Iš vaiduoklio virsta spalvotu pastatu | KaunoDiena.lt

IŠ VAIDUOKLIO VIRSTA SPALVOTU PASTATU

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Veiverių g. 50-u numeriu pažymėtas namas ne vienus metus atrodė tarsi vargeta, tačiau po kelių dienų jis džiugins kauniečius žaismingu fasadu.

Apleistas namas atgis

"Vis nepavykdavo rasti pinigų namo fasadui sutvarkyti, ir namas išties atrodė apgailėtinai. Be galo džiaugiamės, kad Kauno gatvės meno festivalis "Nykoka" atkreipė į jį dėmesį. Žvelgiant nuo Senamiesčio pusės vaizdas bus nuostabus", – įsitikinusi Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Ji negailėjo gerų žodžių menininkui Linui Kaziulioniui, kuris ėmėsi gražinti apšiurusį namo fasadą. "Menininkas žadėjo darbuotis ir savaitgalį, o pirmadienį, nuėmus pastolius, namas pasirodys kauniečiams visu savo grožiu", – žadėjo L.Navickienė.

Anot jos, pirmadienį, birželio 15 d. 16 val. prie namo planuojama iškilmingai perkirpti juostelę ir pasidžiaugti menininko darbo rezultatu.

Pasirinko langų motyvą

Sužinojęs, kad vyksta Kauno gatvės meno festivalis "Nykoka", L.Kaziulionis pats pasidomėjo, kokių pastatų sienos siūlomos menininkų idėjoms įgyvendinti, siekiant pagyvinti miesto veidą.

"Krito į akis Aleksoto pusėje esančio namo siena. Dažnai važinėju pro šią vietą, kuri tikrai laukė padailinimo", – šyptelėjo Vilniuje šiuo metu studijuojantis kaunietis.
Vaikinas sakė kūręs daugybę eskizų, o galiausiai buvo nuspręsta, kad šiam namui labiausiai tiktų langai. "Arba tiksliau – pratęstų langų motyvai. Beliko šią idėją užbaigti", – pridūrė L.Kaziulionis.

Jis pasidžiaugė, kad sulaukė geranoriško palaikymo ir iš namo gyventojų. "Iš pradžių manyta dažyti namą tokį, koks jis yra – aptriušęs ir apgriuvęs, tačiau namo gyventojai patys ėmėsi darbų, nušveitė sieną, aš pats nugruntavau. Gyventojai nori, kad tas mano menas išliktų kuo ilgiau", – įspūdžiais dalijosi L.Kaziulionis.

Visada traukė sienos

Vilniaus dailės akademijos tapybos ketvirtakursis prisipažino, kad tai pirmas jo bandymas tokioje didelėje viešoje erdvėje. Iki šiol jis kūrė gerokai mažesniuose plotuose, gražino privačių namų interjerą ar eksterjerą.

"Sienos mane visada traukė, o dideli plotai apskritai "veža". Vaikystėje, paauglystėje pasislėpę piešdavome apleistuose pastatuose – juk reikėjo kažkaip išbandyti save ir išmokti, o dabar viską darau civilizuotai", – nusijuokė menininkas.

Pasak seniūnės L.Navickienės, name yra penkiolika butų, tačiau žmonės gyvena tik šešiuose. Dauguma jų – socialiniai būstai. Tik trys butai priklauso privatiems savininkams. "Dabar, kai fasadas bus gražus, ieškosime galimybių pakeisti namo stogą", – žadėjo seniūnė.

Kauno gatvės meno festivalis "Nykoka" siekia atkreipti dėmesį į viešųjų erdvių problemas, pagyvinti ir atgaivinti "pavargusius" statinius bei padėti suprasti kiekvieno kauniečio vaidmenį miesto kūrimo procese.

GALERIJA

  • Iš vaiduoklio virsta spalvotu pastatu
  • Iš vaiduoklio virsta spalvotu pastatu
  • Iš vaiduoklio virsta spalvotu pastatu
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zita

saunuoliai, smagu ziuret , kaip kaunaS ATGYJA

Kaunietis

Puiku. Gerai kad ir Kaune atsiranda darbščių žmonių. Tvarkykim, puoškim savo miestą visi, kas kiek galim ir gyventi bus smagiau.

x

visiska beskonybe
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS