekęs, upėje iškilo daug seklumų, dėl kurių teko anksčiau laiko nutraukti turistinio laivo „Tolstojus“ keliones iš Kauno į Kulautuvą.

Žemsiurbės įgula kurį laiką darbavosi ties Vilkija, kur pašalino maždaug 4 tūkst. kubinių metrų sąnašų. Ši sekluma ypač trukdė dirbti „Vilkynės“ upių keltui.

Nemaža sekluma susiformavo ir ties Zapyškiu, todėl Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Evelina Valskytė kreipėsi į Vidaus vandens kelių direkcijos generalinį direktorių Antaną Ivanauską, prašydama pašalinti laivybai trukdančias sąnašas.

Grįždama iš Vilkijos į žiemos uostą Marvelėje, žemsiurbė „Nemunas 11“ keletą dienų darbavosi ir ties Zapyškiu. Įgulos kapitonas Vygantas Runas pasakojo, kad kartu su kolega Kęstu Kasiliausku dirbo pamainomis.

Po savaitės Zapyškio pakrantėje, netoli Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios, buvo suformuotas įspūdingas smėlio paplūdimys. Kita dalis sąnašų užpildė pelkėtą vietą.

„Manau, kad kitąmet sąlygos laivininkystei bus geresnės“, – vylėsi V. Runas.

„Sąlygos maudytis – taip pat“, – šypsojosi Zapyškio seniūnas Sigitas Imbrasas, dėkodamas upeiviams už jų atliktus darbus.

GALERIJA

  • Nemune prie Zapyškio neliko kliūčių laivams
  • Nemune prie Zapyškio neliko kliūčių laivams
  • Nemune prie Zapyškio neliko kliūčių laivams
  • Nemune prie Zapyškio neliko kliūčių laivams
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

geriiausia

gilinti Nemuna, formuoti papludimi rudeni. Tada po pavasarinio potvynio nieko neliks is monkes biznio ir vel busim be papludimio, be navigacinio gylio visa vasara, o kita rudeni vel plausim saibas:)

dr. Jonas Ramanauskas

Noreciau, kad Nemuna taip isgilintu ir isplatintu, kad kaip Amazones upe butu, o Lietuva butu Brazilijos dudzio! :)

dfgdfg

šaunuoliai , reik visą nemuną ir nerį išgilinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS