P. Baršauskui panaikintas daktaro laipsnis | KaunoDiena.lt

P. BARŠAUSKUI PANAIKINTAS DAKTARO LAIPSNIS

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) senatas panaikino buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus Petro Baršausko habilitacinį laipsnį.

VGTU Senato narys, mokslo ir inovacijų prorektorius Antanas Čenys BNS patvirtino, kad sprendimas priimtas vykdant akademinės etikos kontrolieriaus nurodymą.

„Vakar senate buvo atšauktas sprendimas suteikti Petrui Baršauskui habilituoto daktaro laipsnį. Mes nesvarstėme, ar ten yra plagiatas, ar nėra, kadangi pagal įstatymą atėjus kontrolieriaus išvadai mes turime ją vykdyti. Jis netenka habilituoto daktaro vardo, kokios pasekmės toliau – nežinau“, – teigė A. Čenys.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Vigilijus Sadauskas dar spalį pareiškė, kad rengdamas habilitacinį darbą P. Baršaukas nesilaikė citavimo taisyklių ir pažeidė akademinės etikos reikalavimus. P. Baršauskas dar atliekant tyrimą P. Baršauskas po raginimų pasitraukė iš KTU rektoriaus posto.

Pasak A. Čeinio, laipsnio atėmimas užtruko, kadangi VGTU nebuvo numatytų vidinių procedūrų, kaip tai daryti, be to, P. Baršauskas kontrolieriaus sprendimą buvo apskundęs teismui ir teismas laikinai sprendimą sustabdęs, vėliau, kontrolieriaus prašymu, laikinosios apsaugos priemonės teismo buvo atšauktos.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius tyrimą dėl plagiato P. Baršausko monografijoje atliko gavęs buvusio Vytauto Didžiojo universiteto rektoriaus Algirdo Avižienio prašymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Alis Petkus...

iš gerbiamo tapo gerbiamasis...

absolventas...

buvęs gerbiamas, berods, mechanikos specas buvo...

Algis

Aš tai abejojiu ar jis bent Omo dėsnį atsimena. Apie Kirchofo dėsnių žinojimą net nešneku. Na, bet kabelius galės tampyti, mažiukas - labai tinka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS