Panemunės zylė įjunko į saldainius | KaunoDiena.lt

PANEMUNĖS ZYLĖ ĮJUNKO Į SALDAINIUS

Sveiko gyvenimo būdo propaguotoja Danutė Kunčienė savo gan atviroje verandoje laikė išmoningai pateiktus saldainius iš kokoso drožlių su sirupu. Rytą pastebėjo jais smaguriaujančią zylę.

Sveiko gyvenimo būdo propaguotoja Danutė Kunčienė savo gan atviroje verandoje laikė išmoningai pateiktus saldainius iš kokoso drožlių su sirupu. Rytą pastebėjo jais smaguriaujančią zylę.

Paukštelis ir vėl atskrido prie saldaus stalo po poros valandų. Tuomet patiekalo, patikusio didžiajai zylei, autorė ją nufotografavo ir atsiuntė nuotrauką "Kauno dienai".

Pirmiausia pasiteiravome ornitologų, ar zylėms tinka toks saldumynas. "Tinka, – nuramino ornitologas Ričardas Patapavičius. – Juk jis pagamintas iš natūralių produktų. Tačiau mūsų zylėms labiau tiktų skanėstai su avižiniais dribsniais."

Danutė pateikė originalaus saldumyno, patikusio zylei, receptą. "Tas žalias rutulys padarytas iš kėnio šakelių, o į jį dantų krapštukais prisegta kokoso drožlių saldainių. Šį mėgstamą ne tik zylių, bet ir vaikų saldumyną pagaminti nesunku: tereikia kokoso drožles pamirkyti bet kokiame sirupe, suformuoti storą paplotėlį ir jį džiovinti džiovyklėje (40 laipsnių, 4–7 val.) Tuomet supjaustyti paplotėlį, pavyzdžiui, kubeliais", – aiškino sveikuolių šeimininkė, įtikusi ir Panemunės zylei.

Norite papasakoti savo istoriją? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

>fania

tu apgailėtina gyvūnų "mylėtoja". Ar nepagalvoji, kad kaimynų katė gal alkana, sušąlusi, ištroškusi? O gal ji ne kaimynų, o visai benamė, kažkada išmesta tokių beširdžių kaip ir tu?

saulele

taigi, kad nieko ypatingo gaminti paukščiams nereikia, pameskit saulėgražų, pakabinkit nesūdytų lašinių. SVARBU JUOS MAITINTI, kai šalta aplinkui. Ir neapgaudinėti, jei maitini, tai nuolat, kitaip per vieną dieną mirtinai sušals alkanos...Kad ir koks estetiškai gražus rutulys:), bet paukščiams maisto reikia.

Fainia

Pas mane vakar buvo atskridusi kaimyno katė paėst sauso davinio, kuriuo šeriu saviškę. Kaip atskrido nemačiau- o išskrido tiesiai į savo kiemą oru, virš tvoros.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS