„Nemuno žiede“ – broliška kova | KaunoDiena.lt

„NEMUNO ŽIEDE“ – BROLIŠKA KOVA

  • 0

Dvi lygos, penkios dešimtys sportininkų ir dūmų kalnai – toks trio paskutinį kartą šiemet užklups Kačerginės "Nemuno žiedo" trasą.

Lietuvos šonaslydžio čempionato "Street" ir PRO lygos varžybas rugsėjo 15–16 d. Kačerginę aplankys ir Latvijos PRO lygos atletai.

"Braliukų mūšis" – taip pavadintos finalinės varžybos užtruks dvi dienas. Šeštadienį trasoje šeimininkaus "Street" lygos sportininkai. Jiems tai priešpaskutinis čempionato etapas, tad kovos dėl įskaitinių taškų ir itin artimų dvikovų tikėtis verta.

Paaiškėjus stipriausiesiems, vėlyvą popietę trasoje juos pakeis Lietuvos ir Latvijos PRO lygos atletai, kurie imsis greičiausios viso sezono trasos konfigūracijos – į kalną. "Įdomioji šių varžybų dalis, kurios laukiu pats, – brolių latvių pasirodymas. Daugelį metų dalyvaudami bendrose varžybose Rygoje, matydavome, kaip "braliukai" lekia it nutiestais bėgiais. Populiariausią trasos konfigūraciją jie "droždavo" kone kiekvienas varžybas, tad, atvykus į vietą ir paprastai gavus tris arba šešis treniruočių važiavimus, pasipriešinti būdavo sunku. Situacija bėgant metams keitėsi, lietuvių sportininkai spėdavo adaptuotis ir pasistumdyti dėl geresnių pozicijų. Dabar mes kviečiame juos išbandyti mūsų mėgstamą trasos konfigūraciją. Tai jau trečius metus naudojamas išdėstymas su itin greita, 150 km/val. pasiekiančia iniciacija (pradėjimas slysti šonu – red.). Žinome, kad kolegos iš už sienos greitų trasų nebijo, tad tikėsimės, kad prisitaikys greitai, ir jiems mandagiai skyrėme tris valandas šeštadienį ir visą sekmadienio rytą – to turėtų užtekti pasiekti lietuvių tempą", – pasakojo renginio organizatorius Linas Ramoška. Organizatorius džiaugiasi, kad atkeliaujanti latvių armada leis pagaliau sulaukti stiprios konkurencijos PRO lygos varžybose.

"Ne paslaptis, kad PRO lygoje sulaukti dviejų dešimčių tikrai pajėgių sportininkų yra sunku. Tokios varžybos reikalauja ne tik itin galingo automobilio, bet ir nemažų išlaidų padangoms – neretai skaičius perlipa ir kelis tūkstančius eurų už vieną etapą. Tokioje mažoje šalyje turėti tiek daug finansiškai pajėgių sportininkų yra sunku, su tomis pačiomis bėdomis susiduria ir latviai su estais, tad jungtinės PRO lygos varžybos padeda matyti tikrai stiprią konkurenciją. Šiemet jungtinių etapų buvo nedaug – po vieną kiekvienoje šalyje. Kitąmet planuojama jungti visas PRO lygos varžybas visose šalyse, tad rugsėjo 15–16 d. mums pasitarnaus ne tik kaip puiki proga uždaryti šių metų sezoną, bet ir šansas deryboms dėl kitų metų", – pasakoja organizatorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS