R. Kazėnienė: izoliatoriaus darbuotojams drausta registruoti skundus dėl „Niklitos“ | KaunoDiena.lt

R. KAZĖNIENĖ: IZOLIATORIAUS DARBUOTOJAMS DRAUSTA REGISTRUOTI SKUNDUS DĖL „NIKLITOS“

  • 8

Įkalinimo įstaigoms maitinimo paslaugas teikianti „Niklita“ į nepatikimų tiekėjų sąrašą neįtraukta, nes darbuotojams buvo draudžiama registruoti skundus dėl jos paslaugų, sako Kauno tardymo izoliatoriaus darbuotoja Rasa Kazėnienė, prabilusi apie problemas bausmių atlikimo sistemoje.

„Kauno tardymo izoliatoriuje (buvo-red.) uždrausta registruoti „Niklitos“ atžvilgiu pateiktus skundus dėl maisto kokybės“, – 15min.lt studijoje trečiadienį sakė R. Kazėnienė.

Pasak jos, tokia praktika egzistavo „ilgus metus“, o tai paaiškėjo jai laikinai einant šios įstaigos vadovės pareigas.

„Tų skundų yra nuolat ir ta kokybė netenkina pakankamai dažnai. (...) „Niklita“, kiek man yra žinoma, jau turėjo būti daugelį kartų įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą“, – sakė R. Kazėnienė.

Darbuotojai, jos teigimu, vykdė šiuos nurodymus, bijodami užsitraukti nemalonę ar prarasti darbą. Pati R. Kazėnienė, paviešinusi problemas bausmių vykdymo sistemoje, sako esanti persekiojama ir sulaukianti grasinimų.

Pernai pavasarį tuo metu Kauno tardymo izoliatoriaus buhaltere dirbusi R. Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje. Po to vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, o po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

„Niklita“, kiek man yra žinoma, jau turėjo būti daugelį kartų įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą.

Dalį pažeidimų patvirtino ir pačios Teisingumo ministerijos, taip pat Viešųjų pirkimų tarnybos bei Valstybės kontrolės atlikti tyrimai.

R. Kazėnienės pateiktoje informacijoje figūravusi bendrovė „Niklita“ yra ją padavusi į teismą.

Pernai pabaigoje po tarnybinio patikrinimo dėl nuteistųjų maitinimo paslaugų pirkimo Marijampolės ir Alytaus pataisos namuose Kalėjimų departamentas paskelbė siūlantis nutraukti sutartį su bendrove „Niklita“, nustačius, kad procedūros vykdytos pažeidžiant viešųjų pirkimų įstatymą, o laimėtojas nustatytas neteisėtai.

Teisingumo ministerijos atliktas 2015–2017 metų Pravieniškių pataisos namų auditas taip pat parodė pažeidimus, susijusius su keliomis bendrovėmis, tarp jų ir „Niklita“.

„Niklita“ ir šiuo metu yra laimėjusi Kalėjimo departamento pirkimų.

R. Kazėnienė taip pat teigė, kad kovojant su draudžiamų daiktų patekimu į įkalinimo įstaigas pastebėta, jog šių nuteistieji gauna ir tuomet, kai yra laikinai perduodami kitų teisėsaugos institucijų žinion.

„Kalinamieji, etapuojami į Kauno tardymo izoliatorių, pabuvę tik Viešojo saugumo pajėgose arba policijos automobilyje, jie atsiveža su savimi draudžiamą daiktą. Tai reiškia, kad ne tik kalėjimų sistema ir jos darbuotojai proteguoja šių daiktų patekimą ir atidavimą suimtiesiems, jie gali tų draudžiamų daiktų gauti ir kitose teisėsaugos institucijose“, – kalbėjo ji.

Ji sakė, kad izoliatoriuje ir toliau stengiamasi į tokius atvejus reaguoti principingai, o Kauno tardymo izoliatorių siekiama padaryti viena iš pavyzdingiausių Lietuvos įkalinimo įstaigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kaunietis

Nepasiduok Rasele,esi tvirta moteris turi stuburą.Sekmės Tavo kilniuose darbuose,laikykis----Tu atstovėjai Tiesą Lietuvoje.Tai didelė pažanga apleistoje ir korumpuotoje mūsų valstybėje///Sveikatos ir pasisekimo.

ALGIS

Gerbiama Rasele, ir toliau nenuleisk rankų ,reikia pagaliau išrauti tą puvinį , mes su jumis .

Zelemunčikas

Be abejonės ši moteris,stojusi prieš tikrai korumpuotą sistemą verta daugiau lietuvių dėmesio bei palaikymo.Šaunuolė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS