Vaikų gerovės centrui – Kauno apygardos teismo dėmesys | KaunoDiena.lt

VAIKŲ GEROVĖS CENTRUI – KAUNO APYGARDOS TEISMO DĖMESYS

  • 5

Antradienį Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis lankėsi Kauno vaikų gerovės centre „Pastogė“.

Praėjusį penktadienį Kauno apygardos teismo darbuotojų surengtoje Pyragų dienos šventėje buvo vaišinamasi kolegų keptais pyragais ir rinktos lėšos kilniam tikslui. Visus šiais metais Pyragų dieną paaukotus pinigus nuspręsta skirti vaikų gerovės centrui „Pastogė“.

Kauno apygardos teismo pirmininką Nerijų Meilutį ir laikinai atliekančią pirmininko padėjėjos funkcijas Skirmantę Zelenkienę vaikų gerovės centre „Pastogė“ pasitiko ir šiltai priėmė centro direktorius Ričardas Kukauskas, direktoriaus pavaduotoja Laimutė Vida Grigonytė.

„Pastogės“ direktorius papasakojo svečiams apie globos įstaigos kasdienį darbą, taip pat apie centre įgyvendintą idėją „Kaunas siūlo geriausią darbą“, pagal kurią vaikai globojami šeimose, o globėjai už vaikų globą savo namuose gauna darbo užmokestį ir socialines garantijas.

Kauno apygardos teismo pirmininkas domėjosi globos sistema, sunkumais, su kuriais susiduriama atliekant šią kilnią, tačiau nelengvą misiją, ir, linkėdamas darbuotojams stiprybės šiame itin svarbiame visuomenei darbe, perdavė teismo darbuotojų surinktas lėšas.

Vaikų gerovės centro direktorius, dėkodamas visiems teismo darbuotojams, įteikė Kauno apygardos teismo pirmininkui padėkos raštą ir rankų darbo žvakę, simbolizuojančią centro logotipe vaizduojamą angelą.

Teismo darbuotojų paaukotos lėšos bus panaudotos centro vaikams skirtoms edukacinėms ir metodinėms priemonėms.

Vaikų gerovės centras „Pastogė“ buvo įkurtas 1995 m. siekiant keisti tuometę šalies globos sistemą iš institucinės į šeimyninę. Jos misija yra suteikti apleistam, skriaudžiamam vaikui laikiną prieglobstį globėjų šeimoje, padėti tikrajai vaiko šeimai išspręsti problemas, kad vaikas galėtų grįžti atgal į namus, arba surasti jam naują šeimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Mama

Vsikus meiluti grazink tevams!

neįgalusis

AČIU!!! VISAM KAUNO APYGARDOS TEISMO TEISĖJAMS

pas

vaikai privaledavo gerti raminamus ,tikrindavo ar nuryja, tai ar dabar jau tos prievartos nera? Vaikai pasakodavo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS