„Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi | KaunoDiena.lt

„OPEN KITCHEN“ KVIEČIA MĖGAUTIS GERU MAISTU PO ATVIRU DANGUMI

Nors dar tik gegužė, „Open Kitchen“ skelbia vasaros pradžią ir sočių skrandžių ketvirtadienius.

Gatvės maisto festivalio „Open Kitchen“ organizatoriai būtų drąsiai išsivertę ir be nuorodų, susmaigstytų „Žalgirio“ arenos pašonėje – nuo centrinio pašto Soboro link skubančius praeivius mesti pagrindinį kelią ir pasukti dešiniau jau ketvirtadienio vidudienio viliojo skrudintų šonkaulių ir sūrio spurgyčių kvapai.

Trečius metus iš eilės kauniečių gomurius lepinantis festivalis, šią vasarą į savo valgiaraštį įtraukė keliolika restoranų ir dešimtis įvairiausių patiekalų. Pradedant belgiškais blyneliais su šokoladiniu kremu ir bananais, baigiant – poniškomis austrėmis.

„Prašome ragaukite plovo su aviena arba mantų, – paklaustas ar pastarieji savo skoniu primena tradicinius koldūnus, vyras su virtuvės šefo kepure pyktelėjo. – Neįžeidinėkite. Jų tešla plona, rankomis kočiota. Viduje – kapota jautiena ir svogūnas. Verda mantai ne vandenyje, o ant garų. Joks čia ne koldūnas!“

Alternatyva uzbekiškai – lietuviška virtuvė, su bulviniais blynais, spirgais, silke ir grietinės padažu.

„Siūlau išbandyti bulvinukus su braškių arba šokolado padažu“, – netradiciniu deriniu gundė mergina anąpus langelio.

Būrelis kostiumuotų vyrų, akis užmerkę prieš dešrainius, besitaškančius garstyčiomis ir pomidorų padažu, įsitaisė prie neapolietiškų picų. Kiti gi laukė kol kilnojamos virtuvės šefas paruoš tuno tartarą ir šaltibarščius su putpelių kiaušiniais.

Į gatvės maisto festivalį trumpam užsukęs krepšininkas Aaron White liko ištikimas amerikietiškai virtuvei – kol sūpavo sūnų, aukštaūgio žmona užsakė dešrainį ir buteliuką vaisinio limonado.

„Matchos ir kokosinių ledų, deja, bet nebeliko“, – prabėgus valandai nuo „Open Kitchen“ pradžios, vyriškis su prijuoste, koregavo įrašus lentoje, prie langelio.

Nespėję paragauti gaivinančio egzotiško deserto labai nesikrimto – kaimynystėje stovintis belgiškų vaflių vagonėlis kvietė išbandyti jų turimus saldėsius su karamele ir braškėmis.

„Paragaukite, čia viena skaniausių kavų, kokią esu ragavusi“, – prie lūpų glausdama balintos kavos putą, vilniečių asortimentą ir pasiruošimą gyrė besišypsanti strazdanė.

GALERIJA

  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
  • „Open Kitchen“ kviečia mėgautis geru maistu po atviru dangumi
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

šiaip jau

blvyniai blynai su uogiene nieko naujo, seniai taip valgau. O organizatoriai šaunuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS