Ugdymo įstaigų patikra Kaune: virš 80 proc. neatitinka reikalavimų | KaunoDiena.lt

UGDYMO ĮSTAIGŲ PATIKRA KAUNE: VIRŠ 80 PROC. NEATITINKA REIKALAVIMŲ

  • 4

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) kasmet vykdo Valstybinę visuomenės sveikatos saugos kontrolę vaikų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigose.

Nors kontrolės planai skelbiami NVSC interneto svetainėje, o tikrinama įstaiga apie patikrinimą informuojama raštu iš anksto, tačiau net ir tada specialistai nustato daug pažeidimų.

NVSC Kauno departamentas šiemet patikrino 65 vaikų ugdymo įstaigas, iš kurių net 53-ose nustatyta pažeidimų. Virš 80 proc. Kauno miesto vaikų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų neatitinka higienos normos reikalavimų.

Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vyriausiosios specialistės Dalios Slavinskienės teigimu, dažniausiai nustatomi ikimokyklinių įstaigų pažeidimai: didesnis nei leidžiamas vaikų skaičius grupėse; teritorijose ir patalpose esantys įrenginiai nėra prižiūrimi taip, kad nekiltų nelaimingų atsitikimų pavojus juos naudojant; vizualiai matomi defektai lubose, sienose, grindų dangos susidėvėjusios, nelygios su plyšiais, todėl nėra galimybės lengvai išvalyti drėgnu būdu.

Iki šių metų lapkričio 1 dienos NVSC Kauno departamentas gavo 60 proc. daugiau skundų dėl ikimokyklinių įstaigų veiklos nei per visus 2017 metus. Paprastai pareiškimų sulaukiama dėl netinkamai prižiūrimų smėlio dėžių, nesaugių patalpose ir teritorijoje esančių įrenginių. Tačiau pusę iš gautų skundų operatyviosios kontrolės metu nepasitvirtina.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kažkaip

keista. Pernai nebuvo tų 80%, o šiemet yra. Jeigu norėsi mušt,visada rasi lazdą. Vadinasi tai 80% darželių turi būt uždaryti,nes neatitinka NVSC. Bet kažkaip paskelbia,tipo mes dirbam,ir toliau darželiai egzistuoja. Labai gerai,darbuotojai atnaujinus darželio tiek vidų,tiek išorę butų labai patenkinti. Kam gi gali nepatikti?

Kaunietis

O tai kodel arogantiskas chamas V. Mazeika dar tebevadovauja svietimo skyriui ir tebera islaikomas mokesciu moketoju pinigais?

tikrai

privačius darželius ir mokyklas "skalbia" kas savaitę, o apie valstybinius-tyluma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS