Pakvietė pasižvalgyti po Dariaus ir Girėno stadioną | KaunoDiena.lt

PAKVIETĖ PASIŽVALGYTI PO DARIAUS IR GIRĖNO STADIONĄ

  • 18

Miesto savivaldybės atstovai pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose matyti, kad Dariaus ir Girėno stadione jau montuojamos kėdės.

Montuojamos kėdės

Šiais metais bus baigtas tikrai grandiozinis Kauno projektas – Dariaus ir Girėno stadionas. Didžioji darbų dalis jau padaryta, pastatytos tribūnos, dabar darbininkai įrengia ir vietas žiūrovams.

„Prietarai sako, kad Naujieji bus tokie, kaip juos pasitiksi. Tad ir pradedame nuo pozityvių žinių! Dariaus ir Girėno stadionas jau prieš kurį laiką įgavo savo naująjį pavidalą, tačiau šiomis dienomis vaizdas dar labiau džiugina akis – sparčiai įsibėgėja kėdžių montavimo darbai. Jau šiemet šias tribūnas užpildys apie 15 tūkst. aistruolių“, – skelbia Kauno miesto savivaldybė.

Pasidalytose nuotraukose matyti, kad tribūnose montuojamos pilkos plastikinės kėdės, tinkančios iš dalies atviram stadionui. Vos pakvietus kauniečius iš vidaus žvilgtelėti į naujai statomo stadiono vidų, ši žinia sulaukė daug dėmesio. Beveik per valandą ši naujiena sulaukė daugiau nei 500 patiktukų. Internautai ragino nesustoti ir tikino labai laukiantys stadiono atidarymo.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Keitė pavadinimą

Portalas kauno.diena.lt primena, kad pernai lapkritį miesto valdžia pritarė pakeisti stadiono pavadinimą ir jame neliko įžymių lakūnų vardų. Anksčiau objektas vadintas S.Dariaus ir S.Girėno stadionu, tačiau atsisakius vardų esą bus patogiau, o ir šiaip kauniečiai naudojo būtent Dariaus ir Girėno stadiono pavadinimą.

Skelbta, kad dar 1992-ais metais tuomečio Kauno miesto mero potvarkiu Ąžuolyno sporto kompleksas buvo pavadintas S.Dariaus ir S.Girėno sporto centru. Tačiau žmonės visuomet pavadinimą trumpindavo ir vadindavo žymių lakūnų pavardėmis, tiesiog Dariaus ir Girėno stadionu. Pritarus tarybai, šis pavadinimas tapo oficialiu. Nurodoma, kad Dariaus ir Girėno stadiono pavadinimas bus naudojamas ne tik oficialiuose dokumentuose, tačiau, baigus rekonstrukciją, toks užrašas turėtų atsirasti ir ant paties stadiono fasado. Stadiono rekonstrukcija vyksta nuo 2018 metų. Tuomet buvo pasirašyta sutartis su Turkijos kompanija, bet 2020 metų pradžioje savivaldybė nutarė nutraukti sutartį. Paskelbus naują konkursą, rekonstrukcijos darbus tęsia „Autokausta“. Po rekonstrukcijos stadionas atitiks aukščiausius UEFA kategorijos reikalavimus. Varžybas galės stebėti iki 15 tūkst. žiūrovų. Rekonstrukcijos vertė – 32 mln. eurų.

GALERIJA

  • Pakvietė pasižvalgyti po Dariaus ir Girėno stadioną
  • Pakvietė pasižvalgyti po Dariaus ir Girėno stadioną
  • Pakvietė pasižvalgyti po Dariaus ir Girėno stadioną
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Stogas

atrodo keistai. Šiomis dienomis iš tokiu medžiagų stato tik autobuso stoteles kaimuose.

Vitalis

Pagaliau turim savo kaune o vilnius bando

Andrius

Reiktu džiaugtis,kad mūsų mieste bus padorus stadijonas. Bent nebus gėda,kai atvažiuoja sužaist atrankos rungtynėm.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS