Po gatvės remonto Šančiuose pradėjo skęsti įvažos | KaunoDiena.lt

PO GATVĖS REMONTO ŠANČIUOSE PRADĖJO SKĘSTI ĮVAŽOS

Šančių gyventojai skundžiasi, kad, sutvarkius Servitutų gatvę, jų kiemus pradėjo semti vanduo. Darbininkai prie kelių įvažų atvežė žvyro, tačiau jis mažai gelbėja, telkšo didelės balos.

"Kauno dienai" Servitutų gatvėje gyvenanti Rasa pasakojo, kad  gatvė neseniai iš naujo išasfaltuota, tačiau po gausesnio lietaus visas vanduo subėga į kiemus, sudėtinga išvažiuoti, nes įvažose klimpsta automobilių ratai.

"Kai buvo remontuojama, visiškai neįvertinta, kaip nubėgs lietus  Šią savaitę kelininkai pataisė ir ant įvažiavimo kelio išasfaltavo siaurą juostą – tarsi virvę, tačiau ten susidarė bala ir per šoną vėl vanduo subėga", – dėstė gyventoja, įamžinusi, kaip atrodo kaimynų sklypo prieigos.

Rasa užfiksavo ir kaimynų namų kiemus. Ten vaizdas – panašus.

Mano senelis, jis šiuo metu guli ant patalo, tad pro tokią išvažą su neįgaliojo vežimėliu jo neišstumsi į gatvę.

Moteris pasakojo, kad, išasfaltavus gatvę prie kaimynų sklypų, buvo pripilta žvyro. Jai pasidomėjus, kodėl ties jos namu to nepadaryta, sulaukė atsakymo, kad šis namas nepažymėtas plane.

"Vėliau atvažiavo, papylė žvyro ir pas mus. Tačiau nei sutrombuota, nei ką. Žinoma, neaišku, ar tai padėtų, nes palijus ir pas kaimynus įvažų šonuose telkšo didelės balos. Šią savaitę dėl kaimynų priekaištų irgi padarė ant gatvės iš asfalto tas virves, tačiau tik iki 21 namo įvažos. Šiuo metu dar ir nuo kitos pusės subėga vanduo. Paklausus darbininkų, ar ties 21 namu to paties nedarys, kad iš gatvės lietaus vanduo nesubėgtų, vėl gavome atsakymą, kad 21 namas nepažymėtas. Namo savininkas – mano senelis, jis šiuo metu guli ant patalo, tad pro tokią išvažą su neįgaliojo vežimėliu jo neišstumsi į gatvę. Patys kaimynai atsikasė vieną vandens surinkimo šulinį, kadangi buvo užverstas", – dėstė Servitutų gatvės gyventoja.

Rasa tikino, kad kelininkai kitiems kaimynams pasakė, jog daugiau nieko nebus daroma, nes technika jau išvažiavo.

Balų nerado?

"Kauno diena" paprašė Kauno miesto savivaldybės atstovų pakomentuoti, kodėl Servitutų gatvės gyventojai susiduria su problemomis.

"Atliekant Servitutų gatvės remontą, buvo paklota 1,3 km asfaltbetonio danga, kelkraščiuose įrengti netrombuotos skaldos sluoksniai (drenuojantis sluoksnis) tam, kad vanduo geriau susigertų. Ten, kur buvo asfaltuotos įvažos, jas atnaujinome. Gavę skundą, specialistai nuvyko į vietą, kurioje neva laikosi vanduo, tačiau ten buvo sausa", – komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Išasfaltuoti šią gatvę atsiėjo 195 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Po gatvės remonto Šančiuose pradėjo skęsti įvažos
  • Po gatvės remonto Šančiuose pradėjo skęsti įvažos
  • Po gatvės remonto Šančiuose pradėjo skęsti įvažos
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Šančiai, Servitutų gatvė, vanduo, gatvės remontas, įvažos, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

zaliakalnietis

Ko jus triedziat, -ateis vasara ir visos tos ivazos-isvazos isdzius :)))

Algis

Tai gana dažnas atvejis, kai kelininkai dirba atbulom rankom o masto ne galva o kita vieta. O kas jiems, pinigėliai byra

ko stebitės

Taigi gatves tvarko liurbiai o vadovauja vadybininkai:)Svarbiausia atkatai byra - visa kita po....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS