Paaiškėjo, kaip vadinsis susijungusios dvi didelės Kauno ligoninės | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO, KAIP VADINSIS SUSIJUNGUSIOS DVI DIDELĖS KAUNO LIGONINĖS

  • 32

Jungiamos Kauno klinikinė ir Respublikinė Kauno ligoninės pirmadienį patvirtino bendrą valdymo struktūrą. Taip pat pranešta, jog po susijungimo nauja įstaiga vadinsis LSMU Kauno ligoninė.

Pasak ligoninių pranešimo, naujam pavadinimui bei gydymo įstaigų parengtam administracijos ir medicinos paslaugas teikiančių padalinių struktūros projektui pritarė abu jų dalininkai – Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU).

Abejose jungiamose Kauno gydymo įstaigose dirba terapijos, diagnostikos, chirurgijos, fizinės reabilitacijos, akušerijos ir ginekologijos, kitų medicinos sričių specialistai.

Kauno klinikinės ligoninės vadovo Albino Naudžiūno teigimu, ši įstaiga turi stiprų infekcinių ligų gydytojų kolektyvą, ligoninėje kuriamas Nacionalinis Geriatrijos centras, stiprinama vaikų tuberkuliozės gydymo bazė.

„Esame tikri, kad pradėję dirbti bendrai, šias pajėgas dar labiau sustiprinsime“, – teigia jis.

Respublikinės Kauno ligoninės vadovė Diana Žaliaduonytė pabrėžia, jog šioje įstaigoje stipri psichiatrija ir chirurgija.

Esame tikri, kad pradėję dirbti bendrai, šias pajėgas dar labiau sustiprinsime.

„Čia sėkmingai vystomos specialistų teikiamos konsultavimo paslaugos dėl vaikų raidos, visos terapinės medicininės paslaugos, veikia didelė slaugos klinika“, – sako ji.

Anot D. Žaliaduonytės ligoninių sujungimas pasitarnaus medicinos paslaugų pažangai Kauno regione.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, po dviejų ligoninių susijungimo Kaunas taps pirmuoju dideliu šalies miestu, kuriame sistemiškai sutvarkyta ne tik pirminė, bet ir stacionarinė sveikatos priežiūra.

Anksčiau skelbta, jog sujungti ligonines planuojama iki šių metų rugsėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Pillietis

Bet nuotraukoje ne ta ligoninė. Buvusi Raudonojo kryžiaus ligoninė čia nė prie ko, ne su Kauno klinikine ligonine sujungta anksčiau. Pristatomu atveju, buv. 3-sios klinikinės ligoninės (Šančiuose) prijungimas.

...

Gulage kaip gulage, venkit tų 'coronos' veisyklų!

Vidmantas

Neskubėkite, tai tik pirmoji kregždė- LSMU Kauno ligoninė. Toliau tikriausiai bus LSMU Klaipėdos ligoninė, toliau... Ir sistemingai ir tvarkingai ir vieningai bus sutvarkyta ne tik Kauno, o ir visos respublikos gydymo įstaigos. Juk prisimename dar, kaip buvo kažkada, nereikia nei plano kurti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS