Nuoširdžiausio gydytojo rinkimai: sergančiajam reikia ne tik vaistų | KaunoDiena.lt

NUOŠIRDŽIAUSIO GYDYTOJO RINKIMAI: SERGANČIAJAM REIKIA NE TIK VAISTŲ

"Kai gydytoja, kuriai telefonu pasiskundžiau staiga pakilusia temperatūra, patarė, kokius vaistus gerti, po kiek laiko paskambinusi paklausė, ar jų gavau, kaip jaučiuosi, tai mane papirko amžiams", – eilutės iš laiško apie nuoširdžiausius gydytojus.

"Kai gydytoja, kuriai telefonu pasiskundžiau staiga pakilusia temperatūra, patarė, kokius vaistus gerti, po kiek laiko paskambinusi paklausė, ar jų gavau, kaip jaučiuosi, tai mane papirko amžiams", – eilutės iš laiško apie nuoširdžiausius gydytojus.

Ligonė pasijuto laiminga

Šeimos gydytojo institucija, į mūsų šalies sveikatos sistemą įdiegta dar palyginti neseniai, jau užima tvirtas pozicijas. Tai liudija ir ketvirtus metus iš eilės "Kauno dienos" redakcijos ir Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo organizuojamas Nuoširdžiausio mūsų miesto gydytojo konkursas. Jis tapo laukiamas ir medikų, ir jų pacientų.
Ir šiemet, vos paskelbus konkursą, pasipylė laiškai. Juose daug gražių žodžių apie tikrus gydytojus: profesionalius, jautrius, pasiaukojančius. Akivaizdu, kad jų yra ir valstybinėse, ir privačiose gydymo įstaigose. Kauniečiai neskirsto, kam priklauso poliklinika ar sveikatos centras. Jiems svarbu, kaip yra pasitinkami, konsultuojami, gydomi. Dažniausiai vieni pirmųjų pacientus pasitinka šeimos gydytojai.

"Laimė turėti tokią šeimos gydytoją, kokia yra Olga Vasiliauskienė, dirbanti Kauno klinikose. Sunku net ir suvokti, iš kur ji turi tiek energijos, iš kur semiasi meilės savo pacientams. Kaip jos galvoje telpa kiekvieno ligonio negalavimai, ligos eiga, sveikimas? Ji viską žino atmintinai, atrodo, kad šiai gydytojai nereikia nei kompiuterio, nei ligos istorijų", – rašoma laiške "Kauno dienai."

Laiško autorė pasakoja, kaip staiga susirgo prieš kelionę į užsienį. Susirūpinusi paskambino savo gydytojai O.Vasiliauskienei. Tai buvo šeštadienis. Išklausinėjusi apie simptomus, gydytoja įtarė gripą ir paskyrė vaistų. Ir ligonė buvo įsitikinusi, kad susirgo būtent šia liga. Išgėrusi gydytojos paskirtų vaistų labai greitai pasijuto geriau, o kitą dieną visai nukrito ir nebekilo buvusi aukšta temperatūra.

"Mane gydytoja Olga Vasiliauskienė sužavėjo ir tuo, kad dar tą patį vakarą paskambino ir pasiteiravo, ar gavau vaistų, kaip jaučiuosi. Po trijų dienų aš jau buvau pasveikusi ir išskridau į planuotą kelionę. Daugybė mano gydytojos pacientų yra Kauno klinikose dirbantys medikai. Jie neabejotinai renkasi geriausią šeimos gydytoją", – rašo moteris, nenurodžiusi nei savo vardo,  nei pavardės.

Būtų galima necituoti šio laiško, jei jis būtų vienintelis apie gydytoją O.Vasiliauskienę. Šią specialistę už nuoširdumą ir profesionalumą giria labai daug "Kauno dienos" skaitytojų.

Parodytas dėmesys paperka

Kaunietė Regina Navickienė gražiausius žodžius skiria kitai šeimos gydytojai – Vaidai Likoševičienei.

"Geras šeimos gydytojas, kai tokie dideli jų darbo krūviai, yra retenybė. Būdamas gydytojos Vaidos Likoševičienės pacientu gali dėkoti likimui, nes tai profesionali gydytoja, domisi naujovėmis, priima teisingus sprendimus dėl tyrimų. Juos skiria, kai reikia, ir tokius, kokių reikia. Sugeba ne tik išklausyti ir palinksėti galva, klausydama diagnozuoja susirgimą", – pasakoja R.Navickienė.

"Kauno dienos" skaitytoja Daiva Kielienė tvirtina, kad pati nuoširdžiausia gydytoja yra Kauno Centro poliklinikos šeimos gydytoja Milda Andriuškevičienė. Ji, pabrėžia gydytojos pacientė, yra nuostabus žmogus, kurio nuoširdumas nekelia jokių abejonių. Miglė Vildžiūnaitė giria kitą šios poliklinikos šeimos gydytoją – Liudą Riaukienę, kuri kiekvienu pacientu rūpinasi kaip artimu žmogumi.

"Bendrosios medicinos praktikos" klinikos gydytoja Vaida Lukoševičienė labai nuoširdžiai rūpinasi savo pacientais, suteikia jiems daug naudingų patarimų ir informacijos apie gydymo priemones.

"Visada priims, jei blogai jautiesi, net jei ir nesi užsiregistravęs. Konsultuoja ir telefonu, praneša apie tyrimų rezultatus, todėl nebūtina eiti į kliniką. Pagarba šiai šeimos gydytojai", – rašo Lina Mitalauskienė.

Kaunietė Vida Saikinė pasakoja apie "Vita longa" klinikos gydytoją Editą Gudaitienę. Sako, kad ji yra puiki specialistė, sąžininga, nuoširdi, patikima, nes skiria savo pacientams tuos vaistus, kurie yra geriausi, o ne tuos, kurie yra brangiausi. Jos pavyzdžiu, anot V.Saikinės, gali sekti kiti medikai.

"Gydytoją Nijolę Kukcinavičienę pažįstu apie aštuoniolika metų. Jos prižiūrimos ir gydomos, kai sirgo, užaugo mano trys dukros. Esame dėkingi gydytojai už rūpestį, kantrybę, atidumą, kompetenciją ir neabejingumą. Daugeliui kolegų derėtų iš jos pasimokyti elementariausių žmogiškųjų savybių. Žinome, kad šiandien mūsų šeimos gydytoja kovoja su sunkia liga, linkime jai stiprybės ir sveikatos", – nuoširdumu dalijasi kaunietė Rūta Černiauskienė.

Nuo gimimo dienos

Šeimos gydytojams artimi pediatrai. Marija Civinskienė skuba pas savo pacientus nuo pirmųjų jų gyvenimo dienų, jaunuosius tėvelius nuolat konsultuoja telefonu, nepriklausomai nuo savaitės dienos ar paros laiko.

"Visus tris vaikučius patikėjau šiai gydytojai ir labai tuo džiaugiuosi. Mažyliai rašyti nemoka, daugelis šios gydytojos pacientų ir kalbėti dar nemoka, bet jei galėtų, balsuotų, kad Marija Civinskienė yra nuoširdžiausia Kauno gydytoja", – rašo Milda Jucienė.

Kauno klinikinės ligoninės gydytoja Rūta Tamakauskienė labai myli savo darbą, jį atlieka labai nuoširdžiai.

"Prie kiekvieno vaiko prieina kaip prie asmenybės, paprastais žodžiais paaiškina, ką darys, kad net ir penkerių metų vaikas suprastų. Kiekviename gydytojos žodyje akivaizdi pagarba ligoniui, padrąsinimas", – taip apie gydytoją R.Tamakauskienę pasakoja kaunietė Gerda Storpirštienė ir vadina ją žmogumi iš didžiosios raidės.

Žino iš patirties

Būtų galima vardyti dar daug šeimos ir vaikų ligų gydytojų, apie kuriuos pasakoja jų pacientai. Į Nuoširdžiausio gydytojo titulą  siūlomi ir kitų specialybių gydytojai.
Štai Jonas Marcinkus nuoširdžiausiu gydytoju nominuoja Kauno klinikose dirbantį širdies chirurgą Saulių Giedraitį.

"Natalija Denisova, Šilainių poliklinikos endokrinologė, yra nuoširdi, rūpestinga, pareiginga. Pastebėjau, kad visi paciento nusiskundimai jai vertingi, viskas patikrinama, kol nelieka abejonių. Džiaugiuosi, kad savo, kaip ligonio, kelyje sutikau šią gydytoją", – rašo Vida Monginienė.

Gedeminas Račaitis giria Dainavos poliklinikos gydytoją Šarūną Sabaliauską, Romas Drūlia – Kauno klinikų gydytoją kardiologę Jolantą Laukaitienę. Jos kolegę Iną Aleksonienę pačia nuoširdžiausia gydytoja vadina Danguolė Andrijauskaitė.

 

"Pas Kauno klinikų urologą profesorių Mindaugą Jievaltą gydausi septynerius metus ir patyriau jo kompetenciją, jautrumą ir supratingumą", – pabrėžia Eimutis Marcinkevičius.

Elena Žadeikienė rašo, kad oftalmologas Arūnas Miliauskas jai, seseriai ir broliui atliko kataraktos operacijas. Šie pacientai patyrė, kad tai labai gabus akių chirurgas. Ignas Bingulis nuoširdžiausiu vadina gydytoją oftalmologą Remigijų Gricių.

Gydo ir paramedikai

"Kauno Šančių poliklinikos gydytoja Teresė Baikštienė yra labai nuoširdi, duoda praktiškų patarimų, niekada neatsisako siųsti konsultuotis pas specialistus, net į kitas gydymo įstaigas. Ši gydytoja gydo ne vien vaistais ir procedūromis, bet ir savo širdimi, gerumu. Pas gydytoją Teresę visada malonu ateiti, ji šypsojosi net ir tada, kai jai pačiai buvo be galo sunku, guodė, kai jai pačiai reikėjo paguodos (ypač po vyro mirties). Tai šventas žmogus", – nuoširdžiai pasakoja Vida Blinstrubaitė.

Marija Janulevičienė ir Augustina Lapkauskaitė nuoširdžiausius padėkos žodžius skiria gydytojui Vytautui Šimkui už sugrąžintą sveikatą ir metodus, kuriais tai padaryta.
"Nuoširdžiausio Kauno gydytojo nominacijai norėčiau pasiūlyti paramediką, Paramedikų asociacijos įkūrėją Rytį Malašauską. Tiesa, paramedikai nėra gydytojai, bet nuo jų reakcijos labai dažnai priklauso ligonių sveikata ir gyvybė. To Rytis moko savo mokinius. Esu tai patyrusi, jo išmokyta galėjau padėti daugeliui ligonių, esant komplikuotai situacijai savarankiškai išgelbėjau gyvybę dviem žmonėms. Pats Rytis kiekvieno budėjimo metu demonstruoja profesionalumą, yra labai atidus kiekvienam ligoniui. Manau, galima suteikti Ryčiui Malašauskui nuoširdžiausio mediko vardą", – rašo Aistė Ozkan.

Sąrašas labai ilgas

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gastroenterologijos klinikos vadovas profesorius Limas Kupčinskas, Kalniečių poliklinikos vadovė gydytoja Virginija Gailienė savo darbu ir požiūriu į ligonius įrodo, kad aukštos pareigos netrukdo nuoširdžiai bendrauti su kiekvienu pacientu. Savo vadovo pavyzdžiu seka nuoširdus gydytojas gastroenterologas profesorius Kęstutis Adamonis.

Respublikinės Kauno ligoninės gydytojas Laimutis Škikas savo laisvalaikį aukoja ligoniams. Kauno klinikų gydytoja Jūratė Balčiūnienė kovoja, kad ligoniai gautų jiems reikalingų kompensuojamųjų vaistų. Pas profesorių ortopedą traumatologą Rimtautą Gudą veržiasi šimtai pacientų ir jų visų tikrai neįmanoma priimti per vieną konsultacijų dieną, bet ligonių mylimas profesorius randa išeitį. Apie tai pasakoja medikų pacientai. Pasakoja dar apie daug kitų gydytojų. Visų viename straipsnyje neįmanoma išvardyti.
Visi Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimams pasiūlyti gydytojai patenka į jų sąrašą. Tie, kurių pavardės kartosis dažniausiai, pateks į dešimtuką ir bus pagerbti balandžio 27-ąją minimą Medicinos darbuotojų dieną rengiamoje šventėje.

Pasakoti apie nuoširdžius Kaune dirbančius gydytojus laiko liko nebedaug. Kol kas laiškų dar laukiame adresu: Kęstučio g. 86, 44296 Kaunas, sveikata@kaunodiena.lt, www.kaunodiena.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

E.S

Gyd. dermatovenerologas Nauris Grušauskas. Sugeba gydyti ne tik medikamentais. Visada ras tinkamą žodį kiekvienam, o ypač mažiesiems pacientams. Sėdėdama laukiamajame prie kabineto durų, mačiau ne vieną vaiką išėjusį iš kabineto su plačiausia šypsena.Gal būt tuo momentu problemos, su kuria atėjo ir neišsprendė, bet šypsena vaiko veide byloja apie gydytojo profesionalumą ir nuoširdumą savo darbui.

Anonimas

jeigu renkam nuoširdžiausią gydytoją, tai nerenkam administratoriaus. ''NUOŠIRDŽIAUSIAS ADMINISTRATORIUS''-kitas konkursas.

As

Manau kad Kaune tikrai dauk geru gyditoju. Ir nereik cia teigti, kad tik eurai jiems rupi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS