Sausas pavasaris – daugiau gaisrų | KaunoDiena.lt

SAUSAS PAVASARIS – DAUGIAU GAISRŲ

  • 1

„Yra vienas kelias – eiti pas žmones, juos šviesti ir jiems padėti“, - kalbėjo antradienį Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Vidas Barauskas.

Pulkininkas pastebėjo, kad didieji gaisrai tradiciškai vyksta balandį. Jie kyla dėl įvairių priežasčių, bet dažniausiai dėl neatsargaus elgesio, ypač pernykštės žolės deginimo.

„Gaisrų sukėlėjo portretas jau daug metų nesikeičia. Tai maždaug 50 metų neatsakingas, turintis žalingų įpročių vyras“, - teigė V. Barauskas.

Šiemet pavasaris ankstyvas ir labai sausas, todėl gaisrų tikimybė itin didelė. Antrą Velykų dieną užsidegė Lapių sąvartynas, o Bernatonių kaime liepsnojo sodyba „Vegynė“. Pirminiais duomenimis, liepsna ant pastatų persimetė nuo degančios žolės. Abiejų gaisrų metu žmonės nenukentėjo.

V. Barauskas pastebėjo, kad praėjusiais metais Kauno rajone irgi buvo nemažai gaisrų, ypač privačiose valdose. Kartu jis gyrė pakaunės ugniagesių profesionalumą ir vykdomas prevencines priemones.

Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vadovas Rytis Velžys pasakojo apie gyventojams dalijamus dūmų detektorius, sėkmingą bendradarbiavimą su kolegomis iš Punsko ir Krasnopolio (Lenkija), kartu vykdomus mokymus.

„Gesinant gaisrus dalyvauja vis daugiau savanorių. Pavyzdžiui, neseniai Čekiškėje namą gesino devyni savanoriai“, - gyventojų pilietiškumu džiaugėsi R. Velžys. Kauno rajono ugniagesiai talkina ir kaimynams – malšina gaisrus Kėdainių, Raseinių savivaldybėse.

Meras Valerijus Makūnas patikino, kad Kauno rajono žmonių saugumui ir toliau bus skiriama daug dėmesio ir vylėsi, kad bendradarbiavimas su užsienio partneriais bus tęsiamas.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdybos ir Kauno rajono savivaldybės vadovai sutarė derinti gaisrinės saugos priemonių planą, o gegužės 3 dieną susitikti Šv. Florijono šventėje. Šiemet ji vyks Čekiškės miestelyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SS Tevynes Labui

Ar esame debilai, kad padegejams paskaitas skaitytume, bausti juos reikia jeigu norime toliau sveiki Tarnauti Tevynes Labui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS