Pažadėta avis: iškepti ar išsaugoti? (apklausa) | KaunoDiena.lt

PAŽADĖTA AVIS: IŠKEPTI AR IŠSAUGOTI? (APKLAUSA)

  • 30

Ūkininkai, amatininkai, muzikantai intensyviai ruošiasi penktadienį prasidėsiančiai Kazimiero mugei Kaune. Šventė tęsis tris dienas.

Laisvės alėja (nuo A.Mickevičiaus gatvės), Vilniaus gatvė ir Rotušės aikštė pakvips įvairiomis kaimiškomis gėrybėmis, mėsos gaminiais, aidės nuo tiesiog vietoje besidarbuojančių kalvių ir kitų amatininkų.

Įsikurs tautodailininkų, ekologinių ūkių, kaimo turizmo, gėlininkų kiemeliai ir kita. Laukia ir ukrainiečių atvežtos gėrybės.

Mugės sumanytojas ir globėjas Kazys Starkevičius, kasmet atvežantis dovanų iš savo ūkio, šiemet į renginį taip pat atvyks ne tuščiomis.

Pernai Seimo narys ir ūkininkas žadėjo per Kazimiero mugę miestiečius pavaišinti kepta avimi. Praėjusių Kūčių popietę Rotušės aikštėje įrengtoje prakartėlėje tradiciškai apsigyveno K.Starkevičiaus viena iš auginamų avių su ėriukais. Būtent vieną jų, jau paaugusią Kalėdytę, ir pažadėjo kepti per mugę.

Artėjant Kazimiero mugei K.Starkevičius susvyravo. "Aviena – labai skani mėsa, delikatesas, bet šie metai yra gailestingumo, be to, avys – labai mieli gyvūnai. Tad žadėtą kepti Kalėdytę gal geriau palikti gyvą?" – suabejojo ūkininkas.

Politikas kauniečius ir miesto svečius kviečia dalyvauti apklausoje portale kauno.diena.lt ir atsakyti, ar avį reikia iškepti, ar išsaugoti šių metų prakartėlei.

"Jeigu bus nuspręsta avį išsaugoti, pažadu kauniečius nepalikti be vaišių – keptume paršiuką", – žadėjo ūkininkas

Avių meilumu bus galima įsitikinti šeštadienį ir sekmadienį nuo pat ryto. Rotušės aikštėje įsikurs visa avių šeimynėlė. Su šiais gyvūnais, atkeliavusiais iš K.Starkevičiaus ūkio, bus galima nusifotografuoti, juos paglostyti.

"Jų turiu tik penkias, laikau dėl grožio ir dėl patogumo – nereikia šienauti sodo, žolę nuėda", – kalbėjo K.Starkevičius, šeimininkaujantis 400 ha plotuose. Juose sėja grūdines kultūras, užsiima ir gyvulininkyste. Pavyzdžiui, susidomėjo mėsiniais galvijais angusais, kurių mėsa – ypatinga ir jos trūksta rinkoje. Formuoja veislinę bandą, o dalį augins ir mėsai.

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

janina

Aisku,tegul gyvena si grazuole.Bet slykstus komentuotojai-kai perkate turguj mesa-tur but galvojate,kad ji nuo medzio nukrito. SAUNUOLIS,GERAS ZMOGUS STARKEVICIUS!MYLIME JI!

as

iskepti starkeviciu ,nekalta avyte paleisti.

Onutė

Nereikia pjauti, tegul gyvena, tokia graži, ir maža dar, juk gaila o maisto pilni stalai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS