V. Matijošaitis apsisprendė dėl prezidento rinkimų | KaunoDiena.lt

V. MATIJOŠAITIS APSISPRENDĖ DĖL PREZIDENTO RINKIMŲ

Paskutinę dieną, kuomet kandidatams galima registruotis į prezidento rinkimus, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pagaliau apsisprendė ir atskleidė, jog kovoje dėl prezidento posto jis nedalyvaus.

V.Matijošaitis iki šiol nebuvo nei patvirtinęs, nei paneigęs, kad dalyvaus prezidento rinkimuose, nors apklausose žmonės jį įvardindavo kaip galimą kandidatą. Kauno meras viešojoje erdvėje tik buvo užsiminęs, kad apie prezidento rinkimus jis yra galvojęs.

Pirmadienį, paskutinę dieną, kai Vyriausiojoje rinkimų komisijoje potencialūs kandidatai į prezidentus gali registruotis savarankiškais politinės kampanijos dalyviais, V.Matijošaitis išsakė savo poziciją dėl prezidento rinkimų. Jis patvirtino, kad nesieks šio posto, tačiau labai vertina žmonių išsakytą palaikymą.

„Kaip esu sakęs viešai, svarsčiau apie prezidento rinkimus ir svarsčiau rimtai. Ir mano sprendimas šiandien yra sukoncentruoti visą dėmesį į Kauną ir nesiblaškant dalyvauti tik mero rinkimuose. Kaunas per paskutinius 4 metus pasikeitė taip, kaip niekada nėra pasikeitęs joks kitas Lietuvos miestas. Bet su komanda čia dar turime neužbaigtų darbų. Ir jei kauniečiai rinkimuose palaikys mane ir mano komandą, tęsime juos. Kaunas yra pagavęs labai gerą pagreitį ir turi visus šansus suklestėti. Dabar svarbu tos progos nepraleisti. Nesinori, kad į Kauną sugrįžtų konservatoriški laikai“, – sakė V. Matijošaitis.

Praėjusią savaitę meras atostogavo, tad būtent tada galutinai nusprendė, kad nedalyvaus prezidento rinkimuose. Kol kas V.Matijošaitis neatskleidė, kokį kandidatą palaikys artėjančiuose prezidento rinkimuose. Jis tvirtino, kad Kaunas yra prioritetas, todėl nesvarsto ir apie premjero postą.

Į prezidento postą nekandidatuoju, nes Kaune yra daug pradėtų darbų.

„Kauno diena“ primena, kad Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis buvo pasakęs, kad V.Matijošaitis galėtų užimti Vyriausybės vadovo postą.

„Į prezidento postą nekandidatuoju, nes Kaune yra daug pradėtų darbų. Parskridau iš Italijos ir jau žinojau, kad nedalyvausiu“, – toliau dėstė V.Matijošaitis.

Rinkimų reitinguose kaip galimas kandidatas į prezidento postą Kauno meras V. Matijošaišis užėmė aukštas pozicijas. Pastarosios apklausos rodo, kad V.Matijošaitį lenkia jau seniau apie kandidatavimą į šalies vadovo postą paskelbę Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė bei Saulius Skvernelis. Tačiau, anot respondentų, dabartinis Kauno meras būtų rimtas konkurentas prezidentinėje rinkimų kovoje ir sulauktų nemažo visuomenės palaikymo.

BNS skelbia, kad pirmadienį paskutiniai politinės kampanijos dalyviais registravosi Seimo narys Petras Gražulis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis ir politikoje iki šiol nedalyvavęs Tomas Šimaitis.

Politinės kampanijos dalyviais taip pat registruoti Seimo nariai I. Šimonytė, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, premjeras S. Skvernelis, ekonomistas G. Nausėda, europarlamentarai Petras Auštrevičius ir Valentinas Mazuronis, eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, buvęs Ledo ritulio federacijos prezidentas Vitas Gudiškis, į Seimą anksčiau kandidatuoti bandę Alfonsas Butė ir Kazimieras Juraitis.

Parlamentarė Aušra Maldeikienė irgi registravosi politinei kampanijai, tačiau iš jos pasitraukė, taip pat politinės kampanijos dalyvio statusą prarado Raimonda Daunienė.

Pretendentai iki kovo 8 dienos turi pateikti pareiškinius dokumentus ir VRK jiems išduos parašų rinkimo lapus. Pateikiant pareiškinius dokumentus reikia būti sumokėjus rinkimų užstatą – beveik 4,6 tūkst. eurų.

Kandidatais pretendentai bus registruojami, jei surinks ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų. Parašus bus galima rinkti iki kovo 28 dienos.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną, antrasis turas – gegužės 26 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (82)

Silva

Tai gerai apsisprende - vienu sukčium mažiau...

to dar labiau

pagailėk savo ruduojančio liežuvio kartu su komentatoriu PAULIUMI

APSAUGOK DIEVE NUO TOKIU POLITIKU

praeituos rinkimuos balsavau uz vieninga kauna,siemet jau nebalsuosim visa seima.Daug visokiu apgavysciu,suktybiu.Gana
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS