Pavasarinė nuoširdumo epidemija įsisiautėjo (Kauno gydytojo rinkimai) | KaunoDiena.lt

PAVASARINĖ NUOŠIRDUMO EPIDEMIJA ĮSISIAUTĖJO (KAUNO GYDYTOJO RINKIMAI)

Kas dieną – kelios dešimtys laiškų. Juose – Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimų kanditatai. Kai kurios pavardės – tos pačios kaip ir pernai ar užpernai, kai kurios kartojasi skirtingų autorių laiškuose.

Šeimos gydytojai – arčiausiai

Akivaizdu viena: ligonių ir jų gydytojų santykiai yra puikūs. Visus vienija nuoširdumas. Jis netgi gydo.

"Kai gydytoja man paskambina ir paklausia, kaip jaučiuosi, paaiškina, kad po operacijos taip greitai negaliu grįžti į darbą, iškart pasijaučiu stipresnis ir tikrai noriu eiti dirbti, bet gydytoja neleidžia, įtikinėja, kad niekas man mano sveikatos nesugrąžins, jei aš pats nesistengsiu", – apie savo šeimos gydytoją Olgą Vasiliauskienę, dirbančią Kauno klinikose, Šeimos medicinos klinikoje, pasakoja kaunietis Vytautas.

"Ave vita" klinikoje dirbančią šeimos gydytoją Daivą Paršeliūnienę jos pacientė Ieva Klumpytė apibūdina kaip specialistę, gebančią gydyti ne tik vaistais, bet ir žvilgsniu, ir prisilietimu.

"Į šią gydytoją galima kreiptis, ištikus bėdai, ir būti tikram, kad atsilieps ir padės. Gydytojai teko taisyti kitų gydytojų padarytas klaidas. Aš stebėjau jos veidą, kai buvo palinkusi prie sergančio mūsų šeimos nario, ir mačiau ryžtą įveikti ligą. Gydytoja paaukojo ne vieną valandą, gelbėdama gyvybę, suteikė vilties nebepajėgusiam grumtis su liga, sakydama: nesijaudinkite –  pasveiksite, nes aš padarysiu viską. Tokia yra mūsų daktarė Daiva Paršeliūnienė", – rašo I.Klumpytė.

V.Landsbergio-Žemkalnio gatvėje gyvenantis Algimantas Rušys nuoširdžiausia Kauno gydytoja vadina "Fama bona" klinikos bendrosios praktikos gydytoją Ijolą Kapcevičienę.

"Esu pensininkas. Gydžiausi pas daugybę gydytojų, bet tokios jautrios, paslaugios, aukštos kvalifikacijos medikės, kaip I.Kapcevičienė, dar neteko sutikti. Džiaugiuosi, būdamas jos pacientu", – pasakoja A.Rušys.

Giedrius Tytmonas, dirbantis "Signata" klinikoje, Daiva Sakavičienė iš "Inmedicos", Dalia Bliujienė ir Rima Zakarauskienė iš Baltų šeimos klinikos, Jekaterina Fedorčeva iš Kauno miesto poliklinikos Dainavos filialo – ligonių mylimi šeimos gydytojai, charakterizuojami gražiausiais žodžiais ir vadinami nuoširdžiausiais Kauno gydytojais. Žinia, kad šie gydytojai – pirmieji, į kuriuos kreipiasi jų paceintai, ir neretai jiems kitų gydytojų nebereikia.

Juk gydytojo nuoširdumas malšina ir fizinį, ir dvasinį ligonių skausmą.

Chirurgai taip pat jautrūs

Medicina prasidėjo nuo vidaus ligų gydytojų, dabar vadinamų šeimos gydytojais, ir chirurgų. Ilgainiui ji tapo specializuota, tačiau mūsų skaitytojų laiškuose labai daug gražių žodžių skiriama ir tiems, kurie, atrodo, sukelia skausmą.

Operacijos be skausmo atlikti neįmanoma, tačiau neretai tai būna vienintelis gydymo būdas. Kaunietis Mindaugas rašo, kad jam ne kartą yra tekę susidurti su Kauno klinikinės ligoninės gydytoju ortopedu traumatologu Sauliumi Širvinsku.

"Mane žavi šio gydytojo kompetencija, nuoširdumas, nepaprastai vertingi patarimai, kaip išvengti traumų ir saugoti sveikatą, ir akivaizdus didžiulis noras padėti kiekvienam ligoniui. Neabejotinai S.Širvinskas profesiją pasirinko iš pašaukimo, turi Dievo duotą talentą gydyti žmones ne tik chirurginiais metodais, bet ir dvasingumu, pasiaukojimu. Juk gydytojo nuoširdumas malšina ir fizinį, ir dvasinį ligonių skausmą", – rašo kaunietis Mindaugas, jam pritaria mūsų skaitytojas Gediminas, pasirašęs taip pat vien vardu.

Dar viena kandidate į nuoširdžiausio gydytojo titulą siūloma endokrinologė medicinos mokslų daktarė Laura Daugintytė-Petrušienė, dirbančią Kauno klinikose ir Kauno miesto poliklinikos Centro filiale.

"Ne vienus metus lankausi pas šią gydytoją. Ji visada skiria tiek laiko, kiek reikia, gilinasi į nusiskundimus, visada paklausia apie bendrą savijautą. Nors pacientų pas ją itin daug, visus pasitinka su šypsena, ramiai, bendrauja maloniai. Puiki savo srities specialistė, turinti daug žinių. Visada pataria, atsako į visus klausimus. Parenka gydymą, negaili tyrimų. Tai tokia gydytoja, kuri nesijaučia laipteliu žemiau Dievo, kaip kai kurie jos kolegos. Norėčiau, kad mano tapatybė, kaip pasiūliusios kandidatę balsavimui, nebūtų niekur viešinama", – tai citata iš dar vieno laiško.

Ypatingas dėmesys vaikams

Laimas Jonaitis nuoširdžiausia vadina Kauno klinikų Vaikų endokrinologijos skyriaus vadovę Editą Jašinskienę, nes ji labai profesionali ir rūpestinga.

"Iš visos širdies dėkoju ir nuoširdžiausia gydytoja laikau Kauno klinikų vaikų neurologę Mildą Dambrauskienę. Nesame jos pacientai, bet teko susipažinti, gydantis stacionare. Ji – nejaukių Klinikų koridorių šviesulys, viltis, kad žmogiškumas yra: kiekvieną pastebės, mirktelės akį prabėgdama, pakalbins, paguos, padės, kai nebematai išeities", – pasakoja Neringa Karlienė.

Lina Gudynienė gražiausius žodžius skiria Kauno miesto poliklinikos Šilainių filiale dirbančiai vaikų ligų gydytojai Anželikai Panavienei. "Nuostabi, supratinga, profesionali, užjaučianti", – taip apibūdinama ši medikė.

Vaikų neurochirurgas Algimantas Matukevičius, dirbantis Kauno klinikose, Kauno miesto poliklinikos Centro filialo vaikų ligų gydytoja Gražina Lileikienė, kuri, anot laiško autorės Virginijos Žemaitienės, pastebi net pačius nereikšmingiausius negalavimus, – tai medikai, nusipelnę jų mažųjų pacientų meilės, o jų tėvelių – pacientų pagarbos.

Sunkiausiame fronte

"Kauno klinikų Onkologijos ligoninės Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėja Irina Semakina – nuostabus žmogus, tvirta ir ypač gabi moteris, gebanti puikiai susikaupti, net ir patiriant didžiulį stresą ir įtampą kovoje už žmogaus gyvybę. Empatija, pasirengimas besąlygiškai padėti, aukšto lygio komunikacija ir kompetencija – tik keletas savybių, kuriomis ši gydytoja nenustoja dalijusis su visais. Jos akyse mačiau tikrąją meilę darbui, tikrąjį pašaukimą", – pasakojo Rasa Gustainytė.

Apie Kauno klinikų Anesteziologijos klinikos vadovą profesorių Andrių Macą rašoma, kad jis ypač rūpestingas, atidus, nuoširdus ir aukščiausios kvalifikacijos.

"Darbas pragariškas, o šis jaunas profesorius yra žmogiškumo ir šilumos įsikūnijimas. Dar viena savybė: kyšio jokia forma jam neįsiūlysi. Jį reikia vadinti šviesos spinduliu prieblandos karalystėje", – tai dar viena citata iš mūsų skaitytojų laiškų.

Gydytojai onkologai Regina Nutautienė, Jonas Žumbakys ("Tai gydytojas ir žmogus iš didžiosios raidės, itin profesionalus, rūpestingas, nuoširdus, neprarandantis humoro jausmo net ir esant sunkioms situacijoms", – teigia Jūratė), Vaidotas Čėsna ("Nuostabus gydytojas, puikus specialistas, dėmesingas, rūpestingas, be galo malonus. Pavyzdys visiems kitiems gydytojams", – pasakoja Rasa Lipsevičiūtė), Vytautas Tiknius ("Daktaras iš pašaukimo, žemai lenkiu galvą prieš jį", – rašo Rita Rimkienė) – labai sunkaus fronto kariai, kai reikia gydyti ne tik vaistais, bet ir atjauta, įkvėpti vilties.

Dar daug gražių žodžių būtų galima cituoti. Visi netilptų į visą dienraščio numerį. Tačiau vis vien rašykite: pagal jūsų, mieli skaitytojai, siūlomus kandidatus jau greitai išrinksime patį nuoširdžiausią Kauno gydytoją. Kaip kasmet, jau septintą kartą.


Laiškų dar laukiame

Jūsų laiškų laukiame adresu I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba e.paštu sveikata@kaunodiena.lt ir internetiniame portale www.kaunodiena.lt.

Generalinis rėmėjas

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Rasa

Tikiu, kad yra tikrai puikių gydytojų, tik tikiuosi niekas nepasakys, kad tarp jų yra ir Biržietis (dabartinis Mažylio gimdymo namų vadovas- kas jį juo ir paskyrė?)

R

Puiki gydytoja, nuoširdus ir jautrus žmogus- DALIA BLIUJIENĖ.Jau daug metų su ja bendrauju.Visada pasiruošus padėti!!! Tikra savo srities profesionalė!

Žaneta

Nuoširdus AČIŪ Danutei Paltanavičienei, Altamedica Senamiesčio klinikos šeimos gydytojai. Visada besišypsanti, maloni, rūpestinga, nuoširdžiai bendraujanti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS