Suskubo į pagalbą darželio netekusioms šeimoms | KaunoDiena.lt

SUSKUBO Į PAGALBĄ DARŽELIO NETEKUSIOMS ŠEIMOMS

Pasitikėjimo privačiame priešmokyklinio ugdymo sektoriuje netekęs darželio "Vaikystės kiemas" vadovas Nerijus Cibulskis buvo iškviestas pokalbio į Kauno savivaldybę. Regis, kad jo be vietos vaikų darželyje paliktais vaikais pavyko pasirūpinti.

Po "Kauno dienos" rašinio apie kuriozišką situaciją vaikų darželyje "Vaikystės kiemas", miesto savivaldybė suskubo į pagalbą darželio netekusioms šeimoms. Padėti į keblią padėtį patekusiems tėvams bei darbuotojoms pasisiūlė ir kitas privatus darželis "Vaikystės sodas".

Tiesa, dalis be vietos vaikų darželyje likusių vaikų šeimų jau buvo spėję rasti vietas kituose darželiuose. Pagalbos prireikė trims vaikams. Kauno savivaldybės skyrius pateikė pasiūlymus laisvose vietose valstybiniuose miesto darželiuose.

"Telefonu paaiškėjo, jog tėvai pageidauja, kad visi trys vaikai eitų į tą pačią ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Buvo pasiūlytos trys ikimokyklinio ugdymo įstaigos, tačiau išsiaiškinus, ko tėvai tikisi iš įstaigos, liko vienas pasiūlymas – darželis Eigulių seniūnijoje, netoli buvusio privataus darželio "Vaikystės kiemas", – pasakojo Kauno savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Natūralus tėvų noras, kad vieną kartą adaptavęsi naujoje aplinkoje, antrą kartą vaikai lengviau išgyventų adaptacinį periodą būdami drauge. Galutinis sprendimas bus priimtas tada, kai tėvai apsilankys jiems pasiūlytame darželyje.

Paradoksaliausia ne itin gražioje "Vaikystės kiemo" istorijoje tai, kad nutraukti priešmokyklinę veiklą nutaręs direktorius greičiausiai nebuvo nusiteikęs padėti jo įkurtą darželį lankiusiems vaikams. Savivaldybės atstovų paprašytas suteikti darželį lankiusių vaikų kontaktus, N.Cibulskis nepanoro to padaryti.

Aiškinantis painią "Uniqum", "Kūrybos kelias" veiklos mechanizmą, vieno iš darželį lankiusio vaiko mama prasitarė, kad šiemet rugsėjį jiems buvo atsiradusi vieta valstybiniame darželyje, tačiau šeima, sulaukusi direktoriaus N.Cibulskio patikinimo, kad viskas gerai, kad darželis sėkmingai tęs pradėtą darbą, atsisakė vietos valstybiniame darželyje.

"Mums patiko darželis, jame dirbusios auklėtojos, vaikas jau buvo pripratęs, todėl nusprendėme likti", – "Kauno dienai" sakė vieno iš "Vaikystės kiemas" privatų darželį lankiusio vaiko mama Živilė Vikertienė.

Tepraėjus dviem mėnesiams tėvai buvo priversti iš naujo ieškoti priešmokyklinės įstaigos savo vaikui. Nemaloni situacija paskatino tėvus viešai prabilti apie šio privataus darželio nepatikimumą, juolab kad viena ta pačia veikla užsiėmusi N.Cibulskio įkurta įmonė bankrutavo. Įkūręs naują įmonę vadovas tęsė pradėtą veiklą.

Pastatas Žeimenos g. 56 priklauso miesto savivaldybei. Jis išnuomotas iki 2025 m. balandžio 20 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Viktorija

Ponia Ele, gana tą patį per tą patį po kiekvienu straipsniu. Ar tik ne pats ponas direktorius po ponios vardu pasislėpęs ? Just saying....nei Nerijus už savus pinigus sienas šiltino, nei pats asfaltavimo mašinos vairą sukaliojo. Viskas buvo atlikta už savivaldybės lėšas. Tik ponas direktorius 101 kartą bandė visus apkvailint ir pakelt darželio lankymo kainas, nes neva reikia vaikams naujo kelio. Tėvai ne idiotai. Sugeba išsiaiškinti kas ir kaip.

ELĖ

Man labai gaila ,kad taip neįsigilinę į šio darbštaus vadovo veiklą ,stengiamasi jį apjuodinti vietoj ,kad jam padėtų .Mes ,gyvenantys kaimynystėje ,matėme kaip iš nuskurdintos ,išgrobstytos ,,Animos " išgražėjo kiemas ,apšiltintas pastatas ,sudėti plastikiniai langai ,įrengtas autonominis šildymas ,sutvarkytos patalpos .Juk tam buvo įdėtos didžiulės lėšos ,darbas ...Dabar kai kam labai parūpo šis darželis ir norėtų jį turėti .Turėkit sąžinės ,padorumo sužlugdyti Nerijų Cibulskį ,jo šeimą .Net keista ,kad jis buvusiems keliems auklėtiniams dar turėtų surasti vietą kitame darželyje .

Asta

Kiek tai dar tesis? Kiek aferistai tyčiosis iš žmonių? Visa ta vyksta ne be valdžios klerku žinios. Kodėl žmonės išvažiuoja?Todėl kad Lietuvoje į paprastą žmogų nusispjaut

SUSIJUSIOS NAUJIENOS