Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre | KaunoDiena.lt

PRABANGI ITALIŠKA AUTENTIKA – PAČIAME KAUNO CENTRE

Ar norėtumėte paragauti patiekalų, sukurtų rankomis šefo, ruošusio maistą tokioms garsenybėms kaip popmuzikos karalienė Madona? Tai įmanoma ir Kaune, be to, dar ir už protingą kainą. Jau dvidešimt penkerius metus restoranų versle besisukantis ir daugybėje pasaulio šalių dirbęs šefas iš Italijos Matteo Boifava apsistojo Kaune. Miesto gyventojams bei svečiams jis žada išskirtinę kokybę bei galimybę susipažinti su tikra itališka virtuve.

Patirtis iš viso pasaulio

„Nors mano šeima skatino mane studijuoti elektronikos inžineriją, visą gyvenimą domėjausi gastronomija. Nuolatos padėdavau maistą ruošti močiutei, senelis gamino vyną, tad mano nosis visuomet buvo sukišta į šviežiausius produktus. Tuomet ir nusprendžiau, kad inžinerija – ne man”, – pasakojimą apie visą gyvenimą trunkančią meilę maistui pradeda iš Kremonos kilęs Matteo.

Jaunas vyras netrukdo įsidarbinti virtuvėje bei, kaip ir daugelis garsių kulinarų, palengva kilo karjeros laipteliais.

Naudojame naujausias technologijas, kurias paprastai galite rasti nebent aukštos klasės restoranų virtuvėse.

„Pradžioje dirbau pagalbiniu darbuotoju ir pamažu užaugau iki vyriausio šefo. Pradėjau dirbti savo regione, vėliau panorau įgauti daugiau patirties ir išmanymo apie kitų šalių virtuvę bei produkciją, tad palikau Italiją ir išvykau į Tailandą. Šis, prieš penkioliką metų priimtas sprendimas atvėrė man akis, Tailandas man buvo tarsi visiškai naujas pasaulis”, – tikina jis.

Vėliau, pasak šefo bei restorano „Quinto” savininko, sekė darbai puikiuose restoranuose, įvairiausiose pasaulio valstybėse: „Teko dirbti Londone su garsiuoju Heston Blumenthal, trijų Michelin žvaigždučių restorane, taip pat dirbdamas Kijeve 2016 metais laimėjau geriausio šefo mieste apdovanojimą. Per savo karjeros metus aplankiau gausybę kraštų, nuo Maskvos iki Barbadoso. Teko ruošti maistą daugybei ypatingų svečių, pavyzdžiui, dainininkei Madonai”, – įspūdinga patirtimi dalijasi kulinaras.

Tad kas gi atviliojo į Lietuvą ir paskatino savąjį restoraną atidaryti būtent Kaune?

„Per pastaruosius 10 metų konsultavau kitus atidarinėjant restoranus, teko kurti juos Singapūre, Tailande, daugybėje kitų šalių. Tuomet nusprendžiau pats kurti savo verslą ir kurį laiką tyrinėjau Europą, bandydamas kuo geriau įsisavinti rinką – aplankiau Rygą, Lenkiją, Ispaniją. Atvykęs į Lietuvą pamačiau, jog rinka puiki, žmonės mielai lankosi restoranuose, mėgsta valgyti. Tad pamaniau: „Visai nebloga idėja!”, – prisimena Matteo. Jis pirmąkart į Kauną atvyko kovą, sugrįžo balandį ir ėmėsi restorano kūrimo.

Autentiškas Italijos skonis

Lankytojų lauksime nuo 18 iki 22 val. Paruošime nedidelį kokteilių meniu, vaišinsime užkandžiais, gros didžėjus. Vėliau visiems įteiksime ypatingą dovaną.

Paklaustas, kodėl „Quinto” ypatinga vieta, ir kuo čia stengsis nustebinti klientus, M. Boifava akcentuoja patiekalų kokybę bei autentiką.

„Su kitu mūsų šefu Marco kartu esame dirbę Rusijoje. Dirbdami restoranuose Londone, Barbadose visuomet koncentruodavomės į kokybę. Todėl ir šis restoranas – ne išimtis. Nors iš pradžių svarsčiau apie kiek kitokią restorano koncepciją – prabangesnę, ekskliuzyvinę vietą kur nors senamiestyje, šiuo metu mūsų idėja – palyginti paprasta vieta su puikiu maistu”, – pasakoja Matteo.

Jis teigia, kad dabartinis meniu ateityje kiek keisis, tačiau pabrėžia, jog niekada nenorėjo kurti picerijos.

„Į „Quinto” meniu įtraukiau tik kelias picas, bet ir jos – ypatingos: gaminamos pagal tikrą itališką receptūrą, naudojant tikrą mocarelos sūrį, pomidorų padažą, taip pat ne visuomet Lietuvoje picoms įprastus ingredientus. Tikrai nesu čia tam, kad ant picos dėčiau majonezą ir vištieną”, – tvirtina šefas.

„Mūsų picos – neapolietiško stiliaus, naudojame nemažą, 250 gramų tešlos rutuliuką, tad padas būna gan storas”, – sako Matteo.

Tačiau ir be picų „Quinto” meniu siūlo nemažai intriguojančių itališkų gardumynų, surinktų iš skirtingų šios savo virtuve garsėjančios šalies regionų.

„Savo meniu siūlome makaronų patiekalų, inspiruotų Sardinijos, Emilia-Romagna regiono. Taip pat į valgiaraštį įtraukėme paellą, kadangi mūsų šefas Marco šešerius metus dirbo Ispanijoje ir ją gaminą tiesiog nuostabiai”, – seilę varvinti verčiančius patiekalus vardija Matteo. 

Šefas papasakojo ir apie retame restorane sutinkamus firminius restorano patiekalus: „Siūlome ir mano firminę sriubą, kuri vadinasi „Cappucinno”, nes atrodo kaip ši kava, yra patiekiama su triufelių kruasanu. Taip pat galite paragauti vadinamųjų zoodles – spagečių, pagamintų ne iš tešlos, o iš cukinijos. Į meniu įtraukiau passatelli makaronus, kuriuos įprasta naudoti sriuboje, tačiau čia mes juos patiekiame kitaip – su dešra, grybais, trumų aliejumi. Šis patiekalas atkeliavo iš mano regiono, mano šeimos.”

Protingos kainos ir ateities planai

Klausantis Matteo gali susidaryti įspūdis, jog už tokius autentiškus ir iš geriausių produktų pagamintus patiekalus gali tekti smarkiai paploninti piniginę, tačiau restorano savininkas skuba nuraminti.

„Nors iš pradžių turėjau idėją kiek kitokiam restoranui, supratau, jog įsikūriau vietoje, kurioje daugybė biurų, tad žmonėms svarbu pavalgyti greitai ir nelabai brangiai. Šiuo metu labiau orientuojuosi ne į uždarbį, o norą pasiūlyti žmonėms tikrai kokybiškus patiekalus. Turime ir dienos pietus, kurie aktualūs aplink dirbantiems žmonėms. Pas mus nerasite didžiulių porcijų, tačiau patiekalas garantuotai bus aukštos kokybės”, – sako jis.

Tiesa, svajonės apie prabangų, vadinamąjį fine dining restoraną vyras taip pat neatsisako: „Norėčiau atidaryti ir aukštos klasės restoraną, taip pat ir kavinę, siūlančią įvairius kepinius. Manau, kad Kaunas tam puiki vieta.”

Nors kainos „Quinto” nėra didelės, tam tikri sprendimai čia primena naudojamus brangiuose restoranuose. Pavyzdžiui, net ir restorane esančias kėdes savininkas atgabeno iš Italijos. Ne išimtis ir maisto gaminimo įrankiai.

„Naudojame naujausias technologijas, kurias paprastai galite rasti nebent aukštos klasės restoranų virtuvėse. Pavyzdžiui, turime natūralaus dūmų skonio suteikimo prietaisą (angl. – smoking gun machine), todėl savo „Fondue bourguignonne” patiekiame labai įdomiai. Stengiamės padaryti truputį šou”, – intriguoja restorano savininkas.

Restorano „Quinto” adresas: Laisvės alėja 97–2, Kaunas.

Daugiau informacijos rasite socialiniame tinklalapyje Facebook .

GALERIJA

  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
  • Prabangi itališka autentika – pačiame Kauno centre
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Linas

Buvome savaitgalį užsukę paskanauti patiekalų su drauge. Iš tiesų, teko labai nusivilti, nes prie maisto užsisakėme kokteilius "Aperol Spritz", skonis klaikus, šioje "aukšto lygio itališkoje autentikoje" naudojami tikrai ne tie ingridientai kurių turėtų būti. Neklaidinkite žmonių!!! Maistas kurį valgėme buvo beveik niekuo nesiskiriantis iš kitų. Gaila, kad ir pats šefas slepiasi ir neprieina prie žmonių, kaip tai daro pats Paolo, kur nueiti miela, gera ir malonu. Ką jau kalbėti apie aptarnaujančias merginas tuo metu, mažai ką išmanančios, pačios vis dar nežino ką turi MENIU. Žodžiu, yra kur stipriai tobulėti..

Rasa

Miestas ,is kurio kiles sefas,rasomas CREMONA,o ne Kremona....Juk italai neraso CAUNAS,vietoj -Kaunas.P.S.italu kalboje nera raides "K"

krepst

idomu kur tas shefas ta madonna maitino. . dirbes pagrinde tokiose gastronomines sostinese kaio kievas, astana, kriviy rih, ufa. ir tai pagrinde apie metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS