R. Kazėnienė – laikinoji Kauno tardymo izoliatoriaus direktorė | KaunoDiena.lt

R. KAZĖNIENĖ – LAIKINOJI KAUNO TARDYMO IZOLIATORIAUS DIREKTORĖ

  • 19

Naujasis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius antradienį Teisingumo ministerijos auditorę Rasą Kazėnienę paskyrė laikinai vadovauti Kauno tardymo izoliatoriui.

Pagal ministro įsakymą, Centralizuoto vidaus audito skyriaus vyriausioji specialistė R. Kazėnienė šias pareigas pradės eiti kitą pirmadienį ir dirbs, kol bus paskirtas nuolatinis šios įstaigos vadovas, pranešė ministerija.

Teisingumo ministerija yra paskelbusi atranką Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pareigoms užimti.

BNS primena, kad Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl pažeidimų Kauno tardymo izoliatoriuje. Tyrimą atlikęs prokuroras konstatuoja, kad tuometinės Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnės R. Kazėnienės teisėsaugai pateikta informacija neužtraukia baudžiamosios atsakomybės, nors iš principo yra tiksli. Šis prokuroro nutarimas dar gali būti skundžiamas.

Po R. Kazėnienės paskelbtos informacijos vykusio tarnybinio patikrinimo metu atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, po tyrimo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

R.Kazėnienės skunde Specialiųjų tyrimų tarnybai, be kitų dalykų, buvo rašoma, kad Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kainą. Savo pareiškime teisėsaugai R.Kazėnienė nurodė, kad įstaigoje daug metų iš eilės viešuosius pirkimus laimi tos pačios įmonės: „Oro parametrai“, „Niklita“, „Vipita“, „Tis“, „Tis LT“, „Globinta“, „Arvirita“ ir „Garfus“.

Priimdamas sprendimą nutraukti tyrimą prokuroras, be kita ko, nurodė, kad šio ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia manyti, jog Kauno tardymo izoliatoriaus Viešųjų pirkimų komisija iš esmės nevykdė Viešųjų pirkimų įstatymų ir kitais teisės aktais jai nustatytų funkcijų, tačiau to nepakanka įtarti, kad buvę komisijos nariai ar jos vadovas turėjo nusikalstamų ryšių su viešuosiuse pirkimuose dalyvavusiomis bendrovėmis.

Tyrimo metu, pasak prokuratūros, negauta ir duomenų, kurie patvirtintų buvusios Kauno tardymo izoliatoriaus vadovės Ž. Mikėnaitės neteisėtą įtaką izoliatoriaus Viešųjų pirkimų komisijos nariams parenkant pirkimų būdus ar tiekėjus.

Prokuroro sprendimu duomenys apie galimai padarytus Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus perduoti įvertinti Viešųjų pirkimų tarnybai.

R. Kazėnienės skundai tarnyboms ir vieši pareiškimai įsiūbavo patikrinimus kalėjimų sistemos įstaigose, šiuo metu vyksta struktūrinė jos pertvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Tikiuosi, kad ji laimes direktoriaus konkurse

Tai bent vienoj istaigoj butu tvarka. Labai reikia teisingu zmoniu vadovu postuose... tik gaila, kad sistemos tokius zmones uzmuchina....

Mindaugas

Nu va . Kada seimo rinkimai. Saunu per kitu galvas ir i seima pirmyn Tobulas planas

Jonas

Po nepriklausomybės atkūrimo tai pirmasis toks atvejis kai moteris viešai prabyla apie didelę korupciją valstybinėse istaiogose. O kur buvo anksciau kontrolieriai,audiotoriai tu įstaigų, vadinasi ranka ranka plove. O kur kova su korupcija ap[ie kuria pries rinkimus kalbejo Prezidente, kodel ji vis dar tyli ir tyli. O kodel ji tyli, juk ji sake kovos su korupcija ar ikure istaigą, kuri tikrai kovoja, nes tose paciose korupocija kyso. Si moteris verta aukstu pareigu, ivertinimo ir ypatingai zmoniu palaikytmo, kaip cia raso gal ateityje Prezidentes posto. O ji tiktu tam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS