Seimo pirmininkas pažadėjo remti svarbius rajonui projektus | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKAS PAŽADĖJO REMTI SVARBIUS RAJONUI PROJEKTUS

  • 1

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su meru Valerijumi Makūnu Kauno rajono savivaldybėje diskutavo apie rajono aktualijas ir kartu ieškojo sprendimo būdų. V.Pranckietis pažadėjo remti svarbius rajonui projektus.

Reikia nuotekų tinklų

Vienas iš klausimų – nuotekų tinklų įrengimo Babtuose būtinybė. Miestelyje numatyta nutiesti per 3 km magistralinių tinklų, jiems savivaldybė yra numačiusi per 0,5 mln. eurų. Galiojantys įstatymai reikalauja: kad būtų galima pradėti darbus, reikia, kad jiems pritartų 95 proc. gyventojų.

"Šiuo metu atliekama gyventojų apklausa. Jei bus gautas pritarimas, jau 2019 m. pradėsime darbus", – sakė meras. Problema, kad įvadus nuo magistralinio tinklo gyventojai turi nutiesti savo lėšomis. Tai daugeliui yra nepakeliama finansinė našta. Seimo pirmininkas pasiūlė savivaldybei ieškoti sprendimų kartu su Vyriausybe: "Manau, inicijuosiu įstatymo pakeitimą, leidžiantį savivaldybėms padėti žmonėms prisijungti prie magistralinių tinklų", – sakė V.Pranckietis.

Gerina mokymosi sąlygas

Sieksiu, kad projekto įgyvendinimas būtų paspartintas.

Aptariant situaciją Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijoje, meras informavo Seimo pirmininką, kad iš gimnazijos pradines klases planuojama iškelti į Aleksandro Stulginskio universiteto bendrabučio trečią ketvirtą aukštus. Projekto vertė – apie 1 mln. eurų, visas lėšas skiria Kauno rajono savivaldybė. Rekonstrukcijos darbus bus galima pradėti dar šiais metais. Šalia esančiame sklype planuojama įrengti sporto aikštyną, žaidimų aikštelę. Pirmame ir antrame šio pastato aukštuose jau veikia savivaldybės įsteigtas 80 vietų Noreikiškių vaikų lopšelio-darželio "Ąžuolėlis" filialas. Įgyvendinus projektą, rekonstruotose patalpose bus įkurta nauja mokykla-darželis. Iškėlus pradines klases, iš esmės pagerės mokymosi sąlygos Ugnės Karvelis gimnazijoje. V.Pranckietis pritarė savivaldybės siekiui perimti iš universiteto nenaudojamo bendrabučio patalpas ir pažadėjo prisidėti, kad tai vyktų sklandžiai.

K. Kavolėlio / BFL nuotr.

Spartins sankryžą ties LEZ

Atsakydamas į svarstymus dėl galimo Vilkijos žemės ūkio mokyklos ir Vilkijos gimnazijos sujungimo, meras teigė, kad šiuo metu rajone tokio poreikio nėra – gimnazijos bazė tenkina poreikius, be to, skiriama lėšų jai gerinti – tvarkomos mokyklos erdvės ir aplinka, praėjusių metų rudenį prasidėjo Vilkijos gimnazijos stadiono rekonstrukcijos darbai.

V.Pranckietis pažadėjo pagalbą sprendžiant magistralinio kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis dviejų lygių sankryžos į Kauno laisvąja ekonominę zoną (LEZ) projekto įgyvendinimo klausimą. Savivaldybė dar 2014 m. yra parengusi sankryžos rekonstrukcijos projektą. Jis perduotas Lietuvos automobilių kelių direkcijai, kuri planavo pradėti darbus 2019 m. LEZ besikuriančių tarptautinių bendrovių "Hella", "Continental" ir kitų įmonių vadovai, kuriems buvo pažadėta, kad įvaža bus įrengta, nerimauja, ar tai bus atlikta laiku. "Sieksiu, kad projekto įgyvendinimas būtų paspartintas. Mes turime vykdyti įsipareigojimus tarptautinėms kompanijoms", – sakė V.Pranckietis.

GALERIJA

  • Seimo pirmininkas pažadėjo remti svarbius rajonui projektus
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kazin

Kas pasirupins mazomis gyvenvietemis. Kauno raj Samylu sen. Laumenu km baisios duobes, masinos prasilenkdamos nezino i kuria pase pasukti. Butu malonu, kad kas nors atkreiptu demesi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS