Sukilo prieš prakartėlę su avimis | KaunoDiena.lt

SUKILO PRIEŠ PRAKARTĖLĘ SU AVIMIS

Rotušės aikštėje ir šiemet bus įrengta gyva prakartėlė. Gyvūnų mylėtojai aiškina, kad toks avių demonstravimas yra neetiškas. Seimo narys Kazys Starkevičius atkerta, kad avys prie dėmesio pripratusios, todėl papildomo streso nepatirs.

Bus ir ėriukas

Jau aštuonioliktą kartą K.Starkevičius miestui padovanos prakartėlę, kurioje apsigyvens avis su ėriuku.

"Prakartėlė tikrai bus. Miestas jau leidimus suteikė. Kauno savivaldybės atstovai supranta, kad taip bendruomenė padeda miestui puoštis. Dabar laukiame, nes turi avis mažiuką atsivesti. Šiomis dienomis turėtų pasaulį išvysti. Tad Rotušės aikštėje bus ir avis Elenytė, ir jos ėriukas. Nežinau, gal ir du ėriukus atsives", – sakė gyvosios prakartėlės autorius.

Išplatino pareiškimą

Lietuvos žaliųjų partijos tarybos pirmininkas Laurynas Okockis išplatino kreipimąsi į šalies savivaldybių atstovus, kad nebūtų išduoti leidimai šventiniu laikotarpiu viešose erdvėse demonstruoti gyvūnų. Jo teigimu, taip pažeidžiamos gyvūnų teisės.

"Kasmet prieš šv.Kalėdas kyla iniciatyvos atkurti biblines ar kitas simbolines scenas, įrengiamos prakartėlės, kuriose dažnai įkurdinami gyvūnai. Atkreipiame dėmesį, kad tokios praktikos nėra suderinamos su teisinėmis gyvūnų gerovės ir apsaugos normomis. Žiemos metu lauke įrengtose prakartėlėse laikant gyvūnus daroma žala tiek fizinei, nei psichologinei jų būklei", – L.Okockis viešai ragino atsisakyti idėjos šventiniu laikotarpiu viešose erdvėse demonstruoti gyvūnus.

Kritikuoja gyvūnų globėjus

K.Starkevičių stebina tokia gyvūnų teisių gynėjų pozicija. Jo teigimu, avys yra įpratusios prie žmonių, todėl būdamos dėmesio centre jokio papildomo streso nejaučia.

"Ne nuo kalnų avys nukeltos, o sode auga, kur ir automobiliai važiuoja, žmonių nebijo, todėl nereikia dėl to baimintis. Jos nereaguoja į tokius garsus. Avims nėra skirtumo, ar pas ūkininką tvarte, ar Rotušės aikštės prakartėleje būti", – tikino politikas.

Dabar jau auga karta, kuri tik kompiuteriuose mato, tačiau gyvos avies nėra regėję.

Anot jo, žaliųjų partijos atstovai turėtų pradėti keisti mąstymą ir kaip tik puoselėti meilę gyvūnams, o pamatyti gyvą avį, ypač vaikams, yra labai naudinga.

"Suteikiu galimybę mažam vaikui pamatyti, kaip ta avytė gyvai atrodo. Dabar jau auga karta, kuri tik kompiuteriuose mato, tačiau gyvos avies nėra regėję. Čia kaip tik puoselėjama meilė gyvūnui. Atrodo, kad žalieji nori robotizuotis, nesuprantu tokios jų pozicijos", – nuomonę išsakė K.Starkevičius.

Jis pabrėžė, kad mediniame namuke, kuriame būna įkurdintos avys, visada šilta. Nuo pačių gyvūnų aplink sušyla, be to, veikia ir šildytuvas, kuris neleidžia užšalti langams. Dėl to nereikėtų jaudintis, kad avys tokioje vietoje šąla.

Prakartėlė Rotušės aikštėje veiks nuo gruodžio 20 d. iki Trijų karalių šventės.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Anonimas

jei tiems atsilikusi ėmęs reikia pažiūrėti į avyte tegu važiuoja į ferma o vietoj tu gyvūnėlių prakarprleje pastovi ant keturiu vienas iš yir įsitikins kaip malonu kad

Gyvūnų mylėtojas

Siūlyčiau patį Starkevičių pasodinti į narvą ant skersvėjų, o gal jo anūką, tai supras kankinimus. Geras šeimininkas šuns neišleis blogu oru. Baikite kankinimus.

Ačiū K.Starkevičiui

Džiaugiasi visa šeima, kad ir šiemet bus Prakartėlė, kuri jau tapo Kauno kalėdine tradicija. Nepasisekė žaliesiems uždrausti tai širsta. Kiek tie žalieji Lietuvai žalos padarė, manau ateis laikas ir Lietuvos vaikai apie jų padarytą žąlą galės skaityti knygose. LR Seimo narys K.Starkevičius, reaguoja į kauniečių prašymus, kiek žinau daug kam labai padeda, o valstiečių išrinkti Seimo nariai kažkur pasislėpę tyli, nenori girdėti žmonių problemų. Linkiu Seimo nariui ir jo šeimai gražaus Kalėdų laukimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS