Šaltąjį žiemos savaitgalį Kaune – šimtai greitosios pagalbos kvietimų | KaunoDiena.lt

ŠALTĄJĮ ŽIEMOS SAVAITGALĮ KAUNE – ŠIMTAI GREITOSIOS PAGALBOS KVIETIMŲ

„Vasario 23-25 dienomis daugiausiai iškvietimų buvo dėl gripo, karščiavimo“ – teigė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai.

Pasak vyresniosios pamainų gydytojos Virginijos Barankevičienės, savaitgalį sulaukta apie 270-280 kvietimų. „Daugiausiai pagalbos kreipėsi gripu sergantys, karščiuojantys žmonės. Kai kurie nerimavo, nes sirgo jau kelias dienas, bet nepasveiko“, – sakė gydytoja.

Specialistė atkreipė dėmesį, kad daugeliui žmonių klausimų dėl sveikatos būklės kyla dėl siaučiančios gripo epidemijos. Nors toks skaičius skambučių iš pirmo žvilgsnio atrodo gana didelis, V. Barankevičienė teigė, kad tiek pagalbos kvietimų sulaukia bemaž kiekvieną žiemos savaitgalį.

Specialistė džiaugiasi, kad šį savaitgalį negauta nei vieno kvietimo dėl nušalimo. „Tikriausiai žmonės jau išmoko apsirengti“, – sakė gydytoja.

Sergamumas gripu mažėja

Pirmadienį Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informavo, kad sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje mažėja antrą savaitę iš eilės. 

Aštuntąją šių metų savaitę (2018 m. vasario 19-25 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 123,5 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 77,7 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų aštuntąją savaitę registruotas Šiaulių administracinėje teritorijoje, didžiausias – Klaipėdos administracinėje teritorijoje.

Šių metų aštuntąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę paguldyta 219 asmenų. Iš jų – 27 vaikai iki dvejų metų, 97 vaikai, kuriems 2-17 metų, kiti – suaugusieji. Ligoninėje gydytos dvi nėščiosios. Trylika asmenų gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai ligoninėje gydytų asmenų buvo Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse. 2017-2018 m. gripo sezono metu registruoti devyni mirties nuo gripo atvejai.

Šiuo metu gripo epidemija paskelbta 29 savivaldybėse: Kauno, Birštono, Alytaus, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Vilniaus miesto savivaldybėse ir Prienų, Raseinių, Kėdainių, Jonavos, Klaipėdos, Ukmergės, Joniškio, Kazlų Rūdos, Šilutės, Ignalinos, Marijampolės, Telšių, Jurbarko, Kauno, Akmenės, Šakių, Vilkaviškio, Mažeikių, Kretingos, Kaišiadorių, Kelmės rajono, Pagėgių savivaldybėse. Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 33 savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS