Valstybės archyvas kviečia smalsuolius | KaunoDiena.lt

VALSTYBĖS ARCHYVAS KVIEČIA SMALSUOLIUS

  • 0

Pastaruosius dešimtmečius nesibaigiančių sveikatos reformų kontekste Kauno regioninis valstybės archyvas siūlo išskirtinį projektą – susipažinti su šios srities padėtimi tarpukario Lietuvoje.

Kviesdamas į parodą "Sveikos visuomenės kūrimo keliu. Sveikatos apsaugos problemos Laikinojoje sostinėje" šia tema archyvas rengia ir pokalbį-susitikimą su Kauno miesto gydytojų bendruomenės atstovais.

Šioje parodoje pirmą kartą visuomenei plačiai pristatomi Kauno miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus fondo dokumentai. Kartu demonstruojami Kauno miesto savivaldybės, jos skyrių: Mokesčių inspekcijos, Statybos skyriaus, Pasų kortelių, taip pat Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ligoninės, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir V.Tumėnienės sanatorijų fondų dokumentai.

Birželio 9-ąją tradiciškai minėdamas Gyvojo archyvo dieną archyvas laukia kauniečių ir visų besidominčiųjų.

Kauno miesto savivaldybės Sveikatos skyrius savo veiklą pradėjo 1919 m. vasario 11 d. kaip Socialinės apsaugos skyriaus poskyris, iš kurio 1919 m. balandžio 19 d. sudarytas Medicinos ir sanitarijos skyrius. Iki 1934 m. skyrius vadinosi Kauno miesto savivaldybės Medicinos ir sanitarijos skyriumi. Parodoje pristatomi šio skyriaus veiklos organizavimo dokumentai, Sveikatos skyriaus tarybos, gydytojų posėdžių protokolai, skyriaus veiklos ataskaitos, infekcinių ligų statistika, tarnautojų bylos, gydytojų sąrašai ir jų Lietuvos Respublikos vidaus pasų kortelės.

Svarbiausia skyriaus veiklos sritis buvo likviduoti užkrečiamų ligų epidemijas, rūpintis gyventojų, ypač vaikų ir motinų sveikata. Parodoje demonstruojami Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ligoninės ir sanatorijos, žydų ligoninės "Bikur Cholim", įvairių draugijų dokumentai. Skyrius taip pat vykdė sanitarinę priežiūrą mieste, rūpinosi sanitariniu visuomenės švietimu.

Birželio 9-ąją tradiciškai minėdamas Gyvojo archyvo dieną archyvas laukia kauniečių ir visų besidominčiųjų – tądien 13 val. organizuojama diskusija su Kauno miesto gydytojų bendruomenės atstovais, bus pristatyta ir pati dokumentų paroda. Visi besidominantieji archyvų veikla ir istorinės atminties išsaugojimu kviečiami į pažintines ekskursijas po archyvo saugyklas ir kitus skyrius. Ekskursijos numatomos 11 ir 16 val. Jeigu susidarytų besidominčių lankytojų grupė kitu laiku, prašomi kreiptis tel. (8 37) 207 696.

GALERIJA

  • Valstybės archyvas kviečia smalsuolius
  • Valstybės archyvas kviečia smalsuolius
  • Valstybės archyvas kviečia smalsuolius
  • Valstybės archyvas kviečia smalsuolius
  • Valstybės archyvas kviečia smalsuolius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS