Planuojama atnaujinti Karo muziejaus kariliono bokštą | KaunoDiena.lt

PLANUOJAMA ATNAUJINTI KARO MUZIEJAUS KARILIONO BOKŠTĄ

  • 3

Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejus planuoja restauruoti kariliono bokštą.

Bus tvarkoma bokšto apžvalgos aikštelė, atnaujintas vėliavos stiebas, tvarkomas pastato fasadas, atnaujinami ir apšviečiami bokšto laikrodžio ciferblatai.

Taip pat planuojama atnaujinti vidinius bokšto laiptus, paaukštinti jų turėklus, kad jie taptų saugesni lankytojams, tvarkyti vidaus patalpas.

Pirkimo dokumentuose nurodoma, kad šiuo metu bokštas yra aptrupėjęs, suskilinėję jo išorės laiptai. Be to, supuvę langų rėmai, jie, kaip ir durys, nėra sandarūs. Prastos būklės yra ir ant bokšto esantis vėliavos pakėlimo mechanizmas, o bokšto laikrodis šiuo metu neapšviestas, kai kur ciferblatuose trūksta stiklo.

Kauno centre stovintis kariliono ir laikrodžio bokštas buvo pastatytas 1937 metais. Jis įrašytas į Kultūros vertybių registrą. Pastarąjį kartą šis statinys remontuotas 1990 metais.

Kariliono varpai pagaminti 1933–1937 metais Belgijoje, 35 iš jų yra autentiški. 2006 metais karilionas perstatytas ir rekonstruotas, papildytas 14 naujų varpų.

GALERIJA

  • Planuojama atnaujinti Karo muziejaus kariliono bokštą
  • Planuojama atnaujinti Karo muziejaus kariliono bokštą
Evaldo Virkečio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Žaliakalnio pelėda

Muziejaus pastato ir aplinkos tvarkymas jau baigiamojoje stadijoje, tai labai smagu, kad ir bokštas bus renovuotas. Laikrodžio ciferblatas sudaužytas ! Ir taip stovi nuo neatmenamų laiku. Gėda ! Bet Kauno mero akys viską mato, o rankos visur tvarką padaro.

arvys

tai vdainsai miesto puoselejimas ir neleidimas nusiurti zmogau...Ar laukiam kol viskas sugrius, o paskui atstatinesim???

?

tai tikrai prioritetinis reikalas? jis tikrai blogos būklės? Kiek žmonių ten laipioja?... Toks įspūdis kad ieškom kur čia galima daugiau pinigų įkišti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS