Samariečiai tikisi tęsti labdaros veiklai reikalingo pastato Kaune atnaujinimą | KaunoDiena.lt

SAMARIEČIAI TIKISI TĘSTI LABDAROS VEIKLAI REIKALINGO PASTATO KAUNE ATNAUJINIMĄ

Lygiai prieš aštuonerius metus, 2010-ųjų gegužės pabaigoje, Kauno miesto savivaldybės nekilnojamojo turto panaudos sutartimi, 738,49 kv. m bendrojo ploto pastatas Šv. Gertrūdos gatvėje senamiestyje perduotas Lietuvos samariečių bendrijai administracijos bei labdaros veiklai vykdyti.

Ši panaudos sutartis tebegalioja iki 2021-ųjų, tačiau labdaros organizacija nori garantijų, kad sutarties terminas bus pratęstas ilgesniam laikui, nes į pastatą jau investuota nemažai lėšų ir planuojama jų investuoti dar daugiau.

Antradienį, tikėtina, bus priimtas Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimas dėl panaudos sutarties, sudarytos su asociacija Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriumi, atnaujinimo iki 2028 metų balandžio 24 dienos, bet ne ilgiau kaip iki nuosavybės teisės į turtą perėjimo kitam asmeniui.

Teikdama prašymą pratęsti sutarties galiojimo terminą, asociacija teigė, kad kartu su partneriais iš Vokietijos Hamburgo ir Vysbadeno samariečių skyriaus per keletą pastarųjų metų jai patikėto pastato Kauno senamiestyje remonto darbams išleido 90 tūkstančių eurų. Už šias lėšas įvedė pastate dujas, sumontavo dujomis šildomą sistemą. Rūsyje įrengta katilinė ir sumontuotas biokatilas pastato šildymui. Taip pat apšiltintos sienos, lubos, pakeisti langai, durys, apšiltintos ir išbetonuotos pirmo aukšto grindys, iš dalies sutvarkytas kiauras stogas.

Anot asociacijos vadovų, partneriai iš Vokietijos yra pasiruošę ir toliau rekonstruoti pastatą. Atrestauravus kitą jo dalį, numatoma įrengti sanitarines patalpas, fizioterapijos ir masažo kabinetą, kirpyklą socialiai remtiniems žmonėms. Tam reikalinga apie 40 tūkst. eurų investicija. Partneriai gali skirti būtiną sumą patalpų remontui, tačiau jie prašo garantijų, kad investuotos lėšos tarnaus ilgiau, pratęsus panaudos sutartį.

Rašte Kauno miesto savivaldybei ASB Darbininkų samariečių sąjunga (Vokietija) pranešė numatanti jau šiais metais, jei pastato panaudos terminas bus pratęstas, skirti pastato Senamiestyje rekonstrukcijai 24 tūkst. eurų (perduoto turto einamajam ir statinio kapitaliniam remontui).

Asociacijos veiklos pagrindinis tikslas - teikti naudą visuomenės daliai socialinėje srityje. Jei panaudos sutartis dėl ilgalaikio materialaus turto galios ilgiau nei 10 metų, samariečiai turi tikslą atremontuoti likusias patalpas, įstaiga galės ilgesniam laikui planuoti savo veiklos tęstinumą.

ELTA yra skelbusi, kad Kauno senamiestyje, minimame pastate Šv. Gertrūdos gatvėje, veikia rizikos grupės šeimų vaikų dienos centras „Užuovėja“, taip pat įkurtas socialinių darbuotojų centras, iš kurio jie vežioja specialiuoju transportu žmones su negalia į hemodializės procedūras, gydymo įstaigas. Čia vyksta ir kitokia labdaringa veikla.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dainius

Samariečiai- žulekų gauja. Faktas su kurio susidūrė mūsų įmonė tiekdama prekes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS