Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu | KaunoDiena.lt

ŠLYKŠTU: AUTOBUSŲ STOTELĖ PAVERSTA TUALETU

Sitkūnų gyventojus piktina nuolatos apšnerkšta autobusų stotelė prie automagistralės "Vilnius–Klaipėda". Viešuoju tualetu paversta stotelės stogine tapo nebeįmanoma naudotis.

Baisu įsilipti

"Net ir esant blogam orui neįmanoma į stotelės stoginę užeiti – baisu į ką nors įsilipti. Pravažiuojantieji ją pavertė viešuoju tualetu, o tam tikriems jaunuoliams nuošali stotelė, matyt, tapo neformalia vieta susitikti: čia dažnai galima rasti tuščių alkoholio butelių", – užsiminė Sitkūnų gyventoja Jadvyga. Pašnekovės žodžiais, panašus vaizdas stotelėje nesikeičia keletą metų iš eilės. Moters įsitikinimu, jei šalia stotelės būtų įrengtas biotualetas, problema bent iš dalies būtų išspręsta.

Besinaudojantieji viešuoju transportu Sitkūnų gyventojai, prašydami sutvarkyti stotelę, kreipėsi į Babtų seniūniją. Tačiau Babtų seniūnas Jonas Praškevičius informavo, kad tvarkyti pakeles prie magistralinio kelio ir jose įrengtas stoteles yra ne seniūnijos, o valstybės įmonės "Automagistralė" pareiga.

"Kartais į šią įmonę tenka paskambinti, priminti, kad reikia išvežti šiukšles ar nušienauti griovį, per kurį Sitkūnų gyventojai turi pereiti, kad pasiektų viaduką grįždami iš Kauno. O tualeto ten labai reikėtų", – sakė J.Praškevičius.

Tualeto įrengti nežada

Jis pastebėjo, kad senuosius tualetus, vadinamąsias būdeles, kaip neatitinkančias standartų, iš stotelių išvežė, o naujų tualetų neįrengė.

"Galvojama, kad vairuotojai turėtų naudotis degalinių tualetais. Tačiau nepagalvojama apie autobusų keleivius. Dabar, prispyrus reikalui, jie turi nerti į artimiausius krūmus. Turime per seniūniją besidriekiančią geriausio Lietuvoje kelio – automagistralės – 17 km atkarpą, bet pėstiesiems ar autobusų keleiviams dėl to džiaugsmo nėra. Visa magistralė paskirta tam, kad būtų galima kuo greičiau iš Vilniaus nulėkti iki jūros, o apie autobusų keleivių patogumą negalvojama.

"Automagistralės" direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Eirošius pripažino, kad Sitkūnų stotelės abiejose automagistralės pusėse labai greitai apšnerkščiamos prie jų dažnai sustojančių vilkikų vairuotojų.

Biotualetai prie stotelių Lietuvoje iš viso nepasitvirtino: juos nors ir pastatai, pritvirtini, kad nebūtų nugriauti, tačiau chuliganai juos dažnai padega – niokoja turtą. Be to, brangiai kainuoja juos prižiūrėti, o lėšų tam neskiriama.

"Jei yra prišnerkšta, duosiu nurodymą, bus sutvarkyta. Tačiau biotualetai čia įrengti nebus. Biotualetai prie stotelių Lietuvoje iš viso nepasitvirtino: juos nors ir pastatai, pritvirtini, kad nebūtų nugriauti, tačiau chuliganai juos dažnai padega – niokoja turtą. Be to, brangiai kainuoja juos prižiūrėti, o lėšų tam neskiriama", – sakė direktoriaus pavaduotojas.

Siūlo nukelti stoginę

"Automagistralė" prie magistralinio kelio "Vilnius–Klaipėda" yra įrengusi penkis stacionarius viešuosius tualetus. Tokius tualetus išlaikyti, pasak K.Eirošiaus, kainuoja dar brangiau nei biotualetus: "Į stacionarius viešuosius tualetus reikia atvesti vandenį, elektrą, reikia samdyti tvarką juose prižiūrinčius žmones – kiekviename tokiame tualete dirba po tris darbuotojus. Tačiau, visų pirma, viešajam tualetui pastatyti turi užtekti žemės, o Sitkūnuose pakankamai žemės nėra."

Paklaustas, kokią išeitį jis mato iš esamos situacijos, K.Eirošius siūlė nukelti stotelės stoginę, paliekant tik stotelės ženklą. Tokia atvira stotelė esą nesuteiktų galimybės naudoti jos kaip viešojo tualeto.

GALERIJA

  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
  • Šlykštu: autobusų stotelė paversta tualetu
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

taigi

Ar jau žurnalistai neturi apie ką rašyti, tik apie išmatas?

tai

pastatykit tualeta ir nebus slykstu o jei pilnos kelnes tai dar blogiau....

shikniai

Kultūringa tauta, vadinasi.... Jokios tarnybos nepadės, jei tuštinsitės kur pakliuvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS