Studentų receptas: kaip atgaivinti „Pienocentro“ rūmus? | KaunoDiena.lt

STUDENTŲ RECEPTAS: KAIP ATGAIVINTI „PIENOCENTRO“ RŪMUS?

  • 17

Kauniečiai tikriausiai sunkiai įsivaizduoja Laisvės alėją be istorinio, vieno ryškiausių tarpukario Kauno modernizmo pastatų – "Pienocentro" rūmų.

Deja, pastaraisiais metais jame retai sužiba šviesos ir pastatas stovi tarsi apmiręs. Atsakymų, kaip būtų galima atgaivinti šią architektūrinę vertybę ir koks verslas jame galėtų sėkmingiausiai įsikurti, ieškojo Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai.

Tarpkryptinio projekto užduoties metu į komandas susivienijo skirtingų KTU Statybos ir architektūros fakulteto (SAF) studijų krypčių studentai – būsimi architektai bei Statybos valdymą studijuojantys magistrantai.

Jie buvo supažindinti su pastato būkle, įvertino Kauno naujamiesčio aplinką, taikydami geoinformacines technologijas (GIS) tyrė, kaip juda žmonių ir automobilių srautai, kokios funkcijos yra reikalingos miestui, kokie verslai jau yra analizuojamoje miesto dalyje, ir planavo, kas galėtų geriausiai įsikurti šiame pastate.

Galiausiai KTU studentai turėjo pristatyti savo tyrimus ir suplanuotas veiklas, idėjas pateikti vizualiai ir parengti informacinį pastato modelį.

"Magistrantų nuomone, istoriniame Vytauto Lansbergio-Žemkalnio kurtame "Pienocentro" rūmų pastate galėtų puikiausiai įsikurti viešbutis su restoranu ir sporto salėmis, gyvenamieji apartamentai su komercinėmis patalpomis, menų inkubatorius, nedidelės kvadratūros būstai ir startuolių erdvės", – pasakojo šios KTU studijų programos vadovė doc. dr. Rasa Apanavičienė.

"Įdomu dirbti su tikru projektu, pastatu, kuris yra realus ir puikiai matomas. Atlikę skaičiavimus nusprendėme, kad čia puikiai tiktų viešbutis. Pristatymo metu verslo atstovai tam pritarė", – tikino studentas Justas Misiūnas.

"Džiugu, kad tokie projektai vyksta universitete, nes tokia patirtis ir praktika labai svarbi greitai besikeičiančiame ir greitos adaptacijos reikalaujančiame statybos ir nekilnojamojo turto sektoriuje", – pastebėjo KTU Projektavimo ir Techninės priežiūros grupių vadovas Gražvydas Visockas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

nuomone

puiki vieta , bet pastato patalpos yra per mazos , todel - reikia gerokai paardyti ( nors ir paveldas) irengiant erdves apremintas stiklinemis pertvaromis ir su butinai erdviais stikliniais liftais ... Ir -Mazajame Paryziuje is Pieno Centro padaryti ' Moteru laime ' ;))) ... Imanoma !

Justas

O įdomu, kur dingo Pieno centro trijų viršutinių aukštų lenkto stiklo langai? Dingo vienu metu, po 1955 metų. Sunku patikėti, kad vienu metu kas išdaužė. Gal išėmė ir kokiame mūrinuke dabar stovi?

Er

Padarykit pirma apsvietima nakti pastato fantazuotojai:) kaip ir pasto ar dvieju bokstu prie rotuses nes geda..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS