Sekmadienis olimpiniame miestelyje – nuo E. Krungolco iki krepšinio | KaunoDiena.lt

SEKMADIENIS OLIMPINIAME MIESTELYJE – NUO E. KRUNGOLCO IKI KREPŠINIO

Penktadienio vakarą Kauno Rotušės aikštėje atidarytame „LTeam“ olimpiniame miestelyje šiandien daugiausiai dėmesio skirta norintiems susipažinti su dziudo ir irklavimu.

Jaunieji ir labiau pažengę sportininkai ant tatamio demonstravo dziudo judesių pradmenis, o norintys patys pajudėti galėjo išbandyti irklavimo treniruoklius. Visa tai vyko didžiulio ekrano, kuriame buvo rodoma tiesioginė transliacija iš Rio de Žaneiro, fone.

Buvo planuojama, kad visa tai kauniečiams ir miesto svečiams nemokamai bus prieinama nuo 16 iki pat 21 val. Tačiau dar gerokai prieš 17 val. prapliupęs ir ilgai užsitęsęs lietus sugriovė visus gerus organizatorių ir savanorių užmojus.

Vienišas tatamis buvo paliktas mirkti lietuje, treniruokliai sunešti į palapinę. Šioje ir kitoje palapinėse bei po medžiais išsislapstė ir visi į miestelį susirinkę entuziastai.

„Toks miestelis – labai gera idėja ir arčiau pristatyti įvairias sporto šakas. Tačiau daug kas priklausys nuo oro“, – pradėjus lynoti apgailestavo 2000-ųjų metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja Birutė Šakickienė, smalsuoliams šiandien patarinėjusi, kaip taisyklingai naudotis irklavimo treniruokliais.

Ji pasakojo, kad irklavimu susidomėjo atsitiktinai, kai ją tiesiog pakvietė pabandyti treneriai. Iki tol nebuvo nė minties gyvenimą susieti su kokiu nors sportu. „Sportas labai grūdina charakterį, ugdo punktualumą. Tai labai padeda įvairiose gyvenimo srityse“, – kalbėjo moteris.

Buvusi sportininkė sakė, kad irklavimo treniruoklius Rotušės aikštėje bus galima išbandyti iki rugpjūčio 12 d. Tačiau vykstant žaidynėms aikštėje bus galima išvysti ir kitų su vandens sportu susijusių atributų, pavyzdžiui, bus atgabenta jachta, baidarių.

Olimpinis miestelis Kaune veiks iki pat žaidynių pabaigos rugpjūčio 21 dieną. 

Planuojama tiesiogiai rodyti visas olimpines sporto šakas, kuriose varžosi lietuviai, pasiūlyti olimpinio miestelio lankytojams patiems išmėginti įvairų sportą, pokalbių šou, protų mūšius, kino vakarus apie sportą.

„LTeam“ olimpinio miestelio šeimininkai programoje numatę diskusijas ir seminarus apie sporto šakų subtilybes, dopingą, lietuvių pasiekimus bei sporto tradicijas mūsų šalyje. Lietuvos olimpiečiai, parskridę namo, pirmiausiai su sirgaliais susitiks taip pat Kauno rotušės aikštėje. 

Nemažai lietuvių startų vyks naktį Lietuvos laiku, tad į ir iš Rotušės aikštės kursuos naktinis transportas. Aikštėje budi ir medikai. Jų pagalbos prireikė ir šiandien. Blogai pasijuto jaunas vyras. Dėl sunkios būklės jis buvo išvežtas į ligoninę. 


SEKMADIENIS, 08.07

16:00–21:00 val. – sporto programa: krepšinis, dviračių trekas, irklavimas.

18:00–20:00 val. – švietimo programa: susitikimas su olimpiečiais irkluotoja B. Šakickiene (Atlanta, Sidnėjus) ir penkiakovininku Edvinu Krungolcu (Atėnai, Pekinas); lietuvių startai (transliacija iš Rio).

14:30–15:00 val. – irklavimas, perplaukimas – Armandas Kelmelis* 15:00–15:30 val.; irklavimas, perplaukimas – Lina Šaltytė* 15:40-15:50 val. Irklavimas, perplaukimas – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė* 15:50-16:00 val. Irklavimas, perplaukimas – Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis*.

17:45 arba 23:45 val. – boksas, kvalifikacija 1/32 – Eimantas Stanionis. 

18:15 val. – dviračių sportas, moterų plento grupinės lenktynės – Daiva Tušlaitė.

19:52 val. – plaukimas, kvalifikacija – Rūta Meilutytė 100 m. krūtine.

20:14 val. – plaukimas, kvalifikacija – Danas Rapšys 100 m. nugara.

20:15 val. – krepšinis, grupės varžybos – Lietuva – Brazilija.

04:24 val. – plaukimas, pusfinalis – Rūta Meilutytė 100 m krūtine*.

04:47 val. – plaukimas, finalas – Giedrius Titenis 100 m krūtine*.

05:06 val. – plaukimas, pusfinalis – Danas Rapšys 100 m nugara*.

05:19 val. – plaukimas, apdovanojimai – Giedrius Titenis 100 m krūtine*. 

GALERIJA

  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
  • „LTeam“ olimpinis miestelis Kaune
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lukaa

O kas čia džiaugiasi kad "gera valdžia miestui išrinkom"? Tiesiog jie turi krūvą pakalikų kurie rašinėja komentaruose ir aišku liaupsina vieningą kauną. Čia apie juos kaip lavonėlius-"gerai arba nieko". ... Normų privalo laikytis. Ne visiems sporto žiūrėjimas pramoga. Policija turi reaguoti, visuomenės sveikatos institucijos,netylėkit kreipkitės-nieko nėra svarbiau už žmonių poilsį nakties metu, ir tai gina TRIUKŠMO ĮSTATYMAS,kuris niekuo nesisikiria nuo kitų LT įstatymų.

Baisu....

Kaip galima naktimis dirbantiems zmonems neduoti miegoti iki 5 val ryto...!!!Yra nors kiek sazines pas Kauno vadovus...?Ar toje Afrikos valstybeje istatymai ir triuksmo normos negalioja....!!!!Geda....!!!!O dar dziaugiausi kokia gera valdzia miestui issirinkom....Geda....!!!Santakoje tokie renginiai turi buti bent jau....nebent kaip visada Kavines pamaloninat,tai i gyventojus nusispjauti...!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS