Prie Nemuno iškils verslo centrai: investicijos gali siekti per 50 mln. eurų | KaunoDiena.lt

PRIE NEMUNO IŠKILS VERSLO CENTRAI: INVESTICIJOS GALI SIEKTI PER 50 MLN. EURŲ

  • 12

SBA grupės nekilnojamojo turto (NT) inovacijų bendrovė "Urban Inventors" įsigijo sklypą prie planuojamo statyti M.K.Čiurlionio koncertų centro.

Pagal miesto patvirtintą bendrąjį planą, šalia Nemuno salos esančiame 2,5 ha plote planuojama plėtoti verslo centrų kompleksą.

"Vieta, kurioje įsigijome sklypą, yra itin perspektyvi. Pagal patvirtintą Kauno miesto plėtros kryptį, šioje vietoje kairysis Nemuno krantas atgis ir taps nauju miestiečių traukos centru, kuriame derės unikalūs laisvalaikiui ir darbui skirti statiniai. Prisidedame prie šios darnios miesto plėtros ir kartu kurti išskirtinį moderniojo Kauno veidą", – sakė "Urban Inventors" generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

Pagal mastą Kauno rinkoje šis projektas bus tikrai reikšmingas.

Pasak jo, žinomų architektų grupė jau atliko didelį darbą projektuodama bendrą šios pakrantės vietos koncepciją. Be M.K.Čiurlionio koncertų komplekso šioje vietovėje suplanuotas naujas tiltas per Nemuną, kuris susisiekimą su šia miesto dalimi gyventojams padarys gerokai patogesnį.

Sklype prie O. ir H.Minkovskių gatvės "Urban Inventors" žada išlaikyti vienodą stilių ir architektūrinių idėjų tąsą. Čia numatoma sukurti maždaug 50 tūkst. kvadratinių metrų ploto verslo centrus. Planuojama, kad investicijos į projektą viršys 50 mln. eurų.

"Pagal mastą Kauno rinkoje šis projektas bus tikrai reikšmingas, tad jį plėtosime etapais, o realius statybos darbus pradėsime tuomet, kai turėsime garantijas dėl būsimų klientų, kurie galimybe dirbti išskirtinėje vietoje domisi jau dabar", – sakė L.Šepetys.

Jo teigimu, pastaruoju metu Kaunas yra perėmęs NT rinkos vėliavnešio rolę, ypač – naujų verslo centrų segmente. Tai lemia miesto žingsniai kuriant palankią aplinką investicijoms ir miesto infrastruktūros plėtrai, todėl tikimasi, kad duotas geras tonas ir sprendimų priėmimo greitis toliau padės išlaikyti laikinosios sostinės veržlumą.

GALERIJA

  • Prie Nemuno iškils verslo centrai: investicijos gali siekti per 50 mln. eurų
  • Prie Nemuno iškils verslo centrai: investicijos gali siekti per 50 mln. eurų
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

...

KOKIO verslo, ten bus DARMOJIEDŲ centrai! (juk kažkam tai reikia kažkur pinigus plaut).

To Ne birbinkit smegenu

Tu skiri privatų verslą nuo ne privataus? Matau nelabai. Šiaip valio,Kaunas stiprėja, statykit ir kuo daugiau ! O davatkoms bijančioms tų stiklinių pastatų siūlau po Dainava pavaikščiot, gal sovietinė nostalgija padės apsiramint

Ne birbinkit smegenu

Pabaikit ka sugriovet jus Vasiuku statytojai. Laisves al bent sutvarkykit. Anksciau bent girdavosi pries isgriaudami, dabar jau trimituoja apie planu planus. Juokdariai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS