Rugsėjį Kaune atsiras blaivykla? | KaunoDiena.lt

RUGSĖJĮ KAUNE ATSIRAS BLAIVYKLA?

Miesto taryba pritarė, kad trijose Kauno miesto vietose veikiantys Nakvynės namai būtų prijungti prie Socialinių paslaugų centro. Čia atsiras ir saugios nakvynės paslaugos.

„Tokio termino „blaivykla“ nėra, todėl vadinsis saugi nakvynė. Padėsime žmonėms saugiai pernakvoti ir išleisime namo“, – paaiškino savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Marija Vyšniauskienė. Anot jos, savivaldybė intensyviai dirba, kad nuo rugsėjo paslaugas teiktų 15 vietų įstaiga, teiksianti vadinamosios blaivyklos paslaugas.

Tarybai pateiktuose dokumentuose skelbiama, kad sprendimas prijungti Nakvynės namus prie Socialinių paslaugų centro priimtas siekiant optimizuoti biudžetinių socialinių paslaugų įstaigų tinklą, mažinti valdymo išlaidas. Vis dėlto, M.Vyšniauskienė tikino, kad ne taupymas yra pagrindinis dalykas, o paslaugų kompleksiškumas.

Nakvynės paslaugos yra teikiamos padaliniuose R.Kalantos g. 55 (Vyrų nakvynės padalinys), R.Kalantos g. 57 (Benamių nakvynės padalinys) ir Partizanų g. 5 (Moterų nakvynės padalinys).

Kaip teigia savivaldybės specialistai, laikino apnakvindinimo paslaugos bus teikiamos ir toliau.

Šiemet biudžetinei įstaigai Nakvynės namai išlaikymui skirta 212 tūkst. eurų. Juose yra 37 darbuotojų etatai. Po reorganizacijos Kauno miesto socialinių paslaugų centro Nakvynės paslaugų padalinyje liktų 17 etatų. Taigi ketinama sumažinti 20 etatų administracinio, ūkinio ir pagalbinio personalo.

Kauno miesto socialinių paslaugų centrui išlaikyti šiemet savivaldybė yra skyrusi kiek daugiau nei 700 tūkst. eurų. Šiame centre yra 147 etatai.


 


 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunietė

Dabar į nakvynės namus nepriima girtų savo gyventojų, o ryte 7val. juos išvaro į gatves...kur jie vėl girtauja, todėl juos tenka surinkti ir nuvežti į ligoninių SPS GREITOSIOS PAGALBOS EKIPAŽAMS... baisiausia,kad nakvynės namų gyventojai visi utelėti...!!! Gal reikia pamatyti čia problemas...

petrašiūnietė

baisu!jau ir dabar kai išeina rytais tai visas rajonas pilnas girtų benamių, o kas bus atsakingas kai dar juos suvež iš viso miesto? Policijos nuovadą Petrašiūnuose panaikino. KODĖL NIEKAS NEGALVOJA APIE PETRAŠIŪNŲ GYVENTOJUS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS