Nuoširdžiausio gydytojo rinkimuose ˜– pasiūlymų lavina | KaunoDiena.lt

NUOŠIRDŽIAUSIO GYDYTOJO RINKIMUOSE ˜– PASIŪLYMŲ LAVINA

Vos paskelbėme, kad vėl renkame nuoširdžiausią Kauno gydytoją, pasipylė siūlymų kaip iš gausybės rago.

Vos paskelbėme, kad vėl renkame nuoširdžiausią Kauno gydytoją, pasipylė siūlymų kaip iš gausybės rago.

Dėmesį dalija vienodai

Atrodo, kad "Kauno dienos" skaitytojai tik to ir laukė: pasakyti, kad mūsų gydytojai yra verti pagarbos ir dėkingumo už rūpestį brangiausiu mūsų visų turtu – sveikata.

"Kauno klinikinės ligoninės gydytojas Alfredas Bagdonas vertas ypatingos pagarbos už profesionalumą ir žmogiškąsias savybes. Jis neskirsto ligonių pagal jų amžių, seneliukai gydomi ir prižiūrimi taip pat, kaip ir jaunimas. Ir tai daroma nuoširdžiai, o  ne apsimestinai. Su seneliukais ir pasišnekama, ir pajuokaujama. Kiek teko susidurti, tai reta", – rašo Vilija Sutkuvienė.

Kaunietė Liucija Baranauskienė nuoširdžiausia gydytoja vadina Šilainių poliklinikoje dirbančią Vitaliją Žalnieravičienę.

"Kai su vaiku lankydavomės pas vieną gydytoją, ji pasiūlydavo vaistų, mažylio net neapžiūrėjusi. Kai prisirašėme pas Šilainių poliklinikoje dirbančią V.Žalnieravičienę, mano vaikas buvo ne tik apžiūrėtas, bet ir nusiųstas pas specialistus, diagnozuota sunki liga – astma. Ši gydytoja nepalieka be dėmesio ir suaugusiųjų", – rašo L.Baranauskienė.

Kaip vyras vyrui

Kaunietė J.Kisielienė nuoširdžiausiomis vadina labai profesionalias specialistes, Saulės šeimos medicinos centro gydytoją Audronę Urbonienę ir psichologę Viktoriją Čepukienę.

Išties, psichologų ir psichoterapeutų ligoniai dar vengia, o jų nuoširdumas – tai raktas į visuomenę, kuriai labai reikia šių specialistų pagalbos.

Juozas Vaidotas giria taip pat Saulės šeimos medicinos centro gydytoją Kastytį Jurkų. Sako, kad jis labai nuoširdžiai bendrauja, paaiškina ligos simptomus, eigą.

"Jos padarinius man, kaip vyrui, palygina su automobilio gedimais, kad geriau suprasčiau. Sako, jei neremontuosi automobilio – nevažiuosi, nesigydysi – nepaeisi. Gydytojas visada maloniai pasisveikina, stengiasi laiku priimti kiekvieną pacientą. Tiesiog po apsilankymo pas K.Jurkų išeini puikiai nusiteikęs ", – pasakoja J.Vaidotas.

Nuo pirmųjų dienų

Jūratė Dailidonienė tvirtina, kad labai nuoširdus gydytojas Rimantas Kėvalas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinikos vadovas, profesorius.
Ką ir pridursi: nuoširdumas patraukia vaikus, jie atsiveria, atsikrato balto chalato baimės. Beje, profesorius R.Kėvalas nėra baltų chalatų šalininkas, kad tik vaikams būtų geriau, kad gydytojas jiems būtų ne kaip į pirštą duriantis dėdė, o geras, tik vyresnis draugas.

Kaunietė Milda Jucienė reiškia pagarbą gydytojai Marijai Civinskienei už jos rūpestį mažaisiais pacientais.

"Tai mūsų nuoširdžioji gydytoja, skubanti pas savo pacientus nuo pirmųjų jų gyvenimo dienelių, konsultuojanti telefonu, nepriklausomai nuo savaitės dienos ar paros laiko. Visus tris vaikučius patikėjau šiai gydytojai ir labai tuo džiaugiuosi. Deja, mažyliai rašyti nemoka, daugelis šios gydytojos pacientų ir kalbėti dar nemoka, bet jei galėtų, jie balsuotų, kad tai nuoširdžiausia Kauno gydytoja", – rašo M.Jucienė.

"Geras šeimos gydytojas, kai tokie dideli darbo krūviai – retenybė. Gydytoja Vaida Lukoševičienė tokia, kad dėkoju likimui, jog esu jos pacientė. Gydytoja profesionali, domisi naujovėmis, prima teisingus sprendimus dėl tyrimų ir skiria juos tuomet, kai reikia ir kokių reikia. Sugeba ne tik išklausyti ir palinksėti galva, o klausydama diagnozuoja ligą", – pasakoja Regina Navickienė.

Tyrimų nereikia bijoti

Kaunietis Ričardas Gervė sako, kad nuoširdžiausio gydytojo vardo vertas Kauno klinikų Endoskopinės gastroenterologijos sektoriaus vadovas profesorius Kęstutis Adamonis. Jo atliekami tyrimai tampa visai nebaisūs, vos susitikus su gydytoju.

"Tai tikras profesionalas. O jo darbas labai sunkus ir sudėtingas, ne tik dėl naudojamos technikos – juk reikia  ir įžvalgumo. Gydytojas diagnozuoja labai sunkias vidaus ligas, pavyzdžiui, vėžį", – įsitikinęs R.Gervė.

Ligonių pasitikėjimą kelia ir visas profesoriaus K.Adamonio vadovaujamas kolektyvas. Bent kartą su juo susidūrę žino: daug geriau įveikti tyrimų baimę, juolab kad ji nepagrįsta, ir ateiti pasitikrinti sveikatą šiais sudėtingais endoskopijos metodais nei vilkinti ligą.

"O bijoti tyrimų nereikia todėl, kad geriausias nuskausminimas yra profesoriaus Kęstučio Adamonio sąžiningumas, nuoširdumas", – pataria R.Gervė.

Laiškų apie nuoširdžius Kaune dirbančius gydytojus tebelaukiame adresu: Kęstučio g. 86, 44296 Kaunas, sveikata@kaunodiena.lt, www.kaunodiena.lt. Jūsų verdiktą skelbsime balandžio 27-ąją, Medicinos darbuotojų dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pacientas iš ano straipsnio

Nereikia apklausos, jei ateini eilės tvarka- jau esi nepageidaujamas. Šilainių poliklinikoje norint atlikti meniskų echoskopinį tyrimą, reikia registruotis du kartus- reiškia vieną koją tirs ketvirtadienį, o kitą po dviejų savaičių, antradienį... nes tokia tvarka! Suprantu jei man tirtų koją ir plaučius- tada taip, gal ir kabinetai, ir gydytojai skirtūsi. Nežinau kur mes einam su tokia Lietuva. Nešiojuos slaptą diktofoną eidamas, galės gydytojas vėl pasakyt kad jis už mano konsultaciją` gauna tik 12 litų, todėl jam neaktualu skaityt mano sveikatos istoriją.

to klausimelis

xarelto siulo todel, kad nereikia kresejimo kontroles (bent kol kas) ir paprasciau dozuoti, nei varfarina. T.y. paprasciau tiek gydytojui, tiek ir ligoniui, nes nereikia daznai tirtis krauja ir galima valgyti ivairesni maista. Aspirinas, tuo tarpu, yra visai kitos grupes vaistas ir su xarelto jis negali buti lyginamas.

bg

infantisliskas konkurasas, kelkite algas medikmas tai bus geriausia dovana is valstybes, o zmones gales tuomet ir vertinti kas kaip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS