S. Bartkus: „Ryanair“ Kaune nuolat laikys dar vieną lėktuvą | KaunoDiena.lt

S. BARTKUS: „RYANAIR“ KAUNE NUOLAT LAIKYS DAR VIENĄ LĖKTUVĄ

  • 4

Airijos oro bendrovės „Ryanair“ bazėje Kaune nuo gegužės 1 dienos bus laikomi trys orlaiviai, teigia Lietuvos oro uostų (LTOU) vadovas Simonas Bartkus.

Pasak jo, nuo „Ryanair“ bazės atidarymo Kauno oro uoste 2010 metais nuolat buvo laikomi du lėktuvai.

„Aviakompanija šiuos planus galutinai sudėliojo dar lapkritį, tačiau šiuo metu juos pagaliau patvirtino oficialiai“, – savo tinklaraštyje paskelbė S. Bartkus. 

„Pagal bazuojamų orlaivių skaičių Kauno oro uostas taps ne tik didžiausia „Ryanair“ baze Baltijos šalyse, bet ir viena didžiausių Šiaurės Europoje – daugiau orlaivių šiuo metu airiai laiko tik Kopenhagoje“, – teigė LTOU vadovas.

„Ryanair“ teigimu, dar vieno orlaivio perkėlimas į Kauną reiškia dar 92,5 mln. eurų investicijų, be to, numatoma sukurti 30 naujų darbo vietų – pilotams, keleivių salono įgulos nariams ir inžinieriams, pranešė Lietuvos oro uostai.

Pasak S. Bartkaus, kartu „Ryanair“ pavasarį ir vasaros pradžioje pasiūlys tris naujus maršrutus iš Kauno: į Vokietijos sostinę Berlyną (kovo pabaigoje), Pizą Italijoje ir Zadarą Kroatijoje (birželio pradžioje). Be to, į Londoną, Kopenhagą ir Stokholmą bendrovė skraidins kasdien arba kelis kartus per dieną.

Iš viso „Ryanair“ iš Kauno skraidins 27 maršrutais, o vasaros piko savaitėmis planuoja iki 84 išvykimų per savaitę.

Oro uostų vadovo teigimu, įmonė turi planų Kauno oro uostą paversti didžiausia savo lėktuvų priežiūros ir remonto baze Europoje. Šią žiemą „Ryanair“ Kaune atidarė antrąjį orlaivių aptarnavimo angarą, planuoja statyti ir trečiąjį.

Kaip pranešė Lietuvos oro uostai, „Ryanair“ tikisi šiemet į Kauną ir iš jo skraidinti daugiau negu 1,2 mln. keleivių – 18 proc. daugiau nei 2023 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ir vel ...

Jau buvo ... sutartys... tipo partneriai investavo ... gavo slidesni pasiulyma ir tepe slides ... Kaip ten su pazadu kauno erouostui ... pamirsta? istorija .... Kaip ... ir vel ant greblio, to pacio?!

valdziagyviui

eik tu galvą persišviest, nabage

Rynairas, laikys strateginius valdziagyviu elito

evakuacijai skirtus tris lektuvus ... kad nereiktu begt is lietuvos kaip smetonai brist per upelypasiraitojus kelnes ar kaip afganams su dantimis ysikandus y lektuvo ratus ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS