Nepatiko kandidatas, atšaukė konkursą? | KaunoDiena.lt

NEPATIKO KANDIDATAS, ATŠAUKĖ KONKURSĄ?

Kaunietis Renaldas Baranauskas gali tik spėlioti, koks nepageidaujamas jis yra Kauno mechanikos mokykloje, jeigu dėl jo kandidatūros net atšaukiamas konkursas eiti direktoriaus pavaduotojo administracijos ir ūkio reikalams pareigas.

Kaunietis Renaldas Baranauskas gali tik spėlioti, koks nepageidaujamas jis yra Kauno mechanikos mokykloje, jeigu dėl jo kandidatūros net atšaukiamas konkursas eiti direktoriaus pavaduotojo administracijos ir ūkio reikalams pareigas.

Nenurodė motyvų

Į nepalankiai susiklosčiusią situaciją dabar jau buvęs kandidatas eiti Kauno mechanikos mokyklos direktoriaus pavaduotojo pareigas žiūri su sveika humoro doze. "Mano šansai tame konkurse ir taip buvo labai menki, tačiau galėjo bent jau nepažeisdami įstatymų viską suorganizuoti", – šyptelėjo R.Baranauskas.

Apie tai, kad konkursas Mechanikos mokykloje nukeliamas, vyras sužinojo vos atvykęs į konkursą. Jam buvo įteiktas raštas ir maloniai atsisveikinta. Po kelių dienų R.Baranauskas gavo laišką. Pranešta, kad nukeltasis konkursas visai atšaukiamas.

"Man niekas nenurodė jokių motyvų. Keisčiausia yra tai, kad abu raštai parašyti tą pačią dieną, kai turėjo vykti konkursas. Konkursas atšauktas remiantis Švietimo ir mokslo ministerijos raštu. Tačiau negi mokykla tą pačią dieną nežinojo, kad konkursas atšauktas ir jį tik nukėlė", – savo abejones dėstė R.Baranauskas.

Abejotinos rokiruotės

Vis dėlto neįvykusio konkurso priežastys, anot R.Baranausko, daug gilesnės. Esą mokyklos internetinėje svetainėje tą pačią dieną buvo paskelbti du konkursai. Vienas – kuriame ketino dalyvauti R.Baranauskas, o kitas – į personalo specialisto vietą. Pastarojo skelbimas po kažkurio laiko dingo.

"Kiek žinau, mano konkurentė direktoriaus pavaduotojo konkurse ir buvo Personalo specialistė. Dviejų konkursų paskelbimas tarsi byloja, kad ji tikrai turėjo laimėti konkursą pavaduotojo pareigoms eiti, todėl iš karto rengtas ir kitas, kad jos vieta neliktų tuščia", – savo logiškai skambančią versiją dėstė R.Baranauskas.

Kauno technikos mokyklos vadovas Paulius Čepas nurodė, kad kandidatų minėtame konkurse eiti pavaduotojo pareigas buvo net trys. "Dėl aplinkybių, kurių nebuvo galima iš anksto numatyti, konkursą teko nukelti. Išanalizavus minėtas aplinkybes ir priėmus su tuo susijusius sprendimus, konkursas buvo atšauktas. Visos procedūros atliktos atsakingai, pagal įstatymus", – R.Baranausko išdėstytą kritiką atrėmė direktorius.

Neatitiko reikalavimų

Kauno mechanikos mokyklos administracija nesiėmė smulkiai aiškinti direktoriaus paminėtų "nenumatytų aplinkybių". R.Baranauskas padarė smulkią analizę. Anot R.Baranausko, šių metų liepos 1 d. įsigaliojo nauji reikalavimai, reglamentuojantys direktoriaus pavaduotojo administracijai ir ūkio reikalams pareigybę. Naujieji reikalavimai galbūt neatitiko mokyklos norimo kandidato kvalifikacijos, todėl paprasčiau buvo konkursą visai atšaukti.

Negana to, R.Baranauskas remiasi įstatymu, kuris skelbia, kad jeigu nors vienas kandidatas buvo pakviestas dalyvauti konkurse, konkursas turi būti suorganizuotas per 30 dienų.
Ir dar.

"Aš jau kartą buvau padavęs Švietimo ir mokslo ministeriją į teismą, tačiau nelaimėjau bylos. Apskundžiau konkursą eiti mokyklos direktoriaus pareigas", – prisipažino R.Baranauskas. Direktoriaus konkursą laimėjęs kandidatas iki šiol užima mokyklos direktoriaus pareigas.

Siekė savirealizacijos

Jeigu santykių aiškinimasis pasiekia teismus, vargiai skirtingoje barikadų pusėje atsidūrę darbuotojai vėliau dar kartą ryžtasi ieškoti naujų sąlyčio taškų. Vis dėlto  R.Baranauskas tikina, kad jis būtų galėjęs be akmens užantyje dirbti buvusio konkurento pavaduotoju.

"Aš įvertinau jo galimybes ir savo. Sujungę savo jėgas galėjome pasiekti puikių rezultatų", – apgailestavo R.Baranauskas. Vyras nėra bedarbis, kuriam verkiant reikėtų rasti darbo vietą duonos kąsniui užsidirbti. "Dirbu Kauno technikos kolegijoje Mokymo centro vadovu ir man puikiai sekasi. Vis dėlto jaučiu, kad pagal savo kvalifikaciją galiu daugiau", – teigė R.Baranauskas.

Apmaudo dėl neįvykusio konkurso neslepiantis kaunietis prasitarė, kad prieš konkursą netgi buvo susitikęs su mokyklos direktoriumi. Esą vyriškai sukirto rankomis, kad dėl ankstesnių konkuravimų neliks jokių nuoskaudų ir konkursas vyks sąžiningai.

"Bet ten renkama ne kompetetinga, o lojali komanda", – apmaudą liejo R.Baranauskas.

GALERIJA

  • Nepatiko kandidatas, atšaukė konkursą?
Artūro Morozovo, Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tiesa

Pažįstu tą žmogų. Savo srities specialistas, ieškantis naujovių,ir kas be ko, nenusileidžia biurokratams. Donkichotas, bet tokių kaip tik ir reikia , kitaip kapituliuosim kaip valstybe.

Konkursas dirbti mokykloje

mano kolegė pasakojo, kaip vyko konkursas į naujai kuriamą Sveikatos universiteto mokyklą. Sukvietė mokytojus į salikę, papasakojo direktorius, kad mokykla bus geriausia Lietuvoje ir joje dirbs geriausi mokytojai, o pasirinko draugus ir pažįstamus, kurie Kaune toli gražu nėra geriausi. Juokas ima iš tokio konkurso

vcb

tai kad tose biudzetinese istaigose nelabai ka duoda uzdirbt, geriau eitu kur i versla ar pats toki sukurtu, jeigu protingas. Biudzetininkai yra tik vykdytojai, o jeigu zmogus protingas , nori kurti, reikia eiti i versla
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS