Pakistanietis atskleidė, kodėl pasirinko studijas Kaune | KaunoDiena.lt

PAKISTANIETIS ATSKLEIDĖ, KODĖL PASIRINKO STUDIJAS KAUNE

  • 3

„KTU siūlo tiek daug inžinerinių specialybių anglų kalba, lyginant su kitais Baltijos šalių universitetais. Be to, Lietuvoje internetas – vienas iš greičiausių pasaulyje“, – teigia pakistanietis elektronikos inžinierius Muhammadas Rohanas, paklaustas, kodėl pasirinko studijas Kauno technologijos universitete (KTU).

Nuodėmė nepamatyti

KTU Elektros ir elektronikos fakulteto studentas, galimybes keliauti, studijuodamas universitete, išnaudojo visapusiškai. Vaikinas pagal „Erasmus+“ mainų programą studijavo Lenkijoje, o 4-ame kurse rudens semestrą praleido Pekino technologijų institute (BIT), į kurį KTU studentai gali išvažiuoti pagal turimą dvišalę sutartį.

Birželį atsiėmęs KTU diplomą, Muhammadas išvyko į absolvento praktiką Belgijoje pagal „Erasmus+“ mainų programą.

„Man įdomu sužinoti, kuo gyvena kita šalis, palyginti ją su savo namais. Be to, kelionės pagal mainų programas suteikia galimybę pagyventi užsienyje savarankiškai ir tapti labiau nepriklausomu. Jos padeda įgauti pasitikėjimo, pakelia savivertę. Tokiose išvykose labiau pažįsti save ir imi labiau vertinti savo gimtąją šalį“, – M. Rohanas vardina kelionių pagal mainų programas privalumus.

Jo žodžiais tariant, pasaulis toks didelis ir jame visko tiek daug, kad būtų nuodėmė to nepamatyti.

Daugiau nei Latvijoje ir Estijoje

Rohanas teigia, jog sprendimą studijuoti KTU priėmė patartas giminaičio: „Dėdė, kuris gyvena Europoje, pasiūlė pasidomėti Baltijos šalių universitetais. Štai tada ir pamačiau, kad KTU siūlo daug daugiau inžinerinių studijų anglų kalba nei universitetai Latvijoje ar Estijoje“.

Be to, ir internetas Lietuvoje – vienas iš sparčiausių pasaulyje. Jaunasis elektronikos inžinierius teigia, kad atvykti į Lietuvą studijuoti buvo vienas iš geriausių jo sprendimų.

„Gyvendamas toli nuo namų labai daug išmoksti. Susidurdamas su žmonėmis, kurie kitaip mąsto ir priklauso kitoms kultūroms, aš pats augu kaip žmogus ir kaip profesionalas“, – teigia M. Rohanas.

Tačiau ne vieną pasaulio universitetą aplankęs KTU absolventas negalėtų pasakyti, kuris jam padarė didžiausią įspūdį – visi turi savo teigiamų ir neigiamų pusių.

Proga pažinti kultūras

Ketvirtojo kurso pradžioje, rudenį, vaikinas buvo išvykęs studijuoti į Pekino technologijų institutą.

„Esu iš Pakistano, tad man ši patirtis buvo dar viena proga palyginti Azijos ir Europos kultūras. Galėjau pamatyti, kiek pasikeičiau aš pats po trejų metų, praleistų Europoje“, – teigia M. Rohanas.

Studijuojant Kinijoje jį sužavėjo žmonių įvairovė – pagal mainų programas čia studijuoja studentai iš Brazilijos, Australijos, JAV ir kitų pasaulio šalių. M. Rohanui tai buvo proga patyrinėti kitas kultūras.

Rohanui padarė įspūdį ir Pekino technologijų institutas – dėstytojai čia labai palaikantys, suteikiama daug galimybių atlikti tyrimus.

„Studijos pagal šią mainų programą – ypatinga, nepaprasta patirtis. Ji leidžia susipažinti su Azijos žmonių mentalitetu, pasaulėžiūra, kultūra, kuri labai skiriasi nuo europietiškos. Pasaulis tampa vis mažesnis, ir vis labiau daugiatautis, todėl tokios žinios yra didelis privalumas“, – teigia KTU absolventas M. Rohanas, šiuo metu atliekantis praktiką Belgijoje.

GALERIJA

  • Pakistanietis atskleidė, kodėl pasirinko studijas Kaune
KTU nuotr.
Gairės: KTU, Erasmus, studijos
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vladas

Tai ka? Tas pakistanietis-vaikams daryti?Moterys, tegul ta musu rase isnyksta garbingai,bet nebukit ju ,,paklodem"

Kęstas

Bloga naujiena Vakarų pasaulio vyrams: Jau 40 metų, kai vyrų lytinių ląstelių (spermių, be kurių mes negalime turėti vaikų) skaičius Vakarų pasaulyje (įskaitant Lietuvą) tolygiai mažėja. Jau sumažėjo beveik perpus. Galo tam mažėjimui nesimato. Kartu krenta populiacijos vaisingumas. Įdomu, kad negrai Afrikoje tokių problemų neturi. Taip, kad blogiausiu atveju mūsų moterų vaikai su laiku visi bus juodi ir garbanoti. Galvoja, kad kalti ftalatai, kurie įdedami į plastikus, siekiant sumažinti plastikų trapumą. Kadangi galima ftalatus pamatuoti šlapime, tai įdomu būtų sužinoti, ar daugiau ftalatų šlapime sutampa su mažiau spermių spermoje. Kolkas šito niekas nežino. Bet plastikų reikia vengti, ypač vyrams. Atsarga gėdos nedaro.

Kęstas

Yra tokie žmonės, kuriems Lietuvos demografinės problemos neįdomios ir vaikų jie nenori. Tokiems reikia pasakyti, kad sėklidžių vėžys elgiasi taip pat, kaip ir problema su vaikų darymu. Taip kad apsičiupinėte jūsų sėklides, jei jas dar turite, ir tylėkite. Tai yra geriausia šio vėžio komplikacijų profilaktika. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijąs-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS