Tarptautinėje konferencijoje mokslininkai aptars ir D. Trumpą | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINĖJE KONFERENCIJOJE MOKSLININKAI APTARS IR D. TRUMPĄ

  • 1

Žmogų tyrinėjantys mokslininkai, antropologai, atrado naują tyrimų sritį – trumpologiją, kurios dėmesio centre atsidūrė beveik prieš metus išrinktas JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Tai – viena iš daugelio temų, kurias spalio 6-7 dienomis Kaune aptars pasaulyje žinomi antropologai iš JAV, D. Britanijos, Šveicarijos, Vengrijos ir kitų šalių, dalyvausiantys Baltijos šalių doktorantų mokyklos tarptautinėje konferencijoje-seminare.

Konferencijoje-seminare „Globalumo fragmentacija: politinė priklausomybė, kultūra ir žmogaus teisės“ pranešimus skaitys ne tik žinomi antropologai, bet ir tyrimus vykdantys doktorantai iš Talino, Latvijos, Stradinio (Ryga), Vilniaus ir Vytauto Didžiojo universitetų bei Max Planck Socialinės antropologijos instituto Vokietijoje.

Pranešimuose mokslininkai pasakos apie lyginamąją trumpologiją Europoje, populizmo paplitimą Vengrijoje, socialinį nepasitikėjimą tarp valstybės ir piliečių, prieglobsčio ieškančių žmonių tapatybes Estijoje, budizmo paplitimą Sibire, Baltijos šalių indėlį tarptautinėse karo operacijose ir įvairius kitus klausimus. Tarp pranešėjų – mokslininkai iš Pietų Ilinojaus (JAV), Oksfordo, Mančesterio (D. Britanija), Lundo (Švedija), Miškolco (Vengrija) ir kitų universitetų.

Renginys vyks spalio 6-7 dienomis Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje (S. Daukanto g. 25, Kaunas). Konferenciją-seminarą organizuoja Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Socialinės antropologijos centras.

Renginio programą rasite čia.

Daugiau informacijos teikia VDU Socialinės antropologijos centro vadovas, prof. Vytis Čiubrinskas, tel. 8 686 16233, el. paštas v.ciubrinskas@smf.vdu.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Verena JORDI

Siūlo finansavimą asmenims ir įmonėms. Sveiki mieli skaitytojai, FINANSŲ AGENTŪROS siūlo paskolas, kad būtų saugūs ir naudingi žmonėms ir įmonėms Europoje ir pasaulyje, kuris atitinka norma 3% ir grąžinimo sąlygos, atsižvelgiant į jūsų finansinę padėtį. Įmonėms ar asmenims, su savo idėjas ir ieškant finansavimo ; nedvejodami atsakytų šis skelbimas gauti mūsų pasiūlymas. Informacija El. paštas: jordiverna205@gmail.com Ačiū

SUSIJUSIOS NAUJIENOS