Susibūrę senjorai – jauni dvasia ir energingi | KaunoDiena.lt

SUSIBŪRĘ SENJORAI – JAUNI DVASIA IR ENERGINGI

  • 1

Praėjusią savaitę sukako 27 metai, kai po Nepriklausomybės atkūrimo mūsų valstybėje susibūrė grupė patriotiškai nusiteikusių senjorų, kurie įkūrė Lietuvos pensininkų sąjungą "Bočiai". Dabar ši organizacija išaugo ir vienija apie 50 tūkst. aktyvių mūsų valstybės piliečių.

Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo bendruomenės nariai jau antrą dešimtmetį aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos pensininkų sąjungos "Bočiai" Kauno bendrijos narias. "Kartu ne tik ilsimės, bet ir dirbame", – pasakojo ilgametė "Bočių" vadovė Kaune Marija Garšvienė.

Jau tapo tradicija, kad kiekvieną vasarą G.Labanausko labdaros ir paramos fondo organizuojamose eitynėse už tradicinę šeimą kartu su jaunimu koja kojon Laisvės alėja žygiuoja ir "Bočių" bendruomenės nariai.

"Kitaip ir negali būti, nes svarbiausia – bendravimas, savitarpio supratimas ir bendros kalbos radimas tarp įvairaus amžiaus kartų, o ne kaltinimai vieni kitų dėl blogo gyvenimo, – įsitikinusi G.Labanausko labdaros ir paramos fondo vadovė Antanina Medviedevienė. – Kurti geresnę Lietuvą, propaguoti socialinį teisingumą, tradicinės šeimos vertybes turime visi kartu, nepriklausomai nuo amžiaus cenzo."

"Mes turime formuoti teigiamą visuomenės požiūrį į vyresniąją kartą bei jos poreikius, ir jaunus žmones motyvuoti būti socialiai atsakingais visuomenės nariais, skatinti juos dalyvauti tikslingoje savanoriškoje veikloje," – mintimis dalijosi G.Labanausko labdaros ir paramos fondo renginių koordinatorė Edita Vaitkūnienė. Anot jos, vykdant tokią misiją, be energingų, su užsidegančia energija žmonių, kaip M.Garšvienė, išsiversti neįmanoma.

Todėl ir šventinio susitikimo metu G.Labanauskas nuoširdžiai padėkojo Kauno "Bočių" bendrijos vadovei už sunkų, bet labai reikalingą darbą auklėjant jaunimą patriotizmo dvasia, rodant asmeninį pavyzdį.

Kadangi spalio mėnesį senjorams Kauno mieste organizuojama daug renginių, fondo bendruomenės nariai su senjorais sutarė, todėl tradicinį plaukimą laivu Kauno mariomis perkelti į pavasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Susibūrę sinjorai įkūrė ''pensininkų sąjungą , gal galėjo įkurti sinjorų sąjungą , ŽURNALIŪGOS PASISKAITYKIT KĄ PARAŠOT .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS