Pavasarį – naujas skrydis iš Kauno į Varšuvą? | KaunoDiena.lt

PAVASARĮ – NAUJAS SKRYDIS IŠ KAUNO Į VARŠUVĄ?

Lenkijos aviakompanija „LOT“ susidomėjo Kauno pasiūlymu ir nuo pavasario planuoja pradėti skrydžius maršrutu Kaunas – Varšuva. Jei miesto taryba pritars, skrydžiai iš Kauno oro uosto į Lenkijos sostinę vyks šešis kartus per savaitę.

Kauno vicemeras Simonas Kairys portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad buvo skelbtos paraiškos naujoms skrydžių kryptims iš Kauno. Siūlymą pateikė Lenkijos skrydžių bendrovė „LOT“.

„Kauno konkurencingumo didinimo komisija buvo paskelbusi paraiškų teikimą tam, kad atsirastų ryšys su kitais oro uostais, iš kurių būtų patogu ir greita keliauti į kitas Europos šalis. Gavome „LOT“ paraišką, ją įvertinome. Manome, kad ji atitinka mūsų tikslus ir skrydis į Varšuvą žymiai padidintų miesto konkurencingumą bei pasiekiamumą“, – komentavo mero pavaduotojas.

Anot S.Kairio, tokiam žingsniui dar turi pritarti miesto taryba artimiausiame posėdyje, t. y. rugsėjo 12 d. Su aviakompanija pasirašius sutartį, Kaunas bendrovei įsipareigotų trejus metus skirti finansavimą. Pirmaisiais metais numatyta skirti 150 tūkst., antrais – 125 tūkst., o trečiais – 100 tūkst. eurų. Po trejų metų būtų sprendžiama, ar pratęsti sutartį.

Vicemeras tikino, kad maršrutas Kaunas – Varšuva yra labai svarbus, nes leidžia žmonėms ryte išskristi, o vakare grįžti atgal. Tokie skrydžiai patrauklūs verslo atstovams, kuriems reikalingi trumpi vizitai. Be to, patogu ir keliautojams, nes iš Varšuvos oro uosto atsiveria kitos kelionių kryptys.

„Mes siekiame, kad Kaunas susijungtų su kitais Europos oro uostais. Tai būtų svarbus ryšys su tokiu dideliu oro tinklu“, – sakė S.Kairys.

Jei taryba pritars ir patvirtins Lenkijos aviakompanijos „LOT“ paraišką, skrydžiai iš Kauno oro uosto į Varšuvą bus pradėti vykdyti jau 2018 metų kovo mėnesį.

Gairės: LOT, skrydžiai
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Tai gelžkelio euro vėžė nepasiteisino?..

Sonata

Aš taip pat džiaugiuosi

Gidas

Labai geros naujienos! Šaunuoliai! Naujoji Kauno valdžia pavyzdys visiems Lietuvos regionams kaip reikia tvarkytis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS