Vandenlenčių parke „Vanduo Marse“ susirungė šio sporto mėgėjai | KaunoDiena.lt

VANDENLENČIŲ PARKE „VANDUO MARSE“ SUSIRUNGĖ ŠIO SPORTO MĖGĖJAI

Vandenlenčių sportas Lietuvoje populiarėja. Tai įrodė ir Kauno rajone, Sausinėje, įsikūrusiame vandenlenčių parke „Vanduo Marse“ rugpjūčio 20-ąją surengtos mėgėjų varžybos „ROOKIE Challenge“. Jose sulaukta net 65 dalyvių.

„Tokios varžybos, skirtos raideriams mėgėjams, surengtos pirmą kartą. ROOKIE iššūkis – patobulėti iš paprasto plaukiko iki pro atleto lygio, – paaiškino Dovydas Rekštys, vandenlenčių parko „Vanduo Marse“ įkūrėjas. – 50 vaikinų ir 15 merginų pasiryžo šiam iššūkiui. Kitąmet tikimės sulaukti dar daugiau dalyvių ir varžybas rengti dvi dienas.“

Kartu su parko „Vanduo Marse“ komanda varžybas organizavo ir vandenlenčių sporto mokykla „Handle the Water“, kuriai vadovauja daugkartinis Lietuvos čempionas Domantas Kazickas. Jis teisėjavo „ROOKIE Challenge“ varžybose.

Vandenlenčių sporto parkų Lietuvoje daugėja, todėl šio sporto entuziastai raginami intensyviau treniruotis, o geriausius savo rezultatus parodyti varžybose sezono pabaigoje. Jose nesvarbus dalyvių amžius – visi plaukia vienoje grupėje. Vyrai ir moterys atskirai išbando savo jėgas. „ROOKIE Challenge“ laimėtojais tapo Darius Reingoldas ir Goda Simanavičiūtė.

Paklausus D.Rekščio, ar visi šiųmečių varžybų dalyviai – šio sezono naujokai, pašnekovas mini, kad tarp dalyvių buvo ir plaukusių anksčiau, sugrįžusių į šį sportą po kelerių metų pertraukos. Didžioji dalis varžybų dalyvių vandenlenčių sportu užsiima pirmąjį sezoną. Jie intensyviai rengėsi pasirodymui, padedami trenerių, o į varžybas atvyko su šeimų palaikymu.

Patirtis: J.Bušauskaitei ir J.Liutkutė plaukia jau antrą sezoną, todėl nedvejodamos susigundė dalyvauti varžybose. / L. Borotinsko nuotr.

Per kiek laiko įmanoma pasiruošti varžyboms? „Tobulėti galima žaibiškai, bet reikia būti fiziškai pasirengusiems, daug plaukti, skirti laiko triukams išmokti“, – vardija būtinas sąlygas D.Rekštys.

Gydytoja Jūratė Liutkutė plaukia jau antrą sezoną. „Ruoštis varžyboms neteko labai ilgai, bet užtruko apsispręsti, – prisipažįsta „ROOKIE Challenge“ dalyvė. – Buvau pasiėmusi trenerių pamokų. Specialistai žino, kokius triukus daryti, už ką daugiau taškų duoda, mato tavo silpnąją ir stipriąją puses. Prieš varžybas jaučiau nemenką stresą. Atrodo, kai plauki su treneriu, žinai, ką daryti, atsipalaiduoji, o varžybose – kas kita.“

Julija Bušauskaitė į varžybas užsiregistravo paskutinę minutę. Jai tai – antras plaukimo sezonas, todėl šiek tiek jaudinosi, bet stojusi ant vandenlentės susikaupė.

„Anksčiau esu lankiusi gimnastiką. Prisitaikyti prie šio sporto buvo keblumų, bet prie jaudulio ir žmonių dėmesio esu įpratusi, – teigia Julija. – Mėgstamiausia mano figūra – transferis. Buvo labai gera jausti trenerių, parko darbuotojų palaikymą.“

Vandenlenčių parko „Vanduo Marse“ treneris Mykolas Galinis žavėjosi varžybų dalyvių entuziazmu. „Prie kelių dalyvių pasirodymo pridėjau ranką, – šypsosi treneris. – Dalyviai tikrai užsidegę šiuo sportu, aktyviai treniravosi. Labai džiugu stebėti juos varžybose ir žinoti, kad esi prisidėjęs prie mokinių tobulėjimo. Nors jie ir mėgėjai, bet, žiūrint į tai, kas vyko ant vandens, tikrai buvo karšta.“

Pats M.Galinis vandenlenčių sportu užsikrėtė prieš penkerius metus. Intensyviai treniruodamasis greitai pasiekė profesionalo lygį ir ėmė treniruoti kitus vandenlenčių entuziastus.

GALERIJA

  • Patirtis: J.Bušauskaitei ir J.Liutkutė plaukia jau antrą sezoną, todėl nedvejodamos susigundė dalyvauti varžybose.
  • Patirtis: J.Bušauskaitei ir J.Liutkutė plaukia jau antrą sezoną, todėl nedvejodamos susigundė dalyvauti varžybose.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS