Dėmesį patraukė Vytauto bažnyčios prieigose vykstantys darbai: kas daroma? | KaunoDiena.lt

DĖMESĮ PATRAUKĖ VYTAUTO BAŽNYČIOS PRIEIGOSE VYKSTANTYS DARBAI: KAS DAROMA?

Įsibėgėjo Nemuno krantinės ir Santakos parko tvarkymo darbai. Kauniečiams užkliuvo prie Vytauto bažnyčios nuardytas šlaitas. Žmonės sunerimo, kad po remonto neliks istorinio tašytų akmenų šlaito.

Miestiečių dėmesį patraukė Vytauto bažnyčios prieigose vystantys darbai. Į "Kauno dieną" kreipęsi kauniečiai tikino, kad darbininkai šalia bažnyčios ir Vytauto Didžiojo tilto išardė šlaitą, ant kurio buvo senasis tašytų akmenų grindinys. Žmonės baiminasi, kad bus sunaikinta istorinė vertybė.

"Pastebėjau, kad šlaitas plikas. Kiek pamenu, ten seniau būdavo akmenys, kurie prilaikė šlaitą. Jei akmenų neliks, ir pačios Vytauto bažnyčios vaizdas bus nebe tas, nes tie akmenys šlaite tarsi būdavo kaip tvoros tąsa", – nuomonę išsakė kaunietis.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė ramino kauniečius ir garantavo, kad akmenų bus kaip tik daugiau. Visai netoli Vytauto Didžiojo tilto dalis šlaito buvo padengta betonu. Po visų darbų, šlaite tašytų akmenų netgi padaugės, tad ir vaizdas bus daug gražesnis.

"Minėtose vietose ties bažnyčia ir vandeniu buvo įrengtos betoninės plokštės. Šiuo metu jos demontuotos. Kai nuo apatinių sluoksnių nusivalė žemė, atsidengė daugiau akmenų, tad baigus darbus vietoj betono bus įrengtas akmeninis šlaitas", – aiškino specialistė.

R.Savickienė tikino, kad šlaito tvarkybos darbai įeina į Santakos parko rekonstrukcijos projektą. Šiuos darbus planuojama baigti iki popiežiaus Pranciškaus vizito Kaune – rugsėjo 23-osios.

Tuo pat metu nuo Vytauto bažnyčios link "Žalgirio" arenos vyksta Nemuno krantinės tvarkymo darbai. Jie prasidėjo šių metų balandį, tačiau nuėmus viršutinę betoninių plokščių dangą, pasimatė dideli krantinės pažeidimai, todėl darbai nukrypo nuo pradinio plano.

Kai nuardėme dangą, pasimatė tikroji krantinės būklė.

"Kai nuardėme dangą, pasimatė tikroji krantinės būklė. Daugiausia krantinės nuograužų ir išplovų pasimatė ties Nemuno kanalu. Greičiausiai, kai jis buvo kasamas, buvo pažeistos krantinės. Pats takas yra apie 3 km ilgio, tad visoje atkarpoje radome apie 40 išplovos vietų.

Dabar vykdome tyrimus, kur dar galėtų būti išplauta krantinė, rugpjūčio 10 d. turėtų būti rezultatai. Šiai dienai laukiame projektuotojų pasiūlymų, kaip galėtų būti sustiprinta krantinė, kad vanduo neplautų grunto ir vėliau įrengtas dviračių takas tarnautų žmonėms ir nesusėstų", – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Pastarasis kartas, kai Nemuno krantinė buvo sulaukusi rimtesnių priežiūros darbų, buvo prieš 20 metų. Tuomet buvo naujai pakeistos visos betoninės plokštės. Tačiau kasmet per potvynius pakylant Nemuno vandens lygiui, plokštės būdavo apsemiamos. Dėl to visas Nemuno krantinės takas ilgainiui suskilinėjo ir išsikraipė.

Šiemet nutarta pašalinti visas betonines plokštes ir vietoj jų išlieti vientisą, lygų betoninį taką, kuris būtų skirtas tiek dviratininkams, tiek ir pėstiesiems. Taip pat numatytas ir šio tako apšvietimas. Jis bus integruojamas į naujus krantinės atitvarus.

GALERIJA

  • Tvarkomas Vytauto bažnyčios šlaitas
  • Tvarkomas Vytauto bažnyčios šlaitas
  • Dėmesį patraukė Vytauto bažnyčios prieigose vykstantys darbai: kas daroma?
  • Dėmesį patraukė Vytauto bažnyčios prieigose vykstantys darbai: kas daroma?
  • Tvarkomas Vytauto bažnyčios šlaitas
  • Tvarkomas Vytauto bažnyčios šlaitas
  • Tvarkomas Vytauto bažnyčios šlaitas
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Che

Ko gero ne tik mane, bet ir daugelį kauniečių labai domina, kur dingo Kauno atnaujinimui skirti valstybės ir ES pinigai valdant Kauną andriaus ir staskos šaikai? Ar jie jų ar iš jų pavogti? O gal jų andriui ir staskai valstybė tiesiog bijojo patikėti (pažiūrėjusi į jų intelekto nesužalotas fizionomijas)?

Aura

Taigi akmenys niekur nedigs tik persikels į kitą vietą-dvarų kiemus, kaip ir paminklo( Kaunas - Klaipėda kelio užbaigimui paminėti, žemaičių pl.) KUR DINGO TAŠYTO AKMENS LAIPTAI IR KITOS AKMENINĖS DETALĖS.

...

Tas nuolatinis 'tvarko' jau UŽKNISA, KUR nors vienas "SUTVARKĖ, ir - kokybiškai"??? Bet - o kokia tų krabų pirštelių kokybė, kodėl juos iš užsienio grąžina, tai KODĖL kauniečiams bet koks krabo 'tiap-liap' turi tikt?.. tai KUR nors kas pabaigta, KUR kiti pinigai dingsta? (ach, tiesa, nauji keliai į naujai įsigytus dvarus yra tiesiami... ir - tiltai į niekur).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS