Paaiškėjo, ką iš mokyklos Kaune nešė valgyklos darbuotoja | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO, KĄ IŠ MOKYKLOS KAUNE NEŠĖ VALGYKLOS DARBUOTOJA

Jau kuris laikas socialinėje erdvėje ir net televizijos ekranuose netyla kalbos apie vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota Kauno Jono ir Petro Vileišių mokykloje veikiančios valgyklos darbuotoja. Jos elgesys ne vienam sukėlė įtarimų, imta svaidytis įvairiomis versijomis, tarp jų paminėta net vagystė. „Kauno dienai“ pavyko susisiekti su valgyklos direktore ir išsiaiškinti, ką darbuotoja nešė į automobilį.

Dar praėjusią savaitę socialiniame tinklalapyje „Facebook“ atsiradęs vaizdo įrašas netruko sulaukti daugybės dėmesio. Jo autorius užfiksuotą valgyklos darbuotojos elgesį net pavadino galima vagyste.

„Ar tik ne maisto atsargos keliauja iš šaldytuvo? Ar tai nėra tiesiog vagystė?“ – svarstė žmogus.

Tokį galimą scenarijų filmavusiam asmeniui galėjo iššaukti pamatytas vaizdas: vidury baltos dienos prie mokyklos stovi automobilis atidaryta bagažine. Prie jo stoviniuoja moteris su mažu vaiku, o virtuvės darbuotoja maišuose kažką neša iš mokyklos ir krauna į automobilį.

Įrašas tuoj pat užvedė aršią diskusiją: vieni internautai svarstė lygiai taip pat kaip ir autorius – kad valgyklos darbuotoja tiesiog savinasi iš mokyklos maistą, kiti ją teisino sakydami, jog tokiu atveju darbuotoja vagia ne iš mokyklos, o iš savo darbdavių. 

Portalo žiniomis, Jono ir Petro Vileišių mokyklos valgykla priklauso privačiai bendrovei „Minvina“. Tokiu atveju, jei darbuotoja būtu tikrai nešusi maisto atsargas iš valgyklos, nuostolį patirtų ne švietimo įstaiga, o pati bendrovė.

Sunku patikėti, kad iš tokio paprasto ir kasdienio veiksmo galima tokį burbulą išpūsti.

Išpūtė burbulą?

Tačiau siekdami išsklaidyti bet kokias abejones, susisiekėme su bendrovės „Minvina“ direktore Vilija Šiušiene. Ji sutiko paaiškinti, kas buvo kraunama į automobilį.

„Tą dieną, kai vaizdo įrašas buvo darytas, aš pati buvau valgykloje. Buvo sugedusi mūsų bulvių lupimo mašina, todėl darbuotojos nemažą jų kiekį lupo rankomis. Surinktas lupenas sudėjome į maišus, jas išsivežti į kaimą paprašė viena darbuotoja“, – taip užfiksuotą epizodą pradėjo aiškinti vadovė.

Ji pasakoja, kad šis nesusipratimas – toks pirmas per ilgus metus dirbant švietimo įstaigose.

„Sunku patikėti, kad iš tokio paprasto ir kasdienio veiksmo galima tokį burbulą išpūsti. Juk filmavęs žmogus galėjo pats prieiti ir pažiūrėti, kas nešama. Tikrai būtume viską paaiškinę“, – „Kauno dienai“ sakė V. Šiušienė.

Bendrovės vadovė teigia, kad su mokyklos vadovais puikiai sutaria, todėl išvežti likusias lupenas pasirodė ir daug praktiškiau – neužgrūdant jomis prie ugdymo įstaigos esančių konteinerių.

Jono ir Petro Vileišių mokyklos direktorės pavaduotoja Daiva Mičienė teigė, kad valgyklos direktorė ir jiems pateikė paaiškinimą dėl šio atvejo.

Rašyti komentarą
Komentarai (61)

Burbulas

stebėkit kasdienybę

absurdas

į ka pavirto vagių valdoma Lietuva, komentarus skaito vaikai ir supranta kaip ginami vagys, kaip jiems elgtis ir gyventi melo Lietuvoje

Nejuokinkit

Landsbergineje Lietuvoje vagysciu negali buti is principo! Vagiama buvo tik prie ruso, ir voge tik tikri patriotai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS