Prasidėjo pramoginės laivybos sezonas | KaunoDiena.lt

PRASIDĖJO PRAMOGINĖS LAIVYBOS SEZONAS

Kaunas pradeda laivybos sezoną. Reguliarius maršrutus ir ekskursijas vandens keliais rengiantys verslininkai šiemet siūlo naujų pramogų.

Kapitonas Mantas Grabauskas prie laivo šturvalo skaičiuoja stovintis 10 metų ir pastebi, kad vandens pramogomis besidominčių žmonių vis daugėja. Vieni nori plaukdami pasigrožėti nuo vandens atsiveriančiais Senamiesčio vaizdais, kiti renkasi ilgesnes, pažintines ekskursijas. Šiemet, kaip ir pernai, Nemunu vyks reguliarūs reisai į Kačerginę, Raudondvarį.

„Planuojame vieną naują maršrutą paslaptingais Nevėžio vingiais į tradicinį amatų centrą, kuriame galima išvysti žemės ūkio technikos, senovinius automobilius, įvairius namų apyvokos reikmenis“, – pasakojo M. Grabauskas.

Nevėžyje laivakelis, lyginant su praėjusiais metais, prailgintas nuo 5 iki 10 km, o kitąmet žadama prailginti iki 15.

„Tame atstume yra patrauklūs kultūros ir rekreaciniai objektai, na ir pats Nevėžis yra kraštovaizdžio draustinis, todėl tikrai tinkama pramoginei, keleivinei laivybai upė“, – sakė Laikinasis Vidaus vandens kelių direkcijos direktorius Aurelijus Rimas.

Šiemet laivybai parengti beveik 430 km valstybinės reikšmės vidaus vandens kelių. Jų priežiūrai įsigyta naujos technikos – vandens kelių seklumas šalins Naujoji žemsiurbė „Upyna“. Nyderlanduose pagaminta žemsiurbė į Kauno žiemos uostą atplukdyta prieš pat naujuosius.

Reguliarūs reisai Kauno mariose startuos kitą savaitgalį. Keleiviai bus plukdomi į Kadagių slėnį, liaudies buities muziejų Rumšiškėse, organizuojami kruizai į Birštoną.

Navigacijos sezonas Lietuvoje trunka 199 dienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gintui

Zaria uoste ant kranto yra gal net 3 vienetai.Remontuoti neapsimoka,vien degalu sanaudos iki nidos ir atgal apie 3 tonas dyzelio,plius 200 litru tepalo. Kai kapeikas anksciau kainavo plaukiojo,dabar neisivaizduoju kiek bilietas turetu kainuoti kad atsipirktu

...

"Prasidėjo pramoginės laivybos sezonas"... ir į krantus tuoj ims lipti skenduoliai.

Gintas

O kur i Kulautuva? Kodel neremontuojama Zaria?? Raketos jau parduotos- pizdukai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS