Savivaldybės specialisto dingimas užminė daugiau mįslių | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖS SPECIALISTO DINGIMAS UŽMINĖ DAUGIAU MĮSLIŲ

Kauno apskrities policija dvi savaites ieškojo be žinios dingusio Aleksandro Boriso. Šis Kauno savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos vyriausiojo specialisto dingimas užminė daugiau mįslių – dingo kasmetinių atostogų metu, o rastas atsidūrė ligoninėje.

Rado neblaivų

Policijos pagalbos rugpjūčio 15 d. kreipėsi A.Boriso artimieji. 62-ejų metų vyras išėjo iš namų ir negrįžo. Pareigūnai apsilankė ir dingusiojo darbovietėje – Kauno savivaldybėje – ieškodami menkiausio užsikabinimo, kur galėjo prapulti Kontrolės ir audito skyriuje dirbantis vyriausiasis specialistas.

Gera žinia artimuosius pasiekė pirmąją rudens dieną – vyras rastas sveikas ir gyvas Prienų rajone pas pažįstamus asmenis. Dėl A.Boriso sveikumo būtų galima suabejoti, mat tuoj po radimo jo sveikata sušlubavo. Tarnybą pasiekė žinia iš "Sodros", kad A.Boriso turi nedarbingumo pažymą. Tiesa, jau vakar specialisto kolegos jį tikėjosi pamatyti darbe.

"Nežinau, ką jie ten žino savivaldybėje, bet aš esu ligoninėje", – A.Boriso atsisakė kalbėtis apie dviejų savaičių viešnagę pas pažįstamus Prienų rajone neinformavus artimųjų ir apie policijos pastangas jį rasti. "Atsiradau ir viskas", – nukirto A.Boriso.

Nepaisant geros žinios apie dingusiojo atsiradimą, istoriją temdo sklandančios žinios, kad aplinka Prienų rajono sodų bendrijoje įsikūrusių A.Boriso pažįstamų labiau priminė landynę, o ir pats A.Boriso nebuvo nepriekaištingos būklės.

"Jis turi rimtą problemą, kurios neišsprendžia. Tuo metu kai dingo, buvo jo oficialios atostogos. Pasirodė pirmą savo darbo dieną po atostogų ir po to vėl pasiėmė nedarbingumą", – apmaudo susiklosčiusia situacija neslėpė Kontrolės ir audito tarnybos kontrolierė Žana Gasparavičienė.

Nežinau, ką jie ten žino savivaldybėje, bet aš esu ligoninėje.

Buvo pažadėjęs

Vyriausiojo specialisto A.Boriso polinkis į taurelę tarnybai buvo žinomas, tačiau specialistui buvo suteiktas šansas, kuriuo, tikėtasi, jis pasinaudos. Kolegos jautriai ir supratingai reagavo į A.Boriso problemą ir baiminosi, kad pernelyg griežtas požiūris netaptų dar rimtesnės problemos priežastimi.

Kontrolės ir audito tarnybos kontrolierė Ž.Gasparavičienė dėl skyriaus darbuotojo sukeltų rūpesčių pakeitė atostogų planus ir, užuot išvykusi į numatytą kelionę, liko Kaune.

"Pernai buvo tos pačios problemos. Rimtai kalbėjomės. Jis paaiškino, kad užsikodavo ir pažadėjo, kad daugiau tokių problemų nebus. Tai nepadoru. Jis neatitinka nepriekaištingos reputacijos valdininko vardo. Yra valstybės tarnautojo moralinis kodeksas, kurio toks specialisto poelgis niekaip neatitinka", – apgailestavo kontrolierė.

(Nuotraukoje – Ž.Gasparavičienė)

Ž.Gasparavičienė patikino, kad A.Boriso visada ateidavo į darbą, pravaikštų neturėjo. Kontrolierė neabejojo, kad specialistas puikiai suprato, jog už pravaikštas bus atleistas iš tarnybos. Iki pensijos A.Boriso liko apie 1,5 metų.

Trukdo darbui?

Neatmetama, kad dėl A.Boriso gyvenimo būdo galėjo pašlyti santykiai su kolegomis. A.Boriso apibūdinamas kaip problemiškas santykiuose su žmonėmis. Neoficialiomis žiniomis, dalis kolegų atsisakė su juo dirbti viename kabinete. Tarnyboje darbai skirstomi taip, kad A.Boriso duoda tokius, kuriems atlikti nereikia tiesiogiai bendrauti su žmonėmis.

"Nuotaikų kaitos, nepastovumas", – pastebėjimais apie specialistą dalijosi Ž.Gasparavičienė, tačiau nebūdama medicinos specialiste nesiėmė vertinti, kiek tai susiję su galbūt kritiškai vertinamu gyvenimo būdu.

Tarnybą pasiekė ir kiti garbės specialistui nedarantys nusiskundimai. Esą dėl įtemptų santykių su kaimynais, A.Boriso galbūt naudojasi tarnybine padėtimi rinkdamas informaciją apie žmones, juos šantažuodamas.

Neatmetama, kad ši A.Boriso dingimo istorija gali turėti ir neigiamų pasekmių. Kol kas tarnyba dar nepriėmė jokio sprendimo, kaip elgsis su po ligos grįžusiu A.Boriso. "Gaila žmogaus, kuris nesusitvarko su savo problema. Bet tai neturi trukdyti darbui", – įsitikinusi kontrolierė Ž.Gasparavičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vaje

Ka gali dirbti vyriausiu kontroleriu zmogus-pijokas?Visi senesni darbuotojai gali pasakyti,kad visikai blaivus darbe nelabai pasitaikydavo.Ir tai budavo daugiau pries 10metu,tada baliukai buvo kasdienybe,nes pinigu tam netrukdavo-supraskit,juk dirbo kontrolej.Baisu! Negi dar dirba?

tai čia skaitosi "apvalyta " savivaldybė ?

tik atsikratė oponentų? o koduoti/nekoduoti gali orą gadinti ir atlyginimus gauti?

Kontrolė

Pataisykit pavardę - įsikandot BORISO. Jis ne joks Boriso, o Aleksandras BORISAS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS