Skambina pavojaus varpais: laiptai virto pavojinga čiuožykla | KaunoDiena.lt

SKAMBINA PAVOJAUS VARPAIS: LAIPTAI VIRTO PAVOJINGA ČIUOŽYKLA

Dėl išsiliejusio vandens laiptai į Šilainių apžvalgos aikštelę virto tikra čiuožykla. Gyventojai viliasi, kad komunalininkai problemą išspręs greičiau, nei ją ištirpdys saulė.

Laiptai iš Vilijampolės į Šilainius arba, atvirkščiai, iš Šilainių į Vilijampolę, miestiečių rūstybę užsitraukė dar prieš kelerius metus.

Vietiniai skundėsi, kad dėl aptrupėjusių pakopų kelių šimtų metrų atkarpa tapo sunkiai įveikiama net vasarą, o norint iš Demokratų gatvės pasiekti Šilainių apžvalgos aikštelę reikia apsišarvuoti ne tik kantrybe, bet ir kelių, alkūnių ar dantų apsaugais.

"Kviečiu pažiūrėti, kaip šiandien atrodo Milikonių kalno laiptai. Neprižiūrėti ir slidūs", – piktinosi į redakciją paskambinęs kaunietis Algimantas. Iškritus sniegui ir paspaudus šaltukui dalį pakopų, anot jo, uždengė storas ledas, todėl laiptai dabar primena olimpinę bobslėjaus trasą. Abiejomis rankomis įsikibę į metalinius turėklus, drąsesni ir jaunesni miestiečiai bando peršokti ledo kalnus, o traumų prisibijantys senjorai priversti rinktis aplinkinius kelius.

"Kiti eina takeliu šalia laiptų, tačiau ten nėra turėklo. Gali ir galvą nusisukti beeidamas", – atmestiną miesto tvarką prižiūrinčių įstaigų požiūrį koneveikė "Kauno dienos" skaitytojas.

Anksčiau laiptais esą rūpinosi savivaldybės įmonė. Šluodavo juos, o esant būtinybei pabarstydavo smėliu. Tai, kad Šilainius ir Vilijampolę jungiančius laiptus prižiūri minėtos savivaldybės bendrovės, paliudijo ir Šilainių seniūnas.

Kiti eina takeliu šalia laiptų, tačiau ten nėra turėklo. Gali ir galvą nusisukti beeidamas.

"Nei Vilijampolės, nei Šilainių seniūnijos – laiptus prižiūri "Kauno švara". Kaip tik šiandien važiavau pro šalį, mačiau vieną aptrupėjusią pakopą. Pranešiu jiems apie esamą padėtį", – miestiečius ramino Virginijus Naruševičius.

"Kauno dienai" susisiekus su bendrovės Miesto valymo ir atliekų valdymo direktoriumi Dariumi Stasikoniu, šis patikino, kad ledo kalnai ant laiptų susiformavo pastaruosius užliejus vandeniu. Apie problemą esą jau informuoti ir "Kauno vandenys", ir "Kauno energija".

"Nesant sniego, šie laiptai pagal Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus užsakymą valomi vieną kartą per savaitę", – paskutinį kartą, D.Stasikonio tikinimu, laiptai Demokratų gatvėje buvo valyti vasario 22 d. Tuomet, anot pašnekovo, jie dar nebuvo apledėję. Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius pažadėjo laiptus pabarstyti, kol problema bus visiškai išspręsta.

GALERIJA

  • Skambina pavojaus varpais: laiptai virto pavojinga čiuožykla
  • Skambina pavojaus varpais: laiptai virto pavojinga čiuožykla
  • Skambina pavojaus varpais: laiptai virto pavojinga čiuožykla
Akvilės Snarskienės nuotr.
Gairės: laiptai, apledėję laiptai, laiptai Šilainiuose, pavojus, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Pensininkas

Taip apleistų laiptų ir šaligatvių prie Ruso nebuvo.

cha

Kalti, žinoma, rusai ?

Anonimas

Niekas tų pavojaus varpų neišgirdo.Yra svarbesnių reikalų,pvz vicemero sugyventinė laukiasi,Vyčiu reikia pasidžiaugti(neeilinis šedevras).Susiraskit smėlio , pasibarstykit,ir nesukit galvos!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS