Stadiono šviesos siutina kaimynus: miegoti beveik neįmanoma | KaunoDiena.lt

STADIONO ŠVIESOS SIUTINA KAIMYNUS: MIEGOTI BEVEIK NEĮMANOMA

Redakciją pasiekė Žeimenos gatvės gyventojo skundas. Generolo P.Plechavičiaus kadetų licėjaus kaimynystėje gyvenantis kaunietis dėl visą naktį veikiančio mokyklos stadiono apšvietimo negali ramiai miegoti – reikia papildomai tamsinti langus.

Bus įrengtas laikmatis

"Negana to, kad miegoti šviesoje nemalonu, labiausiai gaila mano ir jūsų veltui deginamų pinigų. Jeigu apšvietimas neišjungiamas dėl saugumo, tada turėjo būti suprojektuotas budintis apšvietimas, o ne degti visi stadiono šviestuvai", – skundėsi kaunietis S.Jasionis.

Generolo P.Plechavičiaus kadetų licėjaus pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti direktorės pareigas, Loreta Vosylė "Kauno dienai" patvirtino, kad jau maždaug dvi savaites, kai buvo įrengtas stadiono apšvietimas, šviestuvai šviečia naktimis.

Anot jos, apšvietimas stadione veikia tam, kad šia erdve galėtų naudotis bendruomenė. Tačiau papildomo etatinio darbuotojo, kuris vidury nakties ateitų į mokyklą ir apšvietimą išjungtų, nėra. "Ateityje apšvietimas bus reguliuojamas laikmačiu: automatiškai išsijungs nurodytu laiku", – pasak L.Vosylės, stadiono rekonstrukcijos darbai dar vyksta.

Ateityje apšvietimas bus reguliuojamas laikmačiu: automatiškai išsijungs nurodytu laiku.

Naudojasi bendruomenė

Šiuo metu stadione apšvietimas yra išjungiamas ryte, mokyklai atsidarius, ir įjungiamas vakare, kada ima temti.

"Savivaldybė yra nurodžiusi, kad reikia sudaryti sąlygas bendruomenei naudotis stadionu. Vaikai tikrai ateina, futbolą žaidžia. Aišku, kol dar vyksta darbai, stebime, kiek bus tos bendruomenės. Jei stadionas bus tuščias jau 22 val., tai galima bus laikmatį nustatyti ir anksčiau. Kitaip tikrai nėra prasmės laikyti įjungtą apšvietimą, jei niekas nesinaudoja stadionu", – svarstė L.Vosylė.

Nors kol kas yra tik vienintelis būdas stadionui apšviesti, su savivaldybe jau yra derinamas vienas budintis šviestuvas, kuris taip stipriai nešvies.

"Turbūt gyventojams jis trukdo miegoti? Aš suprantu, jeigu šviečia į langus. Tačiau ši problema iš tikrųjų yra išsprendžiama, tik reikia kalbėtis ir spręsti", – į dialogą bendruomenę kvietė mokyklos pavaduotoja.

Atvira visiems

Prieš porą metų apleistų miesto mokyklų stadionus pasišovusi rekonstruoti Kauno savivaldybė jau atnaujino ne vieną merdėjusį aikštyną.

Juose įrengtos naujos dangos, futbolo vartai, krepšinio stovai, šuoliaduobės su sintetinės dangos įsibėgėjimo takais, lauko treniruoklių aikštelės ir kiti sporto įrenginiai.

Sutvarkiusi sporto ir laisvalaikio infrastruktūrą savivaldybė mokykloms pateikė pagrindinį reikalavimą – atnaujinti aikštynai privalo būti atviri ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir sportuoti čia norintiems kauniečiams.


Jau sutvarkyti ar baigiami tvarkyti stadionai:

* Veršvų, Petrašiūnų, Palemono, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) "Rasos", Rokų, Šv.Kazimiero, Martyno Mažvydo, Šv. Mato, Jono Pauliaus II, Kovo 11-osios, Prezidento Valdo Adamkaus, "Vyturio" gimnazijose.

* VDU "Atžalyno", Tado Ivanausko, Viktoro Kuprevičiaus progimnazijose.

* Pilėnų, Milikonių pagrindinėse mokyklose.

* Generolo P.Plechavičiaus kadetų licėjuje.

* Jono Laužiko specialiojoje mokykloje.

Kitąmet sporto aikštynų atnaujinimo darbai suplanuoti Simono Daukanto ir Kazio Griniaus, Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijose, Dainavos pagrindinėje mokykloje, Antano Smetonos gimnazijoje, Bernardo Brazdžionio, Jono ir Petro Vileišių mokyklose-daugiafunkciuose centruose.

Gairės: stadionas, mokyklos stadionas, šviesos, stadiono šviesos, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

w

runkeliai matyt nežino kad firankos seniai išrastos

vakare ar naktį tegu šviečia

bet kad pereitą savaitgalį ir dieną švietė, niekas neišjungė. Ir dar bendradarbė pasakojo, kad pamokų metu užrakina vartus, kad žmonės negalėtų praeiti. Mokykla gali naudotis kiemu servituto teisėmis, o ne trukdyti aplink gyvenančių praėjimą. Sako toks diedukas, jos kaimynas, vos paeinatis, jam labai skauda kojos ir tuos 50m aplink jam labai sunku įveikti.

Heloy Vynas

Rytoj guzas išaugs,kas tai padarė?nevedymaya dvasiaaa.ha ha ha
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS